Rat u Ukrajini (26)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    53
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači više nije u igri "Sankcije su nam korisne"
Никада Путин није дао такву изјаву али апсолутно никада.То су неке ваше пројекције јер га у глави поредите са Слобом.
Врло јасно је више пута говорио да је Русија била под страшним економским притиском,уосталом украли су јој брутално девизне резерве јбт. а да не причам о сталим блокадама, линчу спортиста и чега све не.Међутим Русија је опстала, тај први талас издржала и окренула своје тржиште, ја сам да будем искрен изненађен агилношћу руске привреде, јер такви преокрети-заокрети не иду тако брзо.Русија је то одрадила за мање од годину дана што ми говори да је све те своје економске савезнике већ припремила за овакав сценарио.

Živi bili pa vidjeli, ne igra se ova igra na kratke staze, ekonomski slom/uspjeh je proces a ne događaj, a tvrditi da rat i sankcije pomažu ruskoj ekonomiji je u najmanju ruku neozbiljno, a poznavajući ruske 'glasnogovornike' i najvjerojatnije neistinito :klap:
Гдје сте то прочитали, јел чита неко од вас текст?
Говори се како се привреда опоравља од прошле године и привредног пада и инфлације у 2022 години.

Очекијеш да шапатом нестанемо?
Смешан си и иако сам љут на такве у неку руку ми вас и жао.
Као и оних глупавих Индијанаца који су мислили да су равноправни са белим господаром
и да ће их испоштовати да њихова племена остану на родној груди.
Историја је препуна издјничких племена која после помоћи агресору као награду добију
мало каснији нестанак у односу на оне које су издали.
Ajd zdravo, dosta je bilo

Украјински министар одбране признао: Украјина је идеалан полигон за тестирање западног наоружања 05.07.2023

1150096479_0:161:3071:1888_1280x0_80_0_0_c36c39ffe9dc7b85687d835d1004ba16.jpg.webp

© AP Photo / Polish Defense Ministry

Министар одбране Украјине Алексеј Резњиков изјавио је у интервјуу „Фајненшел тајмсу“ да је ова земља идеалан пологон за тестирање западног оружја. Истовремено, он је признао да руски системи радиоелектронске борбе могу да неутралишу артиљеријску муницију навођену преко ГПС-а, као и системе „хајмарс“ који су били веома прецизни.

„За светску војну индустрију не постоји бољи полигон“, нагласио је он.

Лист наводи да је предаја Кијеву противваздушних ракетних система „насамс“, као и недавно произведених немачких система противваздушне одбране „ирис-т“, омогућила да се по први пут заједно тестирају „сви различити системи на нивоу НАТО".

„Системи дејствују заједно. То им је такође веома важно да знају“, додао је министар.

Према његовим речима, западни савезници Кијева, „у стварним условима могу да виде да ли оружје функционише, колико је ефикасно и треба ли га модернизовати“.

Руски системи моћни и против „хајмарса“​

Резњиков је у интервјуу признао да руски системи радиоелектронске борбе могу да неутралишу артиљеријску муницију навођену преко ГПС-а, као и системе „хајмарс“ који су били веома прецизни.

„Руси осмисле контрамеру, ми информишемо наше партнере и онда они створе нову контрамеру против те контрамере“, испричао је украјински министар.

Поред тога, Резњиков је нагласио да су недавно потписани споразуми о техничком одржавању са британском одбрамбеном компанијом „Бабкок интернешенал“, француском „Некстер системс“ која производи артиљерију, као и немачком „Рајнметал“, најпознатијом по производњи тенкова „леопард“.

Русија је раније више пута саопштавала да ће било које испоруке Украјини које садрже наоружање за кијевске власти, бити легитиман циљ за Оружане снаге Русије, а земље НАТО играју се ватром, испоручујући оружје Кијеву.

kako samo verni sluga svakom osvajacu brine o srbima
imate li vi , zakrzljala raso ( ducic) neku bitku gde ste ginuli za svoju otadzbinu protiv nekog osvajaca?
PS: saberi se pa nam reci - 1)dali se srbi raduju i prizeljkuju rusku cizmu ili - 2) podrzavaju i raduju se ruskim pobedama?

Veselite se agresiji jednog trulog režima na suverenu državu, s ciljem uništenja te države i tog naroda, sramota ste za pretke, koji su doživjeli istu sudbinu, i ginuli u milionima da obrane domovinu, sramota da vas bude :roll:

Veselite se agresiji jednog trulog režima na suverenu državu, s ciljem uništenja te države i tog naroda, sramota ste za pretke, koji su doživjeli istu sudbinu, i ginuli u milionima da obrane domovinu, sramota da vas bude :roll:
Nisu svi Srbi takvi, veruj mi da je vecina normalna i protiv agresije ali ova manjina je toliko glasna da deluje da ih ima ne znam koliko.

Да да ранг Шпаније то је та промашена прича.Зато сада имате епи нападе јер Русија није економски пропала.
oni - zapad - su mislili da kao što kilogram perja teži jednako kili željeza tako i da u ratnim uvjetima milijarda$ vrijednosti twettera jednaka je vrijednosti milijardi$ žita.

Украјински министар одбране признао: Украјина је идеалан полигон за тестирање западног наоружања 05.07.2023

1150096479_0:161:3071:1888_1280x0_80_0_0_c36c39ffe9dc7b85687d835d1004ba16.jpg.webp

© AP Photo / Polish Defense Ministry

Министар одбране Украјине Алексеј Резњиков изјавио је у интервјуу „Фајненшел тајмсу“ да је ова земља идеалан пологон за тестирање западног оружја. Истовремено, он је признао да руски системи радиоелектронске борбе могу да неутралишу артиљеријску муницију навођену преко ГПС-а, као и системе „хајмарс“ који су били веома прецизни.

Лист наводи да је предаја Кијеву противваздушних ракетних система „насамс“, као и недавно произведених немачких система противваздушне одбране „ирис-т“, омогућила да се по први пут заједно тестирају „сви различити системи на нивоу НАТО".

Према његовим речима, западни савезници Кијева, „у стварним условима могу да виде да ли оружје функционише, колико је ефикасно и треба ли га модернизовати“.

Руски системи моћни и против „хајмарса“​

Резњиков је у интервјуу признао да руски системи радиоелектронске борбе могу да неутралишу артиљеријску муницију навођену преко ГПС-а, као и системе „хајмарс“ који су били веома прецизни.

Поред тога, Резњиков је нагласио да су недавно потписани споразуми о техничком одржавању са британском одбрамбеном компанијом „Бабкок интернешенал“, француском „Некстер системс“ која производи артиљерију, као и немачком „Рајнметал“, најпознатијом по производњи тенкова „леопард“.

Русија је раније више пута саопштавала да ће било које испоруке Украјини које садрже наоружање за кијевске власти, бити легитиман циљ за Оружане снаге Русије, а земље НАТО играју се ватром, испоручујући оружје Кијеву.

Strasno priznanje da se zapadno oruzje testira mlateci Ruse. :super:

Nisu svi Srbi takvi, veruj mi da je vecina normalna i protiv agresije ali ova manjina je toliko glasna da deluje da ih ima ne znam koliko.

Pa ja se nadam, jer ne znam kako to objasniti da se netko može veseliti pobijenim stotinama tisuća ukrajinaca, a pod izlikom nekakvog 'pedonacizma', ono, wtf, jel' vrana ispila mozak, masovna hipnoza, šta je u pitanju meni nije jasno, alkohol, seksualne frustracije, nemam pojma?

Па БРИКС није војни савез као НАТО побогу, али је помогао да Русија економски не посрне.
Види генерално Русима није битно да ли капа европски евро или индијска рупија, кинески јуан.Зар је битно бизнису одакле капа битно да капа?
То што сте ви утриповали да је ЕУ центар свијета је већ нека друга проблематика.
Tacno kapnje kako tako odrzava rusku ekonomijuna povrsini ali je rnije teklo a ne kapalo.

Pa ja se nadam, jer ne znam kako to objasniti da se netko može veseliti pobijenim stotinama tisuća ukrajinaca, a pod izlikom nekakvog 'pedonacizma', ono, wtf, jel' vrana ispila mozak, masovna hipnoza, šta je u pitanju meni nije jasno, alkohol, seksualne frustracije, nemam pojma?
Neznanje, glupost i dezinformisanost pre svega. Mada ima zatucanih rusofila koji su tako odgajani, a poznajem ih nekoliko.

Како напредује двонедељна укро офанзива која је почела пре два месеца?
Јесу заузели било шта? Је ли остао бар један Леопард и Бредли у комаду?
Ne ide bas sjajno, cini mi se.
Ali ipak je dvonedeljna, nije trodnevna kao ova ruska. A oduzila se godinu i nesto :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back