Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Признајем да нисам очекивао да се тако брзо заруши таква тврђава! Очекивао сам најмање пола године.
Пре или касније мора да падне.
Оне Фабовке су их гадно измасакрирали и полупале утврђења.

Poslednja izmena:
Jadna nam majka ako si i ti Srbin!
Ја јесам Србин. А они који подржавају агресију, окупацију и анексију делова једне међународно признате и суверене земље, ти нису Срби. Јер тиме аутоматски подржавају и окупацију и отимање Косова и Метохије од Србије. Али, ето, ја мислим својом главом, а не страних плаћеника макар се звали и Љубинка, Милинка, Лепосава...

Igračka
Genijalno. samo nedostaje ''svastika''

F_IzxElXkAApWKH

Ја јесам Србин. А они који подржавају агресију, окупацију и анексију делова једне међународно признате и суверене земље, ти нису Срби. Јер тиме аутоматски подржавају и окупацију и отимање Косова и Метохије од Србије. Али, ето, ја мислим својом главом, а не страних плаћеника макар се звали и Љубинка, Милинка, Лепосава...
Укиселише ли ти се опанци, "Србине"?

bravo care sve u jednu recenicu,a vidim sad na hepi kukaju za palestince a posle neki minut velicaju agresore ruse,e srbijooooo

Укиселише ли ти се опанци, "Србине"?
Опанке нисам никада ни носио. Ципеле од малена. Некада су сељаци када су прилазили граду скидали опанке и обували ципеле. Сеоски менталитет (читај: балкански заостали, 'ајдучки, кркански, непоштен, нераднички) је остао код оних који су похрлили у Београд и паланке. А може се бити господин и на селу.

Okupacije jednog dijela Cipra od strane Turske ti ne smeta? Okupacija Golanske visoravni od strane Izraela? Ne smeta ti da se isti tzv demokratski liberalni zapad (koji je 80% kriv za ovaj rat) apsolutno podržava okupaciju jednog dijela teritorija Republike Srbije, da bi istom ovdje u slučaju Ukrajine trabunjao o nepromjenjivosti granica, demokraciji, ljudskim pravima, pravima manjina i ostalim floskuletinama... Koja očito vrijede ako i samo ako to tom tzv liberalnom zapadu odgovara...

Okupacije jednog dijela Cipra od strane Turske ti ne smeta? Okupacija Golanske visoravni od strane Izraela? Ne smeta ti da se isti tzv demokratski liberalni zapad (koji je 80% kriv za ovaj rat) apsolutno podržava okupaciju jednog dijela teritorija Republike Srbije, da bi istom ovdje u slučaju Ukrajine trabunjao o nepromjenjivosti granica, demokraciji, ljudskim pravima, pravima manjina i ostalim floskuletinama... Koja očito vrijede ako i samo ako to tom tzv liberalnom zapadu odgovara...
Требало би да нас занимају српски интереси а не да гурамо нос тамо где нам није место. Јер ми смо мала земља и мали народ. Србија сада (без Косова и Метохије) има 6 милиона и 400 хиљада становника, а од тога преко пола милиона нису Срби.

Требало би да нас занимају српски интереси а не да гурамо нос тамо где нам није место. Јер ми смо мала земља и мали народ. Србија сада (без Косова и Метохије) има 6 милиона и 400 хиљада становника, а од тога преко пола милиона нису Срби.
А еуропски Бугари се само множе?

Ukrajinske snage počele su da se povlače iz severnih i južnih oblasti grada Avdejevke, nakon što su ruske snage probile njihove odbrambene linije.

Rusi govore o neurednom povlačenju praćenom slikama užasa:
U nekoliko mreža rovova ruski vojnici su bili iznenađeni kada su pronašli veliki broj mrtvih žena!

Izgleda da su muškarci u Kijevu, tvrde cinično ruski izvori.

Prema Rusima, vladala je panika među ukrajinskim snagama, a neki su se povlačili prema koksari, drugi prema postrojenju za prečišćavanje vode, a treći u urbano područje.

Rusi su očistili i industrijsku zonu sa fabrikom Promka.
Razvoj događaja pokazuje da će Avdejevka uskoro pasti.

b92

a gruzija nesto si zaboravio
Украјинци су наша словенска браћа, а Грузија ("Ђурђијанска" наш стари назив до Другог светског рата, Маћедонија исто) није. Православни јесу. То је већ друго. Али, опет не треба се мешати а држати се повеље УН-а.

Pokušavaš prebaciti lopticu... Ja sam iz Hrvatske, pa ne gledam na ovaj rat isključivo iz perspektive Srbije... Postavljam ovo pitanje iz perspektive tzv zapada...

Koji bi to bili srpski interesi, molicu...da nam Amer ili zvaljavi Englez postavlja vladu, predsjednika, i odlucuje sta cemo i kako cemo...

Украјинци су наша словенска браћа, а Грузија ("Ђурђијанска" наш стари назив до Другог светског рата, Маћедонија исто) није. Православни јесу. То је већ друго. Али, опет не треба се мешати а држати се повеље УН-а.
И на КиМ?

❗🇷🇺🇺🇦 Битка за Авдејевку: напредовање у индустријској зони на југу и битке код АКХЗ-а
стање на крају 19.11.2023

Руски војници граде свој успех на Авдејевском сектору фронта.

🔻 На јужном крилу, војници руске армије успели су да пробију одбрану непријатеља у индустријској зони код станице Јасиновата-2.

Како наводе колеге са канала НгП Разведка, то је постигнуто захваљујући компетентној координацији јуришних група, раду Ваздушно-космичких снага Русије и артиљерије.

Утврђења у овој области контролишу украјинске формације од почетка такозване „АТО“ 2014. године.

Непријатељ, који није очекивао оштар продор у одбрани, повукао се, а сада се наставља чишћење и ширење зоне контроле на запад. Међутим, прерано је да се упуштамо у извештаје о победи: украјинске оружане снаге настављају да привлаче резерве на локацију и спремају се за контранапад

▪ Информације са мреже о потпуном ослобађању рекреативног центра «Царская охота» су преурањене, у близини објекта се настављају жестоке борбе

🔻 На северном крилу Авдејевке последњих дана није било значајнијих промена: руске трупе су успеле да прошире зону контроле око постројења за пречишћавање у близини коксаре и заузму неколико непријатељских позиција на прилазима предузећу.

Међутим, нема говора о тренутном нападу на добро утврђену мету: артиљерија и руске Ваздушно-космичке снаге готово непрекидно раде на томе, сузбијајући непријатељску активност.

▪ Поред тога, борбе се настављају према Новокалинову и Степову (Петровски).

🔻 Оружане снаге Украјине су заузврат поново покушале да нападну у области депоније у близини Горловке, али су се нашле под артиљеријском ватром и повукле се, изгубивши неколико десетина људи.

У овом тренутку, врх гомиле отпада не контролише ниједна страна.

F_UdSIIWgAAksdK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back