Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gricka se, ali rusku stranu...

F932CV8WYAAYJOh

То је ваша борба, борба за територије. Рује имају сасвим други циљ и остварују га полагано. Али сигурно. Изузетак је Авдејевка јер стварно тешко загорчава живот великом делу грађана Доњецка. Доста је било, одлучили су.

ni jedna zaraćena strana ne može da napravi neki veći pomak. To znači da je došlo vreme za pregovore. I rusija i ukrajina su pokazali svoje maksimume.
Nešto ne verujem da je Rusija pokazala svoj maksimum.
Čak šta više, mislim da se bori levom rukom ili sa dva prsta.
Namenska industrija se tek zalumfava a pola miliona obučenih i opremljenih vojnika čeka na signal.
Ekonomija im je stabilna i beleži rast dok Švabovi i eu tonu u recesiju.

ni jedna zaraćena strana ne može da napravi neki veći pomak. To znači da je došlo vreme za pregovore. I rusija i ukrajina su pokazali svoje maksimume.

Оно што је испреговарано је основ и новопостигнуте линије. Ту нема преговора. Ту је одређено и које јединице и колико наоружања можете имати. Најважније је оно "Не у Нати".

jel im to bio cilj rata?
oteti teritoriju?

Нема потребе да показујеш своју интелигенцију. Сви ти објашњавају циљ руског ратовања али никако да ти уђе, дооооообро полунеписмени заставниче, у главу.

Нема потребе да показујеш своју интелигенцију. Сви ти објашњавају циљ руског ратовања али никако да ти уђе, дооооообро полунеписмени заставниче, у главу.
topli brate, to nije rat, to je specijalna vojna operacija. Nemoj da nerviraš Putina svojim neznanjem

Ukrajina ulazi u 2024 bez popme i jasne vizije sta dalje. Neslaganje izmedju vojnog i politckog vrha je evidentno Da li izvoditi ofanzivne operacije bez veceg izgleda za uspejh ili preci na ljutu i grcevitu odbranu
Nikad mi nece biti jasno zasto su Ukri u jesen 2022 napali Ruse u Harkovskoj oblasti umijesto da su sve snage baicli na Jug i pokusali barem da dopru do Tokmaka

Ne znam da li su i koliko Ukrajinci svesni značenja Hazarskog žiga.
Koliko se sećam Hazarski žig, tj. Hazarska tamga (pečat) potiče iz vremena praistorije. U početku je korišćen kao oznaka za pripadnost plemena. No kako su se vremena a i vladari menjali tako se i menjalo značenje tog simbola (koji je bio u vidu dvozubca i trozubca, sve je zavisilo od plemena). Hazarska tamga je prihvaćena kao pečat kojim su se žigosali ljudi koji su tokom silnih ratovanja zarobljavani.
Znam da se Hazarski simbol u toku drugog svetskog rata pojavio i kao oznaka nacionalističkih organizacija povezanih sa nacistima koji su ratovali protiv Rusije.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2764913616979344&set=a.1196526857151369

Sankcije

Pogledajte prilog 1454557

ipak je to za sutnu boraniju, ozbiljne zemlje ne mogu sebi dopustiti takav luksuz da ne izvoze u Rusiju.
Lako ćemo mi za njemački izvoz u ex SSSR područja, što je sa ruskim izvozom nafte i plina u EU, pitam jer je Njemačka samo 2022-10.2023 instalirala 20000 MW solara, 6000 MW vjetra, te registrirala nekih 1.5 milijuna plug-in vozila i ne misli stati??? O drugim EU zemljama tipa Poljska koja je u istom razdoblju instalirala nekih cca 12000 MW solara neću ni pričati...

Da sada ćete kreniti trolati sa izvozom u Kinu, a ista Kina će ove godine instalirati 150000 MW solara i to bez vjetra, hidro i novih nuklearki.

EDIT: Recimo i vi ste revitalizacijom Đerdapa 1 dodali novih 100 MW instalirane snage hidroenergije sa 1040 MW na 1140 MW.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back