Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti iredente jesu finansirali Staljin i ekipa njegovih naslednika da budu protiv SFRJ. I iz tih struktura kasnije je nasrala OVK.
Zaista je tako, ima ovde nacionalističkih forumaša koji to mogu da ti potvrde.
Mislim da je @zx16 ili neko drugi takođe nešto pisao o tome.

Nacionalizacija stranih kompanija je čisto postupak u ratnom stanju.
Nema veze sa ekonomskim uređenjem u državi ili libertarijanizmom.
Putin je govorio da maximalne ekonomske slobode preduzetnika jesu rešenje za izlazak iz krize.
To je libertarijanizam.
@nonaligned , pogledaj nisam jedini koji je pisao o tome. Dakle nije zx16 o tome pisao već GeorgeV.

1646751158707.png

ja razumem da Rusi tacno znaju kako da kontriraju s300 u borbenoj prostoriji, jer mu znaju apsolutno sve manjkavosti, al ovo je ozbiljna kontra reklama za dalju prodaju istog po svetu

ko god da je pre i razmisljao da kupi s300, sad nece

a ako znaju Rusi, znaju sigurno i Amerikanci

a time se i potvrdjuje ona teza da je opasno za NATO zemlje da kupuju s300/400

To nije kompromis. To je ultimatum.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je spreman na dijalog sa Rusijom oko statusa Krima, kao i samoproglašenih republika Donjeck (DNR) i Lugansk (LNR).
Kremlj je juče rekao da je spreman da obustavi vojnu operaciju ukoliko Kijev prizna nezavisnot DNR i LNR i odbaci ulazak u "bilo kakav blok".
Zelenski je u intervjuu za ABC rekao da niko osim ruskih vlasti nije priznao nezavisnost tih "pseudorepublika".
"Ali, možemo da razmotrimo i nađemo kompromis oko toga kako će okupirane teritorije i te republike postojati. Šta je za mene važno – kako će tamo živjeti ljudi koji žele da budu dio Ukrajine", rekao je Zelenski.
Pri tom je naglasio da Ukrajina "nije spremna na ultimatume", dodajući da predsjednik Rusije Vladimir Putin "mora da počne da razgovara, da započne dijalog".
Zelenski je kazao da nije spreman na kapitulaciju, jer je izabrani predsjednik.

https://www.vijesti.me/svijet/evrop...tka-invazije-1-335-civilnih-zrtava-u-ukrajini

Zavisi kako protumacis. Rusija moze lagano da nastavi da sravni Kijev sa zemljom i ubiti Zelenskog, do njega je.

Нису они у туђој држави, него у западном делу Руске Федерације.
dobro napisano,ja bih preformulisao pitanje npr ovako;sta su ameri radili u afganistanu i zasto su se onako vrtoglavno povukli ? sta su radili u vijetnamu,koreji,iraku,somaliji,libiji,kosovu,jemenu i da ne nabrajam dalje.sa kojim ciljem su gradjene bioloske labaratorije na granicama rusije i sa kojim ciljem su ukropski ekstremisti poceli razvijati atomsko oruzje?

Ti iredente jesu finansirali Staljin i ekipa njegovih naslednika da budu protiv SFRJ. I iz tih struktura kasnije je nasrala OVK.
Zaista je tako, ima ovde nacionalističkih forumaša koji to mogu da ti potvrde.
Mislim da je @zx16 ili neko drugi takođe nešto pisao o tome.

Nacionalizacija stranih kompanija je čisto postupak u ratnom stanju.
Nema veze sa ekonomskim uređenjem u državi ili libertarijanizmom.
Putin je govorio da maximalne ekonomske slobode preduzetnika jesu rešenje za izlazak iz krize.
To je libertarijanizam.
Nakon 22 godine Putinove vlasti 7/10 top kompanija u Rusiji su u vlasnistvu drzave
toliko o njegovom libertarijanizmu

ja razumem da Rusi tacno znaju kako da kontriraju s300 u borbenoj prostoriji, jer mu znaju apsolutno sve manjkavosti, al ovo je ozbiljna kontra reklama za dalju prodaju istog po svetu

ko god da je pre i razmisljao da kupi s300, sad nece

a ako znaju Rusi, znaju sigurno i Amerikanci

a time se i potvrdjuje ona teza da je opasno za NATO zemlje da kupuju s300/400
Не разумијем који ти дио није јасан код 'мрдање технике'? Промјена положаја - ухваћен у раскораку.

Ide pa će pasti..

Ovi IT-ovci idu u Zagreb.

Ukrajinska IT kompanija napustila Novi Sad jer nismo uveli sankcije Putinu​

https://nova.rs/vesti/drustvo/ukraj...ila-novi-sad-jer-nismo-uveli-sankcije-putinu/
srbija samo na razlici ceni plina ce imati miljarde evra koristi za razliku od totalno nebitne ukrajinske it firme srbija ce nastaviti placati plin po ceni od 370 dolara dok ce hrvatska taj isti plin placati 2500 dolara a ako cene bude veca onda jos i vise :hahaha:

Nakon 22 godine Putinove vlasti 7/10 top kompanija u Rusiji su u vlasnistvu drzave
toliko o njegovom libertarijanizmu
To jeste...
Sad kao namerava da to uvede, da li će i kako će sve to primeniti u praksi je pitanje.
Ali čak ni to nema veze sa tim top kompanijama jer su sve to kompanije koje prodaju naftu i gas i po meni je čak i okej da to bude državno ako dobro posluje.
Libertarijanizam nije potreban prebogatima već onim siromašnijim malim preduzetnicima.
Velike naftne kompanije po meni i treba da budu državne.

Rusi do sada uopste nisvu izvukli najmodernije oruzje i vojsku - ovo je uglavnom vise manje ko kad su intervenisali u Madjarskoj 1956-e i Ceskoj 1968 - ako se zapad ne dozove pameti - izvucice medved iz pecine najsoficticiranije naoruzanje (male fragmente su demonstrali tokom operacije u Siriji)

Naravno da je ruso-ultimatum.
Zamislite da je nato ostao da bambusa Srbiju iz vazduha sve do momenta priznavanja Kosovo republike ...
Ovo sto putin radi je daleko brutalnije ...

Amerikanci najavljuju da se sprema veliki napad na Kijev u narednih 24 do 96 sati​

8. Marta 2022.
Share on Facebook
Tweet on Twitter
Screenshot-2022-03-08-at-15.30.52-Medium-e1646749921513-696x422.jpeg

Ruske snage spremaju se napasti Kijev idućih dana, stoji u analizi Instituta za proučavanje rata.

“Ruske snage gomilaju se u istočnom, sjeverozapadnom i zapadnom predgrađu Kijeva i napast će glavni grad u narednih 24-96 sati”, objavili su.
Ruske snage, opterećene logističkim problemima, skoro da nisu napredovale u posljednje vrijeme, ali ISW je rekao da “dostavljaju zalihe, pojačanja, kao i da izvode artiljerijske, zračne i raketne napade kako bi oslabili odbranu i zastrašili branioce prije takvog napada”.
To bi moglo najaviti početak kritičnog trenutka u ratu, pišu analitičari u svom najnovijem dnevnom pregledu.

https://saff.ba/amerikanci-najavljuju-da-se-sprema-veliki-napad-na-kijev-u-narednih-24-do-96-sati/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back