Muad'Dib
Buduća legenda
- Poruka
- 30.720
Ma povećaj na trideset godina, kad već lažeš neka bude dramatičnije.Kada sam prvi put stigao na ovaj naslov prije tri godine.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma povećaj na trideset godina, kad već lažeš neka bude dramatičnije.Kada sam prvi put stigao na ovaj naslov prije tri godine.
Макете?Руска производња беспилотних летелица је у току.
![]()
![]()
![]()

Ih bre,kako tako pricas?Koliko je tebi godina(kako si ti mene pitao) kad uporedjujes SAD,kojoj se do skoro moglo bas sve i skoro svuda,sa jednom Rusijom koja i u ovom sukobu u Ukrajini vodi racuna o civilima i radi sto bolje moze da bi bilo sto manje civilnih zrtava.Nije ni Amerikance za Irak, pa šta hoćeš time reći?
Znaci pusagijaaaaaaaaAvdijivka pred padom. Ukrajinci: Nećemo braniti ruševine, životi vojnika su važniji
U AVDIJIVKI nitko neće braniti gomile ruševina i spaljenog željeza, rekao je Dmitro Lihovij, glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga u regiji Tauri. Prema njegovim riječima, prioritet vojnog zapovjedništva je očuvanje života branitelja tog razorenog grada na istoku Ukrajine.
Podsjetimo, ruske snage već mjesecima pokušavaju osvojiti Avdijivku, strateški važan grad na istoku Ukrajine. U posljednje vrijeme su Rusi dosta napredovali te su presjekli nekoliko važnih opskrbnih ruta. Očekuje se da je pad Avdijivke pitanje dana, a ako i kad se to dogodi, bit će to prvi ukrajinski grad koji su Rusi osvojili u posljednjih osam mjeseci.
"Najvažnije je spasiti živote vojnika"
"U trenucima u kojima situacija na bojišnici postaje izuzetno teška, najvažnije je spasiti živote vojnika i izvesti ih na drugu bojišnicu. Moramo biti fleksibilni i manevrirati kako bismo sačuvali vojnike za daljnje borbene operacije, za oslobođenje ukrajinskog teritorija", rekao je danas Lihovij, a prenose ukrajinski mediji. Njegove riječi se na proukrajinskim Telegram kanalima tumače kao najava povlačenja ukrajinskih snaga iz Avdijivke.
Glasnogovornik je rekao da uništenje Avdijivke i okolnih naselja pokazuje u što se mogu pretvoriti druga ukrajinska sela i gradovi ako se linije bojišnice pomaknu prema zapadu zemlje.
Glasnogovornik je ustvrdio da je zapovjedništvo vojske pripremilo rezervne opskrbne rute u slučaju da ruske snage presijeku glavni logistički pravac u gradu. No, znakovito je dodao da Oružane snage iz sigurnosnih razloga ne komentiraju situaciju u Avdijivki u realnom vremenu, što znači da je taj pravac možda već presječen, o čemu se već šire neslužbene informacije na proukrajinskim Telegram kanalima.
Jučer govorili o pojačanjima
Ranije je glasnogovornik 110. zasebne mehanizirane brigade Ivan Sekač rekao da su neke postrojbe te brigade prvi put u dvije godine izvedene iz grada na odmor i rotaciju, dodavši da su u grad stigla pojačanja.
Vojska je odbila reći o kakvim pojačanjima je riječ, napominjući da su branitelji dobili snažnu potporu. Forbes je ranije pisao da je u grad stigla jedna od najboljih brigada u Ukrajini. Međutim, ta informacija još uvijek nije potvrđena.
https://www.index.hr/vijesti/clanak...8500.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d nato guzija na aparatima![]()
Vidi ti to sa Rusima, ja mogu da pričam šta hoću, Srbija ne učestvuje u ovom ratu ni na koji način. Ako Rusima odgovara ovakav način ratovanja nemamo mi ništa sa time. Gledamo i komentarišemo vaš kukavičluk... gađamo vas kokicama sa straneZapravo što duže traje to veća šteta po EU, ruska ekonomija raste koliko vidimo a deindustrijalizacija evrope se nastavlja.
Znaci pusagijaaaaaaaaBezite noge u***cu vas
![]()

Zanimljivo da koriste pun metal, to povecava tezinu i smanjuje krajnji domet
Тако си лупетао за све Бахмут , Силдер , Бучу ....Zar Avdijivka vec nije pala, kremljiobotici o tome svaki dan mantraju evo skoro dve godine.![]()
Sta AvdejevkaZar Avdijivka vec nije pala, kremljiobotici o tome svaki dan mantraju evo skoro dve godine.![]()
Avdijevka je presječena na dva dijela.

Kada sam prvi put stigao na ovaj naslov prije tri godine i čitao Tixija,Spartu i Dragona kako su Ruski brodovi pred Odesom i spremaju se na iskrcavanje ispred Odese pomislio sam da je stvarno moćna Ruska flota....danas vidim da je to bila nakupina metalnih kontejnera koji su plutali a danas ispituju Crnomorsko podmorije.....Rusi rod vojske pod nazivom mornarica....mogu preinačiti u jadnica.

Da, tvrdim da je SVO prerasla u rat odavno. To je isto kao kada vi smatrate da je Kosovo pod upravom UN, a zapravo je pod okupacijom NATO-a. Samo igra reči i politička korektnost. Pravi belaj će biti kada/ako Rusi proglase ratno stanje…Znaci tvrdis da Rusija vodi rat, a ne SVO?
Mda, a onda je svizac zamotao čokoladu
U kakve vi sve budalaštine vjerujete, prestrašno![]()
A ti ! U šta ti veruješ ?
Imao sam prilike da vidim tvoj intelekt ovde i sferu interesovanja
Žalosno !
Još žalosnija mentalna ograničenost iako sam ti servirao vesti postepeno
1. Je bila o dogovoru posete Makrona Ukraini
2 . O otkazivanju iz bezbednosnih razloga
3. Navode se razlozi
"Pametni ". imaš li ti neko zvanično saopštenje o otkazivanju ili si kao po običaju došao ovde da se istovariš
Da, tvrdim da je SVO prerasla u rat odavno. To je isto kao kada vi smatrate da je Kosovo pod upravom UN, a zapravo je pod okupacijom NATO-a. Samo igra reči i politička korektnost. Pravi belaj će biti kada/ako Rusi proglase ratno stanje…