Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma čekaj, znači Zelenskij treba reći "Ukrajina nikada neće u NATO". i onda joj Rusija vraća Krim i Donbas?
Pa to je dosta genijalno
Ti si stvarno izgubljen slucaj...ali definitivno...Krim je uzet NAKON prevrata, koji je za cilj imao ekspresno uvodjenje Ukrajine u NATO...a sad vrhunac - iako NATO ima odredbu o neprimanju zemalja sa NERIJESENIM teritorijalnim pitanjima(a Rusi su se na vrijeme potrudili oko tih pitanja), Ukrajina je IPAK trebala biti primljena, uprkos vlastitim NATO propisima...pa sad ti vidi ko je tu lud, a kome noge smrde...ali posto svakim postom dokazujes siromastvo intelekta, svo ovo moje pisanije je zalud...ti nisi kadar cak ni HRONOLOSKI poredati stvari, sta dalje ocekivati od tebe.

Prije ovog rata sam napisao kako bih ja da se pitam izbacio tenk iz modernog ratovanja.Ustvari te koje bih imao bih koristio samo kao defanzivna sredstva.I to dobro ukopane.Previse vatre privlace na sebe.Treba imati muda i biti posada u ratnim uslovima.Na krstarici me neko ubjedjivao da su to sada moderni tenkovi i nije kako ja mislim.Ja i dalje isto razmisljam.

Долијало, ал' живо за СибирСити
biglaughh.gif

ВИДЕО .... 'нацики'

34т3т34т.PNG4т3т4.PNG

Poslednja izmena:
ovo je dobro
aerodrom je u rukama oslobodioca maripolja.
ako se secate , bile su jake borbe 2014 za zauzece istoga ali , je tada doslo prvo primirje i ..ostade u rukama .ukrajinaca
nnebrojano puta i je receno da je postao logor za mucenje i treniranje azovaca.
e vise nije i nece biti..

03/18/2022 03:40 PM (updated: 03/18/2022 04:30 PM)
218403
Mariupol airport completely passed under the control of the DPR

The territory of the Mariupol airport came under the control of the DPR​

Mariupol - RIA Novosti, 1920, 03/18/2022

© RIA Novosti / Maxim Blinov
Go to photobank
Mariupol
Read ria.ru in
MARIUPOL, March 18 - RIA Novosti. The Mariupol airport has completely passed under the control of the forces of the Donetsk People's Republic, RIA Novosti correspondent reports.
Prior to this, the airport was notorious for being a prison and torture chambers for Ukrainian nationalists and the SBU .
In the central part of the city, fighting continues, the sounds of shots, explosions and artillery salvos are heard. The main roads leading to the center are blocked by barricades.
At the time of the proclamation of the DPR in 2014, Mariupol , with a population of about 450,000, was the republic's second largest city after Donetsk . But in June of the same year, the Ukrainian security forces captured it, and the eastern suburbs became one of the hottest places of conflict in Ukraine .
Now a large group of Ukrainian units remains in Mariupol, including the nationalist Azov regiment, against whose fighters a criminal case has been opened in Russia . According to the Ministry of Defense, units of the Donetsk People's Republic, with the support of the Russian military, are gradually squeezing the encirclement.

Pa ko je postavio vremeski okvir za koji treba nesto da se osvoji tako nesto u vojsci ne postoji?
Znas li sta su prepripremene operativne radnje?
Prouci to pa ce ti biti jasno da ne moze kijev da se zuzme tako sto sednes u tenk i pod punim gasom krenes iz moskve glavnom ulicom koja vodi do centra grada.

Zdruzeno takticke jedinice vrse operativne radnje (kov svoje, rv svoje,mornarica svoje) na terenu koje obezbedjuju takticke uslove(zauzmi ovu kotu premosti ovu jarugu,savladaj protivnicko ovo,ono itd.)koje ce da omoguce zauzimanje necega.

Pazljivije prati razvoj dogadjaj na terenu pa ces da vidis kako u praksi izgleda domino efekat(msm pod uslovom da rusi hoce da zavrse rat potpunom okupacijom)

"Vremenski okvir da se nešto osvoji u vojsci ne postoji"...

Moram da priznam da je ovo, za mene, inovacija i u taktici, i u operatici, i u strategiji.

Pa, da se ne bi dalje raspravljao, pošto je moje poznavanje materije očigledno zastarelo, ponoviću ono što sam napisao kada je ovaj rat počeo:

Ako Rusi svoje postavljene ciljeve ne realizuju za mesec dana rata (u smislu prihvatljivog političkog rešenja), ajde + još koji dan, što znači da stanjem na terenu nateraju Ukrajince na političko rešenje, a što sada znači da moraju da im eliminišu bar nekoliko bitnih gradova u kojima je koncentrisan otpor, posle toga mogu da računaju samo na novi Avganistan.

A u tom slučaju su ga ugasili, ma koliko operativnih i pripremnih radnji vršili, po ma kojem priručniku.

Pa nisu zato što nisu mogli, dok su na Srbiju sipali jer su mogli. Dakle, svet se utoliko promenio jer sada ne mogu da kažnjavaju neposlušne bombama, a tako bi to voleli.
Ne razumes ti kako svet funkcionise i ne vredi da ti objasnjavam... Al ajde na brzinu cu... Svet je pun neprestanih konflikata, to je njegova priroda..Da li treba da postoji neko ko mora da se mesa i resava te konflikte ili intervenise kada treba? Naravno da mora...To na zalost cesto ne moze da bude citav svet, jer ne moze da se jednoglasno usaglasi...Uvek je neko protiv i odluke ne mogu da se donose...A situacije traze mesanje, inace bi ovaj svet davno otisao u propast...Zato je tu USA i kada je ona jaka i stabilna jedino tad je Evropi i svetu garantovan kakav takav mir... USA resava i iz drugih razloga, vlasti drzava cesto ne zele da daju novac na tudje ili daleke konflikte kao i na bitne institucije za funkcionisanje celokupnog sveta...Zato je sva sreca tu USA koja izdvoji novac... Vlasti drugih drzava ne zele da gube izbore troseci novac na tudje i daleke probleme..Sva sreca pa je tu USA...Jos jedna sreca je sto USA ne siri svoju imperiju uzimajuci komsijske ili tudje teritorije... Ona po zavrsetku intervencije odlazi... Znam, znam, cesto mislite da bolje i da nije dolazila, medjutim nije tako, njeno postojanje dalo je svetu rast od nekoliko puta po broju stanovnika i rast ekonomije...Svet je za vreme USA svetskog poretka dostigao vise od osam milijardi.... Usa je zastitila Evropu od velikih ratova, Kinu od Japana i izazivanje svetskih sukoba koji bi bez nje bili neminovni...Svet bi bio nezamislivo nestabilan,...

Ne razumes ti kako svet funkcionise i ne vredi da ti objasnjavam...

Evo ja ću da ti objasnim. Modus operandi Zapada je do sada bio kažnjavanje neposlušnih vojnim udarima. Rusija se po njihovim merilima kvalifikuje kao neposlušna samo tako, ali njoj ne mogu ništa. Dakle, promena je očigledna i ide na štetu Zapada, koji trenutno puno reži a još više beži.

Молимо колеге да утичу да нам се јави истакнути колега "Комшија", чисто да знамо његово здравствено стање, осим ако није отишао у Москву да са оним силним противницима Путина ургира за његову смену....коју би поред њега, његових истомишљеника и сав "слободарски" свет пожелео !?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back