Пригожин у новом интервјуу са Долговом:
Борили смо се у Бахмуту против супериорних снага, уништили око 50.000 украјинских оружаних снага и ранили до 70.000
▪ ЧВК «Вагнер» имао је 3,2 пута мање мртвих од Оружаних снага Украјине, а око 2 пута мање рањених.
▪ ЧВК у Артјомовску је имао највише 50.000 људи, а Оружане снаге Украјине 82.000, а однос за јуриш би требало да буде 3 према 1 за нападаче.
▪ Током операције изабрао сам 50.000 затвореника, 20% њих је погинуло, још 20% је повређено.
▪ Циљ Артемовска није био сам Артемовск, већ „Бахмутски млин за месо“. А у Артемовску смо уништили све које је требало да уништимо, извршили смо задатак.
▪ Задатак је реализован захваљујући највишем нивоу организације.
▪ Имамо своје: авионе, хеликоптере, противваздушну одбрану, артиљерију, РСЗО, извиђаче, па чак и своје сателитско извиђање.
▪ Ако се Артјомовск преда, онда ће ЧВК «Вагнер» најпре отићи „у оквиру закона и у јакнама крвавих руку“ на Фрунзенски насип да поставља непријатна питања, а онда ће поново ићи да спасава отаџбину.
▪ Територијална одбрана је најпрагматичнија одлука која се може донети у садашњим условима. Није задатак ФСБ-а да се бори против ДРГ-а, већ Министарства одбране. А мештани би могли да помогну.
▪ Према Пригожину, идеални кандидати за место министра одбране и начелника Генералштаба су Мезенцев и Суровикин.
Министар одбране, како је рекао, не треба да буде "политичка личност" већ да се бави војном машином.
▪ Рат је п$дорастичне природе, обе стране једна другу називају п$идорима.
▪ Постоје два сценарија - оптимистичан, у који Пригожин не верује, и не баш оптимистичан. Прва опција је да се Европа и САД уморе, Кина стави све за преговарачки сто, где ће Русија за заузете територије рећи „Ово је све наше“ и они ће то послушати.
Песимистички сценарио је да Украјинцима дају ракете, да имају обучене трупе и командно особље, опрему, да ће наставити борбу и контранапад (могуће успешно), а затим ће покушати да обнове границе до 2014. године.
За Русију овај сценарио неће бити добар, па се треба припремити за тежак рат.
▪ Морамо престати да градимо стаклене куле и тов, треба да радимо само за рат, пребацујући сву производњу за војне потребе и проглашавајући додатне таласе мобилизације.
Прво треба стабилизовати фронт, па се тек онда бавити цивилним стварима.
Комплетан интервју
https://t.me/superdolgov/9446