Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo pametniji pseudoliberali nato zavetnici odustali su od ove teme jer bar naslućuju kolika je sumanutost braniti poziciju kako Ukrajina ne gubi rat .Na temi su ostali oni priglupi zavetnici zapadnog lagera koji tvrde kako pad Avdijevke nije ništa jer je to selo. to jest gradiić gde je živelo blizu 40-tak hiljada stanovnika. A šta je bio Kajmakčalan , Termopilski klanac, šta je Vaterlo ? Kosovsko polje , šta su to Ardeni jel to neki grad ili nedođija , šta je Cer jel to milionski grad ili Verden gde se odlučio WW1, Ušće Misisipija , Dijen Bien Fu..... ?
Prema Avdejevki su upućene najelitnije jedinice koje su doživele masakr i potpuno su desetkovani , Azov je potpuno uništen i moraće ponovo da formira jedinicu iz početka. Isto važi i za ostale snage koje su istrošene , onaj ko je ostao to jest koji je ostavljen na jugu Avdejevke uglavnom će ostati tu zauvek a onaj ko se izvukao može se slobodno računati kao nestali. Ovo je definitivneo ključni momenat u ovom ratu gde ukrajinska strana neće imati više nikakvih potencijala da održi ovakav tempo ratovanja

Почела пролећна жетва у Авдивки.

IMG_20240216_130433_368.jpg

IMG_20240216_130433_543.jpg

IMG_20240216_130433_806.jpg

TREĆA JURIŠNA BRIGADA OPKOLJENA U AVDIJIVKI: Poslednja linija odbrane formirana na severu grada STIGLO OČAJNIČKO NAREĐENJE (VIDEO)​

Treća jurišna brigada koja je pritekla u pomoć ukrajinskim snagama u Avdijivki na mnogim mestima je opkoljena!

Zamenik komandanta brigade Rodion Кudrjašov navodi da je situacija u gradu kritična.

- Treća jurišna brigada u Avdijivki je na nekim mestima opkoljena... Na nekim mestima situacija je kritična, postoji opkoljenje od 360 stepeni, a na drugim 180 stepeni - navodi zamenik komandanta.

Kudrjašov nije hteo da komentariše potrebu zadržavanja Avdijivke rekavši da brigada izvršava naređenja Generalštaba.

Treća jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine, koja je pre nekoliko dana raspoređena u Avdijivku, prethodno je saopštila da je zauzela položaje u koksari na severu. Navode da ruske snage danonoćno bacaju bome iz vazduha i granatiraju položaje pripadnika Oružanih snaga Ukrajine iz artiljerije i MLRS.

- Kontinuirani napadi na oklopna vozila i invazija neprijateljske pešadije ne staje. Okupatori koriste fosforne granate od kojih se pale rezervoari mazuta. Toksični smog se širi po celoj teritoriji postrojenje - navela je Treća jurišna brigada na svom kanalu na Telegramu.

Кoksara se inače nalazi severno od zone u koju su u četvrtak upale ruske trupe preteći da opkoli garnizon Oružanih snaga Ukrajine u južnom delu grada.

NAREĐENO DA OSTAVE RANJENIKE

Ukrajinski portal Strana prenosi ispovest vojnika koji je rekao da ih niko nije izveo iz utvrđenog područja Zenit i da su pretrpeli velike gubitke dok su sami pokušali da pobegnu iz okruženja. Vojnik 110. brigade Viktor Beljak kaže da su bila dva pokušaja izlaska iz obruča.

Prvi je bio u noći 14. februara, otišlo je deset ljudi, samo su se dvojica vratila i to ranjena - navodi Viktor koji je i sam ranjen.

Naredne noći komanda im je obećala da će doći oprema za evakuaciju, međutim, nikada nije stigla. Uz ozbiljne gubitke neki od vojnika su ipak uspeli da sami izađu iz obruča.

- Generalni plan je katastrofa. Grupe su krenule jedna za drugom, nulta vidljivost, naleteli smo na neprijateljsku artiljeriju. Put za Avdijivku je posut našim leševima - opisuje Beljak odlazak iz Zenita.

Komanda je prema njegovim rečima naredila da se ostave ranjenici.

- Ostalo je najmanje šestoro ljudi. Bilo je teško čitati njihove čet poruke u Signalu. Njihov očaj i propast. To će zauvek ostati u nama. Najhrabriji umiru - navodi Viktor i naglašava da komanda nije imala nameru da izvrši efikasnu evakuaciju.

BORBA NE PRESTAJE

Ruske snage, podsetimo, osvojile su u četvrtak tokom nezadrživog juriša ukrajinsku PVO bazu Zenit na jugu grada nakon čega je osvojeno i susedno utvrđenje Čeburaška.

Mnogi ruski vojni kanali na Telegramu navode da su ukrajinske snage tokom noći i uz vatrenu podršku 3. brigade, koja im je pristigla u pomoć, pokušale da se iz južnih delova grada povuku zemljanim putevima kroz selo Severno.

https://www.kurir.rs/planeta/4354857/treca-jurisna-brigada-opkoljena-u-avdijivki nato guzija na aparatima :cepanje: :bravo:

Umro Nevoljni, Ukrajinci razvaljeni, Nemačka se raspada, Proleće u Februaru
lep početak vikenda... sutra mora neki roštilj da se raspali i da se oladi gajba piva
ЗаПопа80.jpg

https://svetosavlje.org/osnove-pravoslavne-vere-katihizis/42/

576. Осим телесног постоји и духовно убиство. Духовно убиство потиче од саблазни – када неко ближњега заводи у неверовање или га увлачи у безакоња и самим тим подвргава његову душу духовној смрти. Спаситељ каже: А који саблазни једнога од ових малих који верују у Мене, боље би му било да се обеси камен воденични о врат његов, и да потоне удубину морску (Мт. 18, 6).

577. Постоје још прикривенији облици убиства. У одређеној мери под овај грех могу се подвести сва дела и речи усмерене против љубави, који нарушавају спокојство и безбедност ближњег, и, на крају, унутрашња мржња против њега, чак и када се не показује. Сваки који мрзи брата својега јесте човекоубица (1. Јован. 3, 15).

578. Када се забрањује наношење штете ближњем, онда се самим тим заповеда, да се, колико је то могуће, чува живот и благостање ближњег.

579. У вези са тим треба да чинимо следеће:

1. да помажемо ближњима;
  2. да служимо болеснима;
  3. да тешимо тужне;
  4. да олакшавамо положај несрећнима;
  5. да се са свима опходимо кротко, са љубављу и саветима;
  6. да се миримо са онима који се гневе;
  7. да праштамо увреде и чинимо добра дела непријатељима.

Pogledajte prilog 1499582

576. Осим телесног постоји и духовно убиство. Духовно убиство потиче од саблазни – када неко ближњега заводи у неверовање или га увлачи у безакоња и самим тим подвргава његову душу духовној смрти. Спаситељ каже: А који саблазни једнога од ових малих који верују у Мене, боље би му било да се обеси камен воденични о врат његов, и да потоне удубину морску (Мт. 18, 6).

577. Постоје још прикривенији облици убиства. У одређеној мери под овај грех могу се подвести сва дела и речи усмерене против љубави, који нарушавају спокојство и безбедност ближњег, и, на крају, унутрашња мржња против њега, чак и када се не показује. Сваки који мрзи брата својега јесте човекоубица (1. Јован. 3, 15).

578. Када се забрањује наношење штете ближњем, онда се самим тим заповеда, да се, колико је то могуће, чува живот и благостање ближњег.

1. да помажемо ближњима;
  2. да служимо болеснима;
  3. да тешимо тужне;
nacisti i špijuni nisu moja braća bre!!! niti bližnji moji!!

čitam da su dali sve od sebe da ga spasu... medicinsko osoblje

U saopštenju se navodi da su lekari pokušali da ga reanimiraju, ali da na žalost nisu uspeli da ga spasu.

i posle neko ke nja kako je Putin diktator, surov itd i kako opozicija i kritičari njegovi nemaju sva prava i ostale gluposti!!
Siguran sam da je medicinsko osoblje učinilo sve da ga spase od najgoreg no izgleda da su okolnosti njegovog stanja bile takve da je i njihov trud bio uzaludan. Možda su i vesti oko Avdijevke uticale na njegovo zdravstveno pogoršanje , zato ja kažem natozavetnicima da poktkad naprave neku pauzu pošto loše vesti mogu i da ubiju.

Pogledajte prilog 1499582

1. да помажемо ближњима;
  2. да служимо болеснима;
  3. да тешимо тужне;
Sektašu , zašto ne odeš na potforum vere i tamo ne propovedaš tvoju jeres.

nacisti i špijuni nisu moja braća bre!!! niti bližnji moji!!
https://svetosavlje.org/oce-nas/

И ОПРОСТИ НАМ ДУГОВЕ НАШЕ КАО ШТО И МИ ОПРАШТАМО ДУЖНИЦИМА НАШИМ…

Има људи који читајући Оче наш изостављају други део овог искања / као што и ми опраштамо дужницима нашим/. Боје се обавезе. Међутим Бог одлучно тражи од нас ту обавезу. Он ће нама опростити онако како ми будемо опраштали. Но лудо је бојати се оне обавезе и онога услова. Јер ми бескрајно више дугујемо Богу него што нама може сав свет дуговати. Ми Му дугујемо и живот, и разум, и здравље, и светлост, и кишу и све што имамо, што знамо и што можемо. У Јеванђељу је учињено сравњење наших узајамних дуговања према нашем дуговању Богу као 100 гроша према 10.000 таланата. И најзад, кад узајмљујемо ми узимамо Божје од човека, а кад враћамо, ми враћамо опет Божје човеку. Јер на крају крајева све је Божје, по речи праведника: “го сам изашао из утробе матере своје, го ћу се и вратити” (Јов. 1,21).

Учени богослови прави су кад мисле, да се под дуговима разумевају греси људски. Ми молимо Бога да нам опрости грехе наше према Њему као што и ми опраштамо грехе људске према нама. Сасвим тачно. Но и дуг и грех означавају неки мањак у животу човечјем. И за дуг и за грех тражи се наплата. Но и једно и друго може бити нама опроштено од Бога ако ми праштамо дужницима својим. “Дајите у зајам не надајући се ничем, каже Христос на другоме месту. Ако ти врати, прими ако ли не може да врати, опрости му. Јер и ти никад не можеш вратити дуг Оцу Небеском.
У бескрајно сложеној и замршеној науци о финансијама ова наука је једини излаз, једино решење.

Подај, и даће ти Бог. Опрости, и опростиће ти Бог.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back