Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čekaj, ali oni njih namerno navlače na tanak led

Ispravite me ako grešim, ovaj put koji vidimo na snimku (ne znam da li je za Bahmut, neka bude da jeste) bi mogao da se unakazi koncentrisanim dejstvom artiljerije ili avio bombama i da apsulutno bude neupotrebljiv.
Šuma s jedne i druge strane, blato do guše, tu ne bi mogloda se prođe kad bi se na odabranim mestima osakatio put.

Ipak, Rusi ga drže otvorenim i povremeno gađaju ove samoubice

Evo vi meni objasnite šta se dešava, da li su Rusi debili ili sa određenom namerom ne uništavaju ovaj put za snabdevanje preostalih jedinica u opkoljenom Bahmutu.
Nisu Rusi debili, veći je psihološki pritisak kada moraš na sreću proći pod kišom granata nego da je put odsječen. Da je odsječen svi bi rekli "ne može se više ni tamo ni ovamo" i gotovo. Ovako ne mogu odbiti ni da im dostave hranu i municiju a i pritisak se negdje mora kanalizovati, velike su jedinice u obruču.

Nisu Rusi debili, veći je psihološki pritisak kada moraš na sreću proći pod kišom granata nego da je put odsječen. Da je odsječen svi bi rekli "ne može se više ni tamo ni ovamo" i gotovo. Ovako ne mogu odbiti ni da im dostave hranu i municiju a i pritisak se negdje mora kanalizovati, velike su jedinice u obruču.
Mora se ostaviti put za evakuaciju civila po medjunarodnom pravu.
To dodatno komplikuje stvari oko blokade Bahmuta.
Pa najlakse da zaores asfalt sa par iskandera,al ne ide to tako.

❗Трамп је, коментаришући одлуку Москве да распореди тактичко нуклеарно оружје у Белорусији, позвао Американце да се моле.

„Ову ситуацију смо изазвали ми – то се дешава када вашом владом управљају некомпетентни људи. Све што вам сада могу рећи је да се молите“, рекао је Трамп.

Masakrirali muslimanske civile u Srebrenici !!!....je li moguce da ces prosuti svaku mogucu laz, cak i balijsku, u svom bolesnom navijanju...covjece, imas li ti imalo integriteta, imas li neko svoje ja bar u tragovima...
Lik je 2014.predvideo nuke Moskve do kraja 2015.
Sad je jos ludji izgleda nego tad,ovde sam 16 godina,nagledao sam se njegovih provala 🤣

Srpski putinofili se verovatno nikad nisu zapitali zašto prosečan Ukrajinac, Šveđanin, Finac, Estonac, Letonac, Litvanac, Moldavac, Čeh i Poljak ne vole Rusiju.
To znači da Rusi nikako ne mogu biti "anđeli" čim ih toliko naroda iz neposrednog okruženja ne voli.
Ili mali narodi mrze veće? Finski nacionalizam je nešto neverovatno, da ne pominjem one baltičke državice.

P.S. Nikako da čujemo cenjeno mišljenje o Ukrima koji stavljaju decu od 12 godina na crni spisak kod “Mirotvoreca”?

Ulica po ulica, teške borbe, ali svaki dan se oslobodi po nešto.

28march2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

Ruski olimpijski odbor: Naše sportaše diskriminiraju na nacionalnoj osnovi​

Varaju se, nitko ne diskriminira Rusa koji nastupa po Engleskom ili Američkom ili Makedonskom zastavom.
Ali pod zastavama nacističke države neće moći ove noći, makar bio Englez ili Makedonac

Dakle niđe veze s nacijom
Na koju nacističku državu misliš? Ukrajinu? NDH i naslednice?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back