Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam video i traktor da otkopavaju, u jenea meni je lično t110 zaglibio jedva ga izvukosmo... kroz rusiju je pre 80 godina uspešno dejstvovao nemački tigar tenk od 60 tona, i sa puno slabijim motorom i tehnologijom od današnjih leoparda
Pogledaj tekst par redova samo,naleteces na ono o cemu pricamo.Rusija i Ukrajina,dva drugacija terena,dva razlicita sastava zemljista.I ono bitno-ja nisam tvrdio da taj tenk ne valja nego da ga nema tamo,jedan se zaglavio onomad pa Rusi zarobili posadu,dva Poljaka i dva Nemca.Zasto ga nema oko Bahmuta?Los teren jer se sve zagljavljuje.Eto,procesljaj na pocetku teksta negde imas podatke za razlicite modele.
https://cyberleninka.ru/article/n/neki-parametri-relevantni-za-projektovanje-tenkova

To i jeste cilj,da se Poljaci grunu u rat,jer realno oni mrze Ruse vise nego neka druga NATO clanica,sumnjam da bi se Rumunija upustila u tako neki sukob.

Poljaci su tu izgleda za Galiciju. Ja mislim da zavisi od ruskog napredovanja. Ako Rusi izgledno dobijaju teritoriju i granicu nuklearnog stita sto im je cilj, i pada Kijev, Poljaci bi da ulete i uzmu Galiciju i ne obaziru se. Za sad, ne da Amerika, to je njihovo ratno tlo u ovom postojecem stanju. Takodje izgleda da bi Evropa radje uletila nego da dopusti Poljacima, neki bi da se ide do Moskve. Ali im izgleda treba pripremni period.

Poljaci su za ruje Penicillin.
Podsecas na francuske drzavne TV stanice koje u toku programa vesti, prenose masovne sukobe demonstranata i policije........u Grckoj.

Ni reci o silnim demonstracijama po celoj Francuskoj.....mada ocekujem i pad Makrona uskoro, posto ga ni njegovi [poslanici vise ne podrzavaju...

Jaaaoooo Putine, sta to radis sa Evropom....!?

Podsecas na francuske drzavne TV stanice koje u toku programa vesti, prenose masovne sukobe demonstranata i policije........u Grckoj.

Ni reci o silnim demonstracijama po celoj Francuskoj.....mada ocekujem i pad Makrona uskoro, posto ga ni njegovi [poslanici vise ne podrzavaju...

Jaaaoooo Putine, sta to radis sa Evropom....!?
Dobro je sine, nije ni tebi lako...

Poljaci su tu izgleda za Galiciju. Ja mislim da zavisi od ruskog napredovanja. Ako Rusi izgledno dobijaju teritoriju i granicu nuklearnog stita sto im je cilj, i pada Kijev, Poljaci bi da ulete i uzmu Galiciju i ne obaziru se. Za sad, ne da Amerika, to je njihovo ratno tlo u ovom postojecem stanju. Takodje izgleda da bi Evropa radje uletila nego da dopusti Poljacima, neki bi da se ide do Moskve. Ali im izgleda treba pripremni period.
iz koje si ti epizode ispa?:hahaha:

Ja navijam za to da Poljaci uzmu Galiciju, onda je Rusija mirna još mnogo decenija :mrgreen:

Pogledaj tekst par redova samo,naleteces na ono o cemu pricamo.Rusija i Ukrajina,dva drugacija terena,dva razlicita sastava zemljista.I ono bitno-ja nisam tvrdio da taj tenk ne valja nego da ga nema tamo,jedan se zaglavio onomad pa Rusi zarobili posadu,dva Poljaka i dva Nemca.Zasto ga nema oko Bahmuta?Los teren jer se sve zagljavljuje.Eto,procesljaj na pocetku teksta negde imas podatke za razlicite modele.
https://cyberleninka.ru/article/n/neki-parametri-relevantni-za-projektovanje-tenkova
taj slika leoparda koji rusi pokazuju kao zaglavljen pa zaroblen je iz 2013. Leopardi još nisu ulljučeni u borbe, a kad budu biće to po zapadnim pravilima i taktici, neće to biti usamljeni tenk poslat bezveze kao što rade rusi

za to ce se pitati samo rusi i niko vise ako njima bude u interesu tako ce i biti ako ne ima da opet udju u sred varsave i da produze do berlina

Nemaju Rusi tu moc. Da imaju granica bi vec bila povucena na nuklearnom stitu. Sprzili su ih Ameri i protjerali u pocetku, ruski plan je propao, i sad Rusi igraju na kartu iscrpljivanja i opipavanja pogodnog trenutka. To nikad nije urodilo plodom za rat protiv vojske koja ima zaledje.

skupio se ovde krem svetskih političkih i vojnih analitičara

Navodno americka vojska u Poljskoj je tamo iz tog razloga da bi sprecili Poljake da ulete u Ukrajinu.

Nemaju Rusi tu moc. Da imaju granica bi vec bila povucena na nuklearnom stitu. Sprzili su ih Ameri i protjerali u pocetku, ruski plan je propao, i sad Rusi igraju na kartu iscrpljivanja i opipavanja pogodnog trenutka. To nikad nije urodilo plodom za rat protiv vojske koja ima zaledje.
Da su vodili rat kao u Ceceniji,ili Amerika u Iraku pitanje na sta bi sad licio Kijev.

A fighter of the ODShBr "Veterans", the guys work at the famous Avdeevka "industrial complex".
IMG_20230317_160651_090.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back