Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radi foto šop ali nebitno.Ne znam zašto im je toliko stalo da prikažu kako su oborili avion.Kontam zbog morala ili šta.Totalno nebitno dok gube na terenu...

Ja se uoopste ne osvrcem na gubitke , bitno mi je samo situacija na ratistu ko uzima a ko gubi. Za sad Rusi svaki dan dobijaju neki grad oslobadjaju a ukropi bukvalno jos nista nisu uspel ida povrate . Mozda selo dva al i to ne drze duze od par dana.

Januković u Minsku:mrgreen:
В Минске сейчас приземлился самолёт (RA-09617) Виктора Януковича, вылетевший из Внуково.
Что думаете? Возглавит Украину?)

FNQB8jTXwAMTpnD

Iskreno - sa njim ce da se "usreci" i Rusija i Ukrajina (ili sta god ostane od nje).

Mislio sam da su Rusi naucili lekcije i da ce da dovedu nekog novog i normalnog, i da se potrude da stvarno Ukrajini krene - nema bolje propagande od toga.

Ali, mozda oni samo hoce da insistiraju na nekakvoj legalnosti i da vrate zbacenu vlast iz 2014. pa da oni "nastave" da vladaju za prvi moment.

I Rusi imaju isti problem kao i mi - sve sto urade u ratu, shebu i mirnodopskim uslovima.

Ja sam vec pisao, ali evo opet cu (admin neka brise ako smaram): svakim poginulim Rusi treba sve vise i vise da uzmu. Jednostavno mora da se da do znanja da ce svako dalje krvoprolice biti naplaceno. To je jednako onom sto sam rekao da ce za svako sledece pregov
Ja sam vec pisao, ali evo opet cu (admin neka brise ako smaram): svakim poginulim Rusi treba sve vise i vise da uzmu. Jednostavno mora da se da do znanja da ce svako dalje krvoprolice biti naplaceno. To je jednako onom sto sam rekao da ce za svako sledece pregovaranje ruska lista biti za po jednu stavku duza.

Da im bude jasno da ce sve ovo skupo da ih kosta.
275107755_298474392384559_2715087457750573828_n.jpg

S čime će uzet, s ovom vojskom? Buahahaha. Bit će nukica u tihi ocean čini mi se. Akrap je gotov.

Totalni raspad energetskog trzista NATO-guzzije u EU z:D

GAS DOSTIGAO CENU OD CAK 3892 dolara danas!!!

Гаспром у потпуности испуњава све захтеве за снабдевање гасом страних потрошача. Украјински коридор се 100% користи у оквиру транзитног споразума.

Данас је ТТФ, кључно гасно чвориште у Европи, поставио историјски рекорд цене од 3.892 долара за 1.000 кубних метара гаса. Цене могу бити и више. Али разлози за то нису на страни Гаспрома.

Компанија обезбеђује и обезбедиће испуњење дугорочних уговора о снабдевању гасом.
To The Moon Rocket Launch GIF by Partiful

Ja se uoopste ne osvrcem na gubitke , bitno mi je samo situacija na ratistu ko uzima a ko gubi. Za sad Rusi svaki dan dobijaju neki grad oslobadjaju a ukropi bukvalno jos nista nisu uspel ida povrate . Mozda selo dva al i to ne drze duze od par dana.
Gubitaka mora biti ali operacija je generalno vođena kao partija šaha. Poneki pijun strada, ne podcjenjujem ničije žrtve tim primjerom, ali jače figure će dovesti do mata nacističkog kralja.

Svijet se mjenja.

Putinov grandiozni plan prema neprijateljskim državama!

Popis je usvojen nakon predsjedničke uredbe od 5. ožujka kojom se ruskoj vladi, kompanijama i građanima dozvoljava da privremeno u rubljima otplate dugove u stranoj valuti međunarodnim kreditorima iz "neprijateljskih zemalja".

:hahaha:

Dakle, Putin planira plaćati dugove u rubljama, ahahahaha

U neku ruku ima logike - vi trgujeve svojim bezvrednim papiricima (USD, EUR, ...), sad cemo malo i mi svojim. "I mi stampariju za trku imamo"

То је ирационално.
Нема објашњења логичког.
Као што можеш приметити, ставови су им сасвим нелогични, непотковани, извучени из контекста, а не можемо рећи да је баш у сваком случају реч о глупим људим. Али очито да имају тај фелер да им ирационално надвладава објективну слику.
Njemačka se vraća nuklearnoj tehnologiji samo da smanje gas, to im se sada vrti po tv i kako je Putin diktator poludio.Da i mnogo je bezobrazan.😁 Totalno zaokret od priče zelena Njemačka za 20 godina.
Meni ovo sve postaje poprilično mučno za gledati i slušati.Toliko patetisanja.Prosto ne mogu a da se ne sjetim 1995 i 1999 kada su se direktno umješali u rat i odlučili ishod.Onda je ok bacati bombe.

Maksimalno Rusi štede stanovništvo , samo je sada 1,5 mil. izbjeglica, razorena infrastruktura, gradovi i sela..
Širok duša slavenska..
Naravno da štedi. Izbeglice same odlaze. Veći im problem pravi ukrajinska nego ruska vojska, a koliko su Rusi tolerantni govori i to što im ukrajinski civili bez straha prilaze, unose im se u lice, gađaju ih kamenjem, skaču po tenkovima, blokiraju im telima prolaze... Očigledno ih se ne plaše, a ne plaše ih se zato što ih Rusi ne diraju. Kolateralne štete nažalost ima u svakom ratu, ali da Rusi zaista ne štede civile izbombardovali bi ukrajinske gradove i gotovo. Ovako ih opkoljavaju, prekidaju linije snabdevanja i čekaju da se sami predaju.

Dok Amerikanci u EU finansiraju zelenu agendu, da bi im uvalili svoj preskupi LNG, u Americi unistise vodu zemlju i vazduh ekstrakcijom nafte iz skriljaca z:D

Licemerje zapada nema granice.
pa kosta shipping, ali budite vi i svabe srecni ako ga i bude dovoljno kada vam bude trebao
svabe misle da ce da prodju sa sankcijama sa nepostojecim severnim tokom 2, a sta je sa 1?

da si ti ziv i zdrav, pa ja ne dolazim u srbiju jer mi smrdi beograd, ne mogu da disem, a amerika, priroda bre, zivim kao na selu, pijem cesmovacu, a ne tu da me drogira vycic, ko zna sta vam sipa po vodovodima, pa vas hipnotise

ej da patrjarh brani rio tito sa aljekom siptarom, i sada ti meni pricas o frekingu, potrovali ste i zatrovali pola srbije!

da me maltretira neko sa vakcinama? pa ja ni decu ne vakcinisem, sada kada bis se vratili ne bi ni u skolu mogla da idu tu, kakvi ste fasisti ZA DR. JOVANU SAMO..

ZELENA AGENDA, NEGO STA, rekao vam mask da otvarate opet nuklearke, nemcima, a ja sam rekao da iza zelenih stoji nuklearni lobi jos pre par godna - eto sad se vidi da sam znao sta ce da bude

Poslednja izmena:
Rusi su ti dosli za 10 dana rata na 10 km od centra Kijeva. Uklinili se i sa zapadne i sa istocne strane. Prze i sa neba i zemlje samo je pitanje vremena kada ce Ukropi potrositi svoje resurse PVO, oklopa i ljudstva.

Kljucno je uzimanje Izjuma i onda zatvaramo kotao i unistavamo NATO falange u Donbasu. Kada ih unistimo do kraja, onda cemo imati ogromnu kolicinu ljudstva i tehnike za druge delove fronta , i linije fronta ce biti osetno skracene.
Sto ne pozovete vase saveznike iz Severne Koreje da to resite brze

Njemačka se vraća nuklearnoj tehnologiji samo da smanje gas, to im se sada vrti po tv i kako je Putin diktator poludio.Da i mnogo je bezobrazan.😁 Totalno zaokret od priče zelena Njemačka za 20 godina.
Meni ovo sve postaje poprilično mučno za gledati i slušati.Toliko patetisanja.Prosto ne mogu a da se ne sjetim 1995 i 1999 kada su se direktno umješali u rat i odlučili ishod.Onda je ok bacati bombe.
Синоћ су вртели на тв-у снимке подршке из Србије и саблажњавали се. А онда су само закључили очекивано: "Па да, агресор се агресору радује" . :lol:
Ја се надам да Срби почињу да схватају да ми никад нећемо бити политички део запада. Ми смо два пола. Наши вредносни системи се сасвим косе.
А исток је толики и плус је богат, а што је најважније не терају те да будеш исти као они, можеш задржати своју посебност.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back