Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

:hahaha:

„Бриљантна операција” украјинске морнарице: „потопљени” руски брод „изронио” на Крим​

16. марта 2022.
„Бриљантна операција” украјинске морнарице: „потопљени” руски брод „изронио” на Крим

Украјина је 7. марта објавила: „Званично је потврђена бриљантна операција уништења најновијег патролног брода руске морнарице Василиј Биков. У близини Одесе био је на удару украјинске поморске ракетне артиљерије .
Операција је представљена као „јединствена у светској војној историји, пошто ратни бродови никада нису потопљени из земље МЛРС системима, и изузетно успешна“.
Ово заслужује једну епизоду ријалити серије SALVAGE HUNTERS.

Pa sta, jel taj oblik nesto sto ne bi trebalo da se korisiti u bilo kakvoj kreaciji, pa ni u arhitekturi? Ko zna sta je sve nekakvog ili slicnog oblika necemu sto je oznaceno kao nacisticko, djavolje ili slicno... VI koji mislite da je to namerno, niste sposobni da rasudjujete....
Губиш се. Зар не видиш да си контрадикторан?
Како није намерно ако је архитекта нацртао такав план?
Омакло му се? Цртало је више њих поједине кракове, па
је онда 'Велики Архитекта' без знања потчињених приступио
градњи?

Да је само ова зграда у питању не бих ни помислио али ето
пошто је ујка Сем у питању намеће се.

Lubkivski: Tražimo da Srbija stane uz nas kao što je Ukrajina stala uz Srbiju 1999.​

Savetnik ukrajinskog ministra odbrane: U Mariupolju srušeno 90 odsto zgrada

width px height px

No media source currently available

0:00

Ruska agresija traje već 23 dana i situacija u Ukrajini je vrlo teška, kaže u razgovoru za Glas Amerike savetnik ukrajinskog ministra odbrane Markijan Lubkivski.
"
Ruska vojska neselektivno napada civile i civilne objekte, infrastrukturu, čitave gradove", kaže on.
Na meti su, nastavlja, Kijev, Lavov, Černigov i mnogi drugi gradovi u Ukrajini, koje ruska vojska, kako kaže, uništava kvart po kvart.
Sa nekoliko projektila gađan je zapadni deo mog rodnog Lavova. Isto tako Kijev je bio na udaru ruskih aviona i ruskih raketa. Znači širi se geografija i napadnuti su bili i Černigov – u ovom gradu 200 civila je poginulo od početka invazije. To su strašne cifre. Evo, gađan je isto grad Merefa, harkivska oblast, gađan je Harkov, gađan je Mariupolj. U Marioupolju uništeno je do 90 posto svih zgrada. To je grad koji je sličan Alepu ili drugim gradovima koji stradali u najtežim napadima. To je invazija, to je agresija koju svet nije video od vremena Drugog svetskog rata”, priča sagovornik Glasa Amerike.
Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre
NE PROPUSTITE:

EU: Računamo na Srbiju u vezi sa Ukrajinom​

Kako ističe Lubkivski na udaru su i novinari – prema podacima kojima raspolaže do sada je poginulo sedam novinara. Takođe, od početka rata poginulo je i 108 dece, ali je uprkos svemu moral Ukrajinaca i ukrajinske vojske veoma visok, da uspešno brani zemlju i da je do sada, kako ukazuje, Rusija izgubila 14.000 vojnika.
Ja ne bih da nekoga okrivljujem, ovo je naš život. Ovo je naša sudbina. Mi se moramo izboriti i mi ćemo se izboriti. Mi smo tražili da se zatvori nebo iznad Ukrajine, mi smo tražili da budemo snabdeveni oružjem i mi smo zahvalni svima ko nama pomaže. Naravno, sankcije su došle kasnije nego što smo mi tražili. Oružje koje je pristiglo isto tako kasni, ali evo borimo se. Nikoga ne okrivljujemo i ne želimo da se ikome tako nešto dogodi”, kaže on.
Kao diplomata Lubkivskyi je dosta vremena proveo na Balkanu, a u Beogradu je radio u ukrajinskoj ambasadi od 1996. do kraja 1999. godine. U porodilištu u Narodnog fronta je u to vreme rođen i njegov sin, a sam Markian i većina osoblja u ambasadi je ostala u Srbiji sve vreme tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Извор: https://www.glasamerike.net/a/srbija-ukranija-agresija-rusija-lubkivskyi-podrška-vučić/6491628.html

Sve vam treba pomavljati jer ne čitate:

Novootkriveni dokument iz marta 1991. pokazuje da su zvaničnici SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke pismeno saopštili Moskvi da se NATO neće širiti na Poljsku i šire. Njegovo objavljivanje na nemačkom portalu dolazi pošto je širenje bloka predvođenog SAD dovelo do vojnog sukoba u istočnoj Evropi.

Zapisnik sa sastanka u Bonu 6. marta 1991. između političkih direktora ministarstava inostranih poslova SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke sadrži višestruke reference na razgovore „2+4“ o ujedinjenju Nemačke u kojima su zapadni zvaničnici „jamčili” Sovjetskom Savezu da se NATO neće širiti na teritoriju istočno od Nemačke.

- Jasno smo stavili do znanja Sovjetskom Savezu – u pregovorima 2+4, kao i u drugim pregovorima – da nemamo nameru da imamo koristi od povlačenja sovjetskih trupa iz istočne Evrope - citira se u dokumentu pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Kanadu Rejmond Sejc.

- NATO ne bi trebalo da se širi na istok, ni zvanično ni nezvanično - dodao je Sejc.
Дај ми да прочитам тај докуменат.
Чуо сам Путина како је рекао да је то било само усмено.

Papa i ruski patrijarh razgovarali o Ukrajini​

ARHIVA - Papa Franja i ruski patrijarh Kiril tokom susreta na Kubi (Foto: AP/Gregorio Borgia, Pool)

ARHIVA - Papa Franja i ruski patrijarh Kiril tokom susreta na Kubi (Foto: AP/Gregorio Borgia, Pool)

VATIKAN, MOSKVA —
Patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril i papa Franja razgovarali su u sredu o ratu u Ukrajini, saopšteno je iz moskovske patrijaršije, što je prvi poznati kontakt dvojice verskih lidera od početka konflikta, prenosi agencija Rojters.
U saopštenju patrijaršije se navodi da su verski lideri razgovarali o "humanitarnim aspektima tekuće krize" i značaju mirovnih razgovora.
Takođe su razgovarali o "akcijama koje Ruska pravoslavna i Rimokatolička crkva mogu da preduzmu da bi se prevazišle posledice", saopštila je ruska strana.
U saopštenju Vatikana posle razgovora, vođenog putem video linka, navedeno da je papa preneo Kirilu: "Oni koji plaćaju cenu rata su građani, ruski vojnici i ljudi koji su mete bombaških napada i umiru".
Papa Franja u obraćanju vernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, 6. mart 2022.
NE PROPUSTITE:

Papa: U ime Boga, zaustavite masakr!

Kiril, bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, branio je poteze Moskve u Ukrajini, a rat vidi kao odbranu od Zapada koji smatra dekadentnim, naročito zbog prihvatanja homoseksualnosti.
Papa je u obraćanju u sredu pomenuo nuklearni rat i upozorio da će, ko god preživi od čovečanstva, morati da krene iznova "dan kasnije", a od Boga je zatražio da zaustavi agresora u Ukrajini.

Извор: https://www.glasamerike.net/a/6488329.html

Што би једна радо емисија некад емитована рекла.. Жеље,честитке и поздрави. :(

Mrznja se ne radja bez potpore da si upravu, ona ne postoji osim kod onih koji su bez trunke sumnje ubedjeni da su na strani nekakve svetske pravde...I tako citav zivot... E tu je svo zlo ovog sveta...

Pa da, kao na primer Amerikanci koji su prilično ubeđeno uletali u Irak, Avganistan, Siriju, Libiju, Filipine, Gvatemalu, Somaliju...

Папа Фрањо дјелује као добар човјек и ријетко се одлучује на оштре ријечи. Чуди ме да се тако оштро окомио на Русију.

Dobar čovek je bio dokle je išlo po njegovom, a sada kada ne ide, izbija na površinu njegova prava priroda rimokatoličkog sektaša.

Ruske kolone kod Kijeva nemaju nameru da oslobađaju Kijev, njihova svrha je da Ukropi drže dobar deo armije oko Kijeva.
Rat je na jugoistoku i kad se slomi otpor nacibataljona, sve će se jako ubrzati.

Druga stvar je šta su Rusi do sada išli na ''ubeđivanje'' Kijeva, a pošto ubeđivanje nije delovalo na Zelenog, očekujem da pređu na fazu prinuđivanja.
Ја вам се стварно чудим.
Зар стварно мислите да нешто зависи од Зеленског?
Или Бајдена?

Руси играју вишедимензионални шах са господарима горенаведених.

Папа Фрањо дјелује као добар човјек и ријетко се одлучује на оштре ријечи. Чуди ме да се тако оштро окомио на Русију.
Данас је папа некога прозвао. Кога?
"Папа Фрањо, рекао је да је рат у Украјини перверзна злоупотреба овлаштења из личних интереса који су осудили беспомоћне људе на насиље. Није директно именовао Русију, али је употријебио изразе као што је неприхватљива оружана агресија..." (ХРТ телетекст 167)

Poslednja izmena:
Misliš onog koje su gađali *****************i, kao muslimani sami sebe na Markalama? Znaš kako, da nisu u pitanju ovi prostori, pa i 'ajde, ali smo se mi ovde i nagledali i naslušali takve propagande...

Ко год је то урадио починио је ратни злочин. И Међународни кривични суд би требао да почне озбиљно да ради свој посао.

❗️Амерички војни авион срушио се у Норвешкој са четири особе у њему, јављају норвешки медији.

Медији, који се позивају на спасилачке службе, кажу да је у питању америчка војна летелица НАТО-а која је учествовала у вежбама Алијансе „Хладан одговор“.

👉 Најновије вести пратите на сајту Спутњик Србија

Lubkivski: Tražimo da Srbija stane uz nas kao što je Ukrajina stala uz Srbiju 1999.​

width px height px

No media source currently available

0:00

Ruska agresija traje već 23 dana i situacija u Ukrajini je vrlo teška, kaže u razgovoru za Glas Amerike savetnik ukrajinskog ministra odbrane Markijan Lubkivski.
"
Ruska vojska neselektivno napada civile i civilne objekte, infrastrukturu, čitave gradove", kaže on.
Na meti su, nastavlja, Kijev, Lavov, Černigov i mnogi drugi gradovi u Ukrajini, koje ruska vojska, kako kaže, uništava kvart po kvart.
Sa nekoliko projektila gađan je zapadni deo mog rodnog Lavova. Isto tako Kijev je bio na udaru ruskih aviona i ruskih raketa. Znači širi se geografija i napadnuti su bili i Černigov – u ovom gradu 200 civila je poginulo od početka invazije. To su strašne cifre. Evo, gađan je isto grad Merefa, harkivska oblast, gađan je Harkov, gađan je Mariupolj. U Marioupolju uništeno je do 90 posto svih zgrada. To je grad koji je sličan Alepu ili drugim gradovima koji stradali u najtežim napadima. To je invazija, to je agresija koju svet nije video od vremena Drugog svetskog rata”, priča sagovornik Glasa Amerike.
Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre
NE PROPUSTITE:

EU: Računamo na Srbiju u vezi sa Ukrajinom

Kako ističe Lubkivski na udaru su i novinari – prema podacima kojima raspolaže do sada je poginulo sedam novinara. Takođe, od početka rata poginulo je i 108 dece, ali je uprkos svemu moral Ukrajinaca i ukrajinske vojske veoma visok, da uspešno brani zemlju i da je do sada, kako ukazuje, Rusija izgubila 14.000 vojnika.
Ja ne bih da nekoga okrivljujem, ovo je naš život. Ovo je naša sudbina. Mi se moramo izboriti i mi ćemo se izboriti. Mi smo tražili da se zatvori nebo iznad Ukrajine, mi smo tražili da budemo snabdeveni oružjem i mi smo zahvalni svima ko nama pomaže. Naravno, sankcije su došle kasnije nego što smo mi tražili. Oružje koje je pristiglo isto tako kasni, ali evo borimo se. Nikoga ne okrivljujemo i ne želimo da se ikome tako nešto dogodi”, kaže on.
Kao diplomata Lubkivskyi je dosta vremena proveo na Balkanu, a u Beogradu je radio u ukrajinskoj ambasadi od 1996. do kraja 1999. godine. U porodilištu u Narodnog fronta je u to vreme rođen i njegov sin, a sam Markian i većina osoblja u ambasadi je ostala u Srbiji sve vreme tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Извор: https://www.glasamerike.net/a/srbija-ukranija-agresija-rusija-lubkivskyi-podrška-vučić/6491628.html
Srbija uvjek stane uz pobjednike.....sad izgleda da Rusi vode pa je uz Ruse a Ukrajinci su nacisti.....okrene li se situacija odbacit će Ruse i reći tko nas bre zavadi 🤣

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back