Djura Nikolajevic
Veoma poznat
- Poruka
- 11.854
Pomislio sam isto ali nisam napisaobrown line
говњива црта?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pomislio sam isto ali nisam napisaobrown line
говњива црта?![]()
Da sa obe strane.ратни злочини?
дивљачко уништење?
љепо, љепо, само нек је што више зла нек се веселимо![]()
Sarkazam ili stvarno mislis pravedan pokusaj?Bilo je i pravednih pokusaja ratova
Recimo Staljinove Armije na Jugo granicama 1948e koje je zaustavila USA hitnim isporukama oruzja etc
Sada ce savet bezbednosti uciniti sve da pomognu Rusiji u "pravednom" pokusaju porobljavanja Ukrajine i kaznjavanja Ceske.Pitanje za Ukrajince:
Nakon pobjedonosnog završetka SVO-a, hoćete li u ruske putovnice upisati normalna ruska imena ili ćete ostati Olen, Oleksandr, Volodymyr i ostala slična sranja?
Pita prijatelj
...
Rusko ministarstvo obrane - “Kombinirani udar na Belgorod izveden je s dvije rakete Olkha u zabranjenom kazetnom streljivom, kao i češkim raketama MLRS Vampire.
Sustavi protuzračne obrane presreli su projektile Alder i većinu raketa MLRS Vampire.
Nekoliko raketa i kasetnih dijelova s oborenih projektila Vilkha pogodilo je grad Belgorod.”
Češki predsjednik Pavel može biti zadovoljan. Sudjelovao je u ubojstvu Rusa. Mora da se generalov san ostvario.
Sastanak Vijeća sigurnosti UN-a u vezi s granatiranjem Belgoroda zatražen je za 23 sata po moskovskom vremenu, Rusija je zatražila sudjelovanje stalnog predstavnika Češke na sastanku kako bi se on objasnio u vezi s opskrbom oružja u Kijev, izvijestila je stalna misija Rusije
Krenulo po zlu, ubijaju se deca na obe strane ali ne deca onih koji su napravili rat tako ce se ovo prosiriti nazalost.putin sve može istrpiti ali da mu ubijate djecu...jao jao...
Ono sto se desilo pre dan, dva sirom Ukrajine ne nazivas masakrom?Današnji masakr civila i djece u središtu ruskog grada Belgoroda od strane ukrajinske vojske nije ništa novo
Donjeck i Lugansk bombardirani su na isti način više od 9 godina.
Istu shemu koristi Izrael. Gađanje i ubijanje civila uključujući djecu. Da Rusija nema napredne protuzračne sustave, Ukrajina i NATO bi krvoločno udarali na djecu kao što to Izrael radi.
Ono što je zanimljivo je da kad god bi Rusija pokazala spremnost na pregovore, Ukrajina bi udarila na civile, a oni bi Putina vukli za nos da ide preko Dnjepra.
Sada su upravo uvjerili Putina da je jedino rješenje potpuno preseliti *****************ički režim na zapadnu stranu Dnjepra.
Brate zar osecas ta Te zaebava, oladi.Може ли нормалан човек овакву будалаштину написати?
Nece, muckovi ne trebaju nikom.Cijene jaja u Rusiji idu u nebo i postaju luksuz.
Moglo bi to koštati Putina njegovih jaja..
targeted a hotel in Kharkiv, full of NATO personnel.
Ukraine does not publish and hides information about the victims from the Hotel
![]()
Vidim da dosta prorusa ima Dunning-Krugerov efekt....neznanje je majka svih zayeba.
Pa jel Rusija objavila rat Ukrajini?Koliko je meni poznato NIJE.
Dobro, na koju foru rat jos traje kad Rusija non stop izvodi ovolike napade?
Newsflash: imaju i Rusi "front" pa ipak raketiraju Lvov.
Rusi su samo hteli Krim,Donbas, prodor u Kijev, promenu vlasti, vojnog rukovodstva, progon svakoga zakoga oni misle da ima bilo sta protiv agresije, pripadnika Grko katolicke crkve, istetoviranih, nakomana i jos ponekog, sve u svemu sitnica.Sve ide u prilog tezi da Rusi nisu imali namjeru osim Donbasa da stave pod svoje i da je plan bio skinuti trenutni režim sa što manje žrtava.Brzi pad režima bi okrenuo ploču u medjusobnim odnosima.Ukrajina bi sačuvala teritoriju.Nažalost sada stradaju svi mobilisani Ukrajinci.Rusi imaju još prostora koliko hoćeš.Prosječan Rus u pozadini još uvjek ne osjeti ovaj rat.A tempo će se tek zahuktavati. Procjene ozbiljnih analitičara, pod uslovom da na vlasti u SAD ostane ova struja, kažu čak do 2026 godine.Ako padna ova struja dementnog ludaka onda postoji velika šansa do kraja 2024. godine da krnja Ukrajina ostane kao nekakav model eksperiment država bez ulaska u Nato, gdje ostaje na autističnoj EU finansijskoj sisi do kraja svog postojanja.
Napoleona izigrava pajkan iz Kremlja a Zeleni radi ono sto je predvidjeno u slucaju stranne agresije.Da Zeleni nije izigravao Napoleona i geopolitičkog genija ne bi se ni čulo za Ukrajinu, ovako se ljudi proslaviše.
Unistenjem tog gasovoda prestala bi dolaziti lova iz Rusije i EU ostala bez kolicina koja im je neophodna, unistenjem Severnog toka ukrajina nije izgubila nista samo Putin lovu, kapisko?Unistavaju svoju zemlju,istorijski i pravno je njihova ta Ukrajina.Ne zapadna i ne tvoja.Nemam sta JA da shvatim,nisam ja tamo,ja sam u Srbiji.Da nisu tamo Ukrajinci,njihova zaludjena i naterana na sukob braca,drugacije bi oni to.Zato ovo i traje toliko dugo.Eto,i ti si u dusi terorista.Sta ti je kriv naftovod?Pa ima jedan ide kroz Ukrajinu nosi gas u EU,sto ga ne uniste Ukri vec jednom?
Za jumferke moraju traziti dozvolu od svoje brojne brace, persijskih mula, jebezljivog Kadirova cak i od nebrace a la saudijskih glavoseca, blisko istocnih seika a ni Erdogana ne mogu ignorisati iako im nije brat ali ne osudjuje njihovu agresiju.A djevice![]()