Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Познати новинар Синиша Љепојевић каже, да су биолабораторије у Србији, сличне онима у Украјини и Грузији, у четири града. У Београду, Нишу, Краљеву и Новом Саду. Уговор са Пентагоном потписало Министарство одбране Србије .
FOEqfzMWYAEWyKJ
ne lupaj, nista od rusenja vucica

Уважавам изречено с тим да се не бих сложио да ико од нас види све у Украјини, ни што се тиче опреме ни што се тиче намена.
Имамо два угла, дијаметрално супротна који пласирају и видео и сваки други материјал у зависности којој публици је намењено.
Кад се изводи операција овакве врсте, наравно да ћеш пожелети да непријатељ мисли како је чуо сваки важан разговор и договор, како ниси вољан да ратујеш, како трошиш кинеске грађевинарске токивокије....све је то познато под именом тактика.

Normalno da ne vidimo, niti je to moguće. Ali povezujemo ono što možemo da vidimo sa onim o čemu imamo validne informacije od ranije.

Nećemo padati na ukrajinske video igrice u kojima su do sada uništene hiljade tenkova, aviona i helikopera, i ubijene hiljade ruskih vojnika, niti padati na 1000 puta ponovljene fotografije istih razaranja, i proglašavati sve što je razoreno ruskim...niti na priču kako u ukrajini malte ne, ginu samo civili, a od vojnika isključivo mladi sportisti i majke 12-toro dece...

Ali ćemo, fakat, po snimcima ruskog MO videti, na primer, da ruska mehanizovana pešadija u najvećoj meri koristi BMP 2, koji je šupalj za svaku vrstu protivoklopnog oružja, pogotovo u urbanom području, i naročito ako pešadija nije izašla iz njega da ga štiti. I vidi se šta im visi na prsluku, nekad i više komada.

A vidi se i stanje na terenu. Bez obzira što je sever Ukrajine težak teren, močvaran, jug je tenkoprohodan. Za armiju koja je naslednik sile koja se svojevremeno pripremala da od Istočne Nemačke do Rajne stigne za 7 dana, zaista neobično da u dnevnim izveštajima Generalštaba izveštava o napredovanju od 10 km dnevno...

POLJSKA BI MOGLA BITI SLJEDEĆA​

Zastrašujući rezultati ankete: 86,6 posto Rusa podržava oružanu invaziju na druge evropske zemlje​

Treba napomenuti da je samo 13,4 posto stanovništva Ruske Federacije u anketi govorilo negativno o oružanoj invaziji na druge države​

R. I.
PODIJELI
3fd446740e3fcfe5b98cb4d42d0e9310.jpg

Tačno 86,6 posto stanovnika Rusije dozvoljava i podržava potencijalne napade svoje države na teritorije zemalja Evropske unije, uključujući Poljsku, Estoniju, Latviju, Litvaniju, Bugarsku, Češku, Slovačku i druge. Prema nedavno provedenoj anketi istraživačke kompanije Active Group, 46 posto ispitanika je apsolutno sigurno da ruska vlada treba da napadne EU, dok 40,6 posto smatra prihvatljivim širenje neprijateljstava.
Tri zemlje koje će, prema sociološkom istraživanju, postati sljedeće žrtve ruskog napada su Poljska (75,5 posto ispitanika), baltičke zemlje, uključujući Estoniju, Litvaniju, Latviju (41 posto), kao i Bugarska, Češka, Slovačka i Mađarska (39,6 posto). Tokom ankete, ispitanici su mogli izabrati između nekoliko zemalja.
Treba napomenuti da je samo 13,4 posto stanovništva Ruske Federacije u anketi govorilo negativno o oružanoj invaziji na druge države.
Osim toga, prema anketi, gotovo 75 posto ispitanika, u ovoj ili onoj mjeri, dopustilo bi da njihovo političko vodstvo upotrijebi nuklearno oružje. Među ispitanicima 40,3 posto smatra nuklearni napad prihvatljivim, a 34,3 posto donekle podržava takvu moguću odluku ruskih vlasti. Samo 25,5 posto Rusa ima kategorički negativan stav prema korištenju nuklearnog oružja.
„Zajednički dojam anketara jeste da su Rusi koji su pristali na komunikaciju agresivno raspoloženi ne samo prema Ukrajini, već i prema Evropskoj uniji i NATO-u. Ispitanici ili odbijaju komunicirati nakon što saznaju temu intervjua, ili izjašnjavaju spremnost za potporu i odobravanje daljnjih ruskih intervencija u drugim zemljama“, rekao je Andrey Eremenko, osnivač Active Groupa.
:klap::klap::klap:

Imam neki utisak da posmatras iz samo jedne perspektive, i to pogresne.

Evropa bez protoka sirovina iz Rusije je Evropa pod vazalstvom Anglo sfere, vojno i energetski.

Anglosfera je novi svetski poredak, uvek je to i bila, a ne NATO i EU. EU je glavni gubitnik ovog rata, a ne Ukrajina.

Rusija je odlicno posluzila da zaplasi Evropu, pogledaj ih samo, vriste gore nego Tixoglu.

Anglo firme ce prve da nastave biznis u Rusiji. U svim kljucnim segmentima.

Dobicete od Rusije kitu da izbijete oci.

Sva zapadna imovina u Rusiji je presla u ruske ruke. I nikada se vise nece vratiti.

Pričao sam da mrzim Srbe? Lažeš kao Lavrov
Како то само некоме може да падне на памет, из тебе просто избија љубав према Србима и Русима.
А због Лаврова ће на крају да те баце у гумену ћелију, док завезан у ону кошуљу будеш сиктао на чуваре "Лажеш ко Лавров лажеш ко Лавров лажеш ко Лавров!"

Mi zavisimo iskljucivo od uvoza i izvoza u EU.

Ne znam sta ti tu nije jasno.
Sa Kinom i Rusijom imamo veci uvoz nego izvoz.

Tako je i pre bilo , mi nismo ni mali rusi ni mali kinezi ... mi smo Srbi u Evropi.
Meni je sve jasno. Nemamo bolji bilans ni sa EU pa ti to ne smeta. Ne smeta ti da ti uvaljuje Nemac ali mrzis Rusa i Kineza.

Dok ti ovde vristis:"Mi nismo mali Kinezi" i dok te loze da Srbija treba da se "okrene" Evropi ta ista Evropa u tisini ima vlazne snove o kineskom trzistu i izvozi sve ono sto bismo mogli i mi.
Ali postoji neki bizaran podanicki karakter u delu stanovnistva u Srbiji koji uopste nije svestan sta se trenutno desava u svetu.

na koju njegovu "mudroliju" mislis,
meni prvo padne na pamet kad je rekao
da je pre bombardovanja sve zavisilo od
misljenja javnog mnjenja nemacke,
i da su morali da vrse toliku propagandu
da nemce, kao najmnogoljudnije
ubede u krivicu srba i opravdanost bombardovanja,
imao je on sve same bisere
Немци мрзе Србе не вековима, него више од 1200 година.
1000 година им је требало да стигну до Берлина (српски изворни назив је Барлен).

Немци мрзе Србе, јер им није пошло за руком да их препрограмирају као Пољаке, Украјинце недавно, па да им узму територије.

Лужички Срби су се борили и бранили скоро до последњег.
Тек после се прешло на вас јужне Србе (како вас Лужички Срби називају).

Ако не знате историју, ризикујете да вам се понове ствари.

Čilibarska soba koju su nemci odneli iz rusije
Traga se za njom još uvek

Da. Ali sada sam procitao da su Nemci ti koji su je izgradili.

Neko je prethodno zakacio sliku u stavljao to kao dokaz ruske rafinjenosti i znanja. Sto je glupost jer su to napravili Nemci
To je isto kao kada bi ti kupio ferrai i onda se slikao s tim i predstavljao kao tvoj remek delo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back