Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina.
Ukraina se odrekla nuklearnog oružja u zamjenu za jamstvo teritorijalne cjelovitosti.
Ruisja je potpisnik tog ugovora, sa USA i Britanijom.
Sad kad je Rusija to pogazila, možda bi bilo rješenje da se Ukraini vrati nuklearno oružje?
Reče isfrustrirani Tuđmanov pionir izbezumljen kataklizmom “države” iz 1991. Prosto vaša Ukropistanije pre 1991. nije postojala. Bez obzira što je bivša sila Nemačka pokušavala da je pravi, a balegarska K und k “monarhija” non-stop sanjarila na tu temu.

Ako dodas onih 126000 kod Bahmuta, 20000 kod Hersona, 40000 kod Mariupolja ostali su samo Zelenski, Budanov i Zaluzni da se biju za Ukrajinu.:D

Pa kažu nam prorusi da su Budanov i Zalužni pokojni.
Valjda se sam Zelenski isklonirao u milijun primjeraka i sad juriša na svim frontovima.

Ukrainsko zrakoplovstvo je kompletno uništeno već 4 puta, svi tenkovi Leopard i Bradleyi bar po dva puta, HIMARSi po 3 puta...

Rusi ratuju protiv armije klonova i duša uskrslih iz grobova...

Od Ukro lupetanja u propagandne svrhe do paralelne stvarnosti. Sve je počelo mnogo ranije, a ona “oklopna pesnica” je bila samo znak da su deluzije ozbiljno uzele maha.

Резњиков: Украјина "углавном" спремна за контраофанзиву​

28. апр 2023 19:10
| Обновљено: 28. апр 2023 19:10

"Чим будемо имали Божију вољу, временске прилике и наређење из команде, урадићемо то", рекао је украјински министар одбране
Резњиков: Украјина углавном спремна за контраофанзиву
© Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Украјинска војска је углавном спремна да покрене своју нашироко најављивану контраофанзиву против Русије, али чека наређење за напад од високих званичника у Кијеву, рекао је министар одбране Алексеј Резњиков.
"Чим будемо имали Божију вољу, временске прилике и наређење из команде, урадићемо то", рекао је он на конференцији за новинаре.
Резњиков је током конференције информисао јавност о стању украјинских снага и њиховој употреби тешког наоружања које су обезбедили њихови западни спонзори.
Како је навео, Украјина је снабдевена "веома напредним системима наоружања, посебно у погледу оклопне песнице (борбених оклопних возила)", известио је министар, иако је додао да је се украјински војници и даље обучавају како да управљају дотичним возилима.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је ове недеље да су чланови војног блока предвођеног САД испоручили Кијеву 98 одсто обећаног наоружања, укључујући 1.550 оклопних возила и 230 тенкова.

Шеф америчке европске команде Кристофер Каволи изнео је сличну процену током саслушања у Конгресу у својој домовини.

Помоћник украјинског председника Владимира Зеленског Михаил Подољак је, међутим, оспорио те изјаве, тврдећи да су изјаве НАТО званичника преувеличане и да је његовој земљи потребно више оружја.
Резњиков је раније упозорио на преувеличана очекивања од предстојеће офанзиве, тврдећи да украјински војници и савезници полажу превелике наде у њу.
Кијев је у више наврата одбацио идеју преговора са Москвом и обавезао се да ће наставити са сукобом док не заузме сву територију коју сматра својом.
Водећи западни медији оценили су да би очекивана офанзива могла бити последња шанса Украјине да оствари значајне добитке и да би неуспех у томе умањио шансе за добијање војне помоћи у будућности.

Istina.
Ukraina se odrekla nuklearnog oružja u zamjenu za jamstvo teritorijalne cjelovitosti.
Ne. Razgranicenje ukrajine i rusije nikada nije pravno zavrseno. Osim toga prevarom je smenjena vlast i odrzava se do dan danas.

Takodje, zajednica nezavisnih drzava je razbijena mimo volje ukrajinaca.

Takodje, gradjani Ukrajine nisu ravnopravni pa ukrajina ne zadovoljava status drzave.
Ruisja je potpisnik tog ugovora, sa USA i Britanijom.
Sad kad je Rusija to pogazila, možda bi bilo rješenje da se Ukraini vrati nuklearno oružje? :think:
Da ukrajini treba vratiti nuklearno uruzje.

Prvo par taktickih. A onda baze.

Đuro, Đuro, jel ste vi u Oz gledali malo Telgram? Pokušali ste vi Ukri i desant na Novu Kahovku Mr Ozzie, sve se nadajući da vas VVS ne osmatra, su nastale strahote kakve nisu viđene još od Velike seobe naroda.
o
Mi Ukri? Djura je moje ime nemam sa Ukrima nista zajednicko, upisane brojke je postavljao Bojan i njemu je poruka namenjena ali dobro nema veze, razumem, salama na sendvicu ce biti nesto deblja ako izmamis neki post vise.

12. 7. 2023. sam napisao kao datum izlaska Ukrainaca na Azovsko more...
Ti si nešto jako nervozan oko tog datuma, htio bi da bude prije?
Da se agonija ruskog kolapsa prekine? :kafa:

O, da! Ja sam, doduše, malo više znatiželjan nego nervozan. Volim da dočekam i taj izlazak hohola na Azovsko more ali debelo...
Zapisao sam. Nemoj da te nema toga dana ovde.

Ako tvoji ****** izađu na more Azovsko imaš da jedeš i da piješ od mene cele noći, sa ženom, u restoranu po tvom izboru. Naravno, u Beogradu. Ne idem među ustaše.
Od tebe očekujem piće ili dva ukoliko ne uspete, odnosno tvoji ******, da izađete na to more.
Važi?

m

The one that approved the destruction, if you listen to the noise among the intelligence agencies across the globe
FytwvxVWYAADhlp
sve polako ali neminovno ide prema globalnom ratu katastrofalnih razmjera...ljudi su previše relaksirani u ovim presudnim vremenima i mogu ih postovjetiti za prascima u uzgoju koji su hranjeni i tetošeni godinama i ne poznaju drugo stanje stvari i smatraju da će ta ljudska briga za njih trajati vječno a onda...a onda jednom - jednom dođu pod nož onih koji su ih hranili..generacije odgojene nakon hladnog rata i one koje nisu na vlastitoj koži upoznale ww2( i kenedi i hruščev su bili učesnici ww2 stoga svjesni na vlastitoj koži ljudske patnje) ... sigurno kroče ka krvavoj kataklizmi neslučenih razmjera jer smatraju da je njihova osobna današnjica vječna i da će trajati unedogled....bilo kako bilo multipolarnim svijetom uključivši i financije židovski bankarski sistem osjeća se ugroženima a pošto njih briga za goje vidjet ćemo kako će se stvari rješavati...

...kad malo razgrnemo zavjezu zapanjujuće koliko su židovi prisutni u politici i ekonomiji bilo ruskoj bilo američkoj....danas sam saznao i da šef wagnera ima židovske krvi...za solovjeva sam znao i prije...kod amerikanaca čudno da je itko u viskoj politici nežidov ili neposredno povezan s njima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back