Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet lažeš, nisu nešto više cijene nego 200% više cijene.

Nikad vas fašiste naučiti da nije pristojno lagati. A i nemate dovoljno plina, sve uštede idu na račun industrije i to krijete.

A krijete jer ste konjušari i sluge. Radite što vam se naredi.
Samo u ovoj godini, ali ni to nije bilo dovoljno da se EU ekonomija gurne u recesiju. Trenutno je cijena plina na najnizem nivou ima 18 mjeseci. Vi putinofili ste toliko pateticni da mi vas je skoro zao.

Pa, niste trebali da uprskate te trgovinske odnose ratom

Premda, to vam je bio i plan celo vreme (jeftin plin u zamenu za mučionice klinceza)
Tko je s figom u džepu, opet je izletilo von der Hitlerici.

Evropska unija i Sjedinjene Države počele su raditi na sankcijama Moskvi dva mjeseca prije pokretanja ruske specijalne vojne operacije, rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji u subotu.​

“Naši američki prijatelji – prije više od godinu dana – počeli su da rade nešto potpuno bez presedana. Uzeli su njihovu inteligenciju, znanje i plasirali ih na javno tržište. To nas je rano upozorilo. Moj kabinet i komisija počeli su da rade sa Bijelom kuća i Ministarstvo finansija već u decembru o potencijalnim sankcijama”, istakla je ona i dodala da su se nadali da “nikada neće morati koristiti ove sankcije”.
Von der Leyen je također pozvala na povećanje pritiska na Rusiju i isporuke oružja Ukrajini.
“Mislim da je sada vrijeme da se zaista ubrza i poveća proizvodnja standardiziranih proizvoda koji su Ukrajini očajnički potrebni, na primjer, standardizirane municije”, istakla je ona, ističući potrebu da se uključi Europski mirovni fond. “Sada moramo da uradimo ono što smo uradili tokom pandemije”, dodala je von der Leyen.

Samo u ovoj godini, ali ni to nije bilo dovoljno da se EU ekonomija gurne u recesiju. Trenutno je cijena plina na najnizem nivou ima 18 mjeseci. Vi putinofili ste toliko pateticni da mi vas je skoro zao.
Kako ćeš se iznenaditi u narednim mesecima, kada se raspadne finansijska kula od karata koja je na life supportu već 3 godine. Ne može se unedogled održavati ekonomija finansijskim malverzacijama, sve dođe na naplatu.

Meni vas uopšte nije žao. Žao mi ovih po Africi koji će biti kolateralna šteta.

Kako ćeš se iznenaditi u narednim mesecima, kada se raspadne finansijska kula od karata koja je na life supportu već 3 godine. Ne može se unedogled održavati ekonomija finansijskim malverzacijama, sve dođe na naplatu.

Tixi je to već prognozirao prije 10 godina. A i Lepi Boro, naravno.

Pa prije par mjeseci si tvrdio da cu se smrznuti i jesti hrcke da bi prezivio.

I nemoj se iznenaditi kada Rusija uskoro bankrotira, jer ako ostanu lezati na ovih 150 milijardi kubika plina godisnje koje nikome ne mogu prodati, ne vidim neku mogucnost da u ovakvim ratnim uvjetima po sankcijama ne bankrotiraju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back