Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače, u Izjumu se 2014. nalazio štab ATO, odakle je krenuo napad na Slavjansk. Još malo i nakon 8 godina taj grad, simbol otpora protiv Ukropa, biće ponovo oslobodjen! Strelkova dovesti za gradonačelnika.

Prvi čovjek američke vojske na granici sa Ukrajinom​

SVIJET Autor:Faruk Međedović07. mar. 202216:05 > 17:011 komentar
Podijeli:

1646665395-1234-750x435.jpg
I
zvor: Mark Milley (Screenshot)

General Mark Milley, načelnik Generalštaba vojske SAD-a, u petak je u Evropi posjetio aerodrom, koja se čuva u tajnosti iz sigurnosnih razloga, odakle Pentagon koordinira vojne donacije 22 zemlje koje šalju u Ukrajinu. Taj aerodrom na granici sa Ukrajinom je postao čvorište za snabdevanje te zemlje oružjem.

Tamo je rat od 1991. Sve zbog toga jer Rusi smatraju Ukrajinu i Belorusiju Ruskim zemljama. Sve ostalo je tamburanje o nacistima, ugroženim Rusima, NATO....je isto, kao da je mačka donela opravdanje na svom repu. Ako bi Rusima uspelo instalirati Ukrajinskog "Lukašenka", e u tom slučaju ne bi bilo rata.

Pa, i ovo tvoje je propagandno tamburanje osim ovog boldovanog.

Stvar je prosta. Kao i svaka velika sila, Rusija ima inetersnu sveru. E sada, pitanje je ličnih preferencija što neko smatra da neke velike sile imaju pravo na interesne svere, a da druge nemaju. Neko smatra da je normalno i da je ok da Amerika napadne Irak (ili smatra da to nije lepo, ali šta da se radi), ali, jbga. ovo sad je svetska katastrofa...

Moja malenkost je više puta na ovom forumu, kad su bile te "geopolitičke" teme, napisala da je Rusija opasno saterana uza zid, i da nikako nije dobro čačkati nejveću svetsku mečku na ulazu u jazbinu. I pre neki mesec sam napisao da će Ukrajinci od tog čačkanja mečke najebati.

Nemam nameru da opravdavam ovo što je Rusija uradila, ali dok "Anglosaksonski svet" ne shvate da Rusi neće da ih tretiraju kao drugu ligu, i da se dozvoljava da im Hrvati i slična boranija propisuju pravila igre (kao članice NATO, jelte) bojim se da se može desiti da nam se ovo svima olupa o glavu.

Kliješta se stežu, zatvaraju se obručevi oko dijelova ukrajinskih armija, uz poneki gubitak ali rat je to.

Cijelo vrijeme rata Ukrajina ima uredno snabdjevanje plinom, strujom a i internet radi. Znači da Rusija maksimalno štedi infrastrukturu i stanovništvo.

Rat se bliži kraju ali sad će krenuti krčkanje kotlova, a to neće biti lijep prizor.

Mi uglavnom diskutujemo o severom delu fronta, a glavno se zapravo odvija na jugu i istoku. Otud zbun kod nas o toku operacije.

Pisah vec, sve mi se cini da su solidno razbili odbranu kod Donbasa i da ce ovo sve brze da ide sa te strane. A onda ce da krene i prava panika, prvenstveno ocekujem to u regularnoj vojsci Ukrajine koja ce shvatiti sta znaci to da vise ne postoji.

Onda ostaju ove naci-bande, koje ce zapravo biti i najgore, ako ne pobegnu.

Снаге ДНР стигле су до границе Запорошке области Украјине – представник НМ ДНР Басурин

Басурин је такође рекао да је у борбама са ДНР погинуло скоро 600 украјинских војника, а више од 700 је повређено.

Šolc: Nastavljamo saradnju s ruskim energetskim kompanijama​

Nemački kancelar Olaf Šolc ističe da se snabdevanje ruskim energentima ne može zameniti preko noći, zbog čega je odlučeno da se poslovanje s ruskim kompanijama u ovoj oblasti nastavi.
Istovremeno je rekao da će aktivnosti na traženju alternative za ruske isporuke nafte i gasa biti nastavljene, prenosi Tas.
Zapadni mediji takođe izveštavaju da je nemački kancelar upozorio da bi zabrana uvoza ruske nafte i gasa u okviru sankcija uvedenih Moskvi mogla da ugrozi energetsku bezbednost Evrope, te je dodao da je Evropa zato namerno iz sankcija izuzela isporuke energenata iz Rusije.
(Tanjug/Tas)

:per:

Ovo treba da ide non-stop na ukrajinskoj televiziji, mislim da bi sukob zavrsio SAD.

neutralni status nije glupost. denacifikacija isto. regionalna autonomija i decentralizacija su budućnost.

demilitarizacija milom ili silom... čak i da pobeđuju nije vredna ljudskih života...a dobićemo samo novu svetsku silu. umesto rusa uzjahaće nas ukropi.:D

Realno gledano, ruski zahtjevi su kombinacija fantazije i realnosti...

Denacifikacija? Definiraj ciljeve denacifikacije?

Demilitarizacija? To je moguce samo u uvjetima bezuvjetne predaje, ne pregovara se o demilitarizaciji, to ne postoji uopce...

Neutralni status? To je podlozno pregovorima, a po mojem misljenju cak i pozeljno, ali nema neutralnosti sa prisilnom demilitarizacijom, jel shvacas kontradikciju?

Autonomija, to je isto podlozno pregovorima, Europa je prepuna regija, pa ne vidim zasto ne bi postojale i ruske regije u europskoj Ukrajini...

Ali pazi ti nisi svestan šta je na globalnom tržištu euro i dolar.

Sta su? Zamisli Rus kaze necu da mi placate novcem vec zlatom za naftu i gas. TRENUTNI SLOM TIH PAPIRICA!

Ti ne shvatas sta je novac - sarena laza koja pociva na poverenju i prihvatanju. Nema poverenja i prihvatanja - postaju samo papirici, sto sustinski i jesu.

Secas li se ti 90-tih ili si tada piskio u pesku? Ili se jos nisi ni inkarnirao tada?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back