Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ПОБЕДААА БРАЋООООО ПОБЕДААААААААААААААА!!! УРААААА!!!!

Муња ! Максимални репост
⚡
⚡
⚡
Руске трупе су победиле 81. одвојену ваздушно-јуришну бригаду Оружаних снага Украјине и заузеле град Изјум код Харкова. Офанзива се убрзано развија. Емитовање на свим каналима!!!

Bravo, tako radi velika sila.

Najgore je što ne vidim opravdanje za ljude iz Srbije koji imaju ideju podrške okupacije EU od strane SAD i navijaju za neke sankcije Rusiji i podršku NATO-u. Imaju sve informacije ovde, obe strane, imali su priliku da vide kako NATO otima deo naše države, imali su priliku da vide kako pogubno deluje služenje zapadadu (LGBT, G-17, Otpor, žene u crnom...), imaju sve one video snimke nacističkih svečanosti i indoktrinacije dece, ali i dalje više vole dolar nego istinu.
То је ирационално.
Нема објашњења логичког.
Као што можеш приметити, ставови су им сасвим нелогични, непотковани, извучени из контекста, а не можемо рећи да је баш у сваком случају реч о глупим људим. Али очито да имају тај фелер да им ирационално надвладава објективну слику.

Kliješta se stežu, zatvaraju se obručevi oko dijelova ukrajinskih armija, uz poneki gubitak ali rat je to.

Cijelo vrijeme rata Ukrajina ima uredno snabdjevanje plinom, strujom a i internet radi. Znači da Rusija maksimalno štedi infrastrukturu i stanovništvo.

Rat se bliži kraju ali sad će krenuti krčkanje kotlova, a to neće biti lijep prizor.

Mora se priznati da za sada nema informacija o masovnim likvidacijama civila. Nema masovnih grobnica, masovnih silovanja i masovnog streljanja zarobljenika. Bar nemamo dokaza za to

Ni blizu onoga sto je videno u Bosni i kada se raspadala SFRJ>

Radi objektivnosti:

- prvo, ovo je od pre nedelju dana, ako ne i vise - tada je mozda bilo ovako
- znam iz prve ruke da u ruskoj vojsci u Ukrajini ima momaka koji su na redovnom odsluzenju vojnog roka

Jesam rusofil, ali red je da budemo objektivni.

Povjesničar Klasić: Bojim se Putinova mozga. Jer Rusima nije cilj zauzeti Ukrajinu, već nešto drugo​

E sad što je on u stanju napraviti, da bi svoj ego zaštitio, govorim svoj ego, ne interese ruskog naroda i Rusije. Ja mislim da u tom njegovom iracionalnom ponašanju je sve moguće, i kada kažem sve, doista mislim sve", kaže Klasić

Povjesničar Hrvoje Klasić gostovao je u studiju Večernjeg lista gdje je analizirao situaciju oko ruske invazije na Ukrajinu. Emisiju je vodila novinarka Petra

Maretić Žonja Jesu li Rusi podcijenili Ukrajinu?

"Ne znam što bih na to odgovorio jer ako pogledate, ruske snage ipak napreduju, sporije i teže. Ja mislim da su oni puno više precijenili svoju ulogu nego što su podcijenili ukrajinsku. Vjerojatno su mislili da su jači, ali sigurno nisu mislili da će Ukrajinci cvijeće bacati i da se ništa neće dogoditi. Nekako mi se čini da od podcjenjivanja Ukrajine da su puno više precijenili svoju komponentu i ono što se posebno pokazuje, a to je da jesu li podcijenili ili su bili spremni na ove sankcije, to je sada pitanje, ali sve to govori o karakteru režima u Moskvi koji je spreman žrtvovati standard živ

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/pov...i-izaci-iz-ukrajine-porazen-i-ponizen-1568953 - www.vecernji.hr

Ti koji daju podrsku NATO nacizmu su svi do jednog placenici zapada i to rade po zadatku.
Ne verujem u to, to je samo previše gledanja zapadanih medija i odbijanje pogleda u realnost. Možda i strah od gubitka dobrog posla, otkud znam? Svakako da bi većina nas radije odabrala poslovnu sardnju sa recimo Amerikancima nego Rusima, jednostavno su profesionaniji. Ali to ne znači da su u pravu.

Ja sam vec pisao, ali evo opet cu (admin neka brise ako smaram): svakim poginulim Rusi treba sve vise i vise da uzmu. Jednostavno mora da se da do znanja da ce svako dalje krvoprolice biti naplaceno. To je jednako onom sto sam rekao da ce za svako sledece pregovaranje ruska lista biti za po jednu stavku duza.

Da im bude jasno da ce sve ovo skupo da ih kosta.

A za svakog ubijenog Ukrajinca, za svaku kucu, za svaku zgradu, cestu, most, tvornicu, da se ispostavi racun u Moskvu...

Kliješta se stežu, zatvaraju se obručevi oko dijelova ukrajinskih armija, uz poneki gubitak ali rat je to.

Cijelo vrijeme rata Ukrajina ima uredno snabdjevanje plinom, strujom a i internet radi. Znači da Rusija maksimalno štedi infrastrukturu i stanovništvo.

Rat se bliži kraju ali sad će krenuti krčkanje kotlova, a to neće biti lijep prizor.
Maksimalno Rusi štede stanovništvo , samo je sada 1,5 mil. izbjeglica, razorena infrastruktura, gradovi i sela..
Širok duša slavenska..

euro je izgubio 50 % vrednosti od uvodjenja do pocetka ovog rata

a sad je da izgubi jos preko 50%
jasno, sto vise novca se pusta to mu vise pada vrednost, novac devalvira
ali zamisli da sad taj novac zavrsi na bezi i duplira se, sto i jeste slucaj - onda se ta devalvacija 50% pokriva i jos se preko zaradjuje, jel tako?

ali zamisli onda da commodities raste cena i vise nego akcijama na berzi? nafta, zlato soja, zito itd raste im cena jer ih nema kolika je traznja, a ne raste im cena zato sto je novac obezvredjen, jer i nije u toj meri

sta se onda desava? raste traznja za commodities, a pada traznja za akcijama na berzi, i dobijamo kontrolisano rusenje, ili bar korekciju berze

kakve god da su te pare/valute, vredne ili bezvredne, bitno je gde su usmerene, da li se obrcu u prazno i pljackamo svi mi koji osiromasujemo ili donose privredni rast svima nama

Šolc: Nastavljamo saradnju s ruskim energetskim kompanijama​

Nemački kancelar Olaf Šolc ističe da se snabdevanje ruskim energentima ne može zameniti preko noći, zbog čega je odlučeno da se poslovanje s ruskim kompanijama u ovoj oblasti nastavi.
Istovremeno je rekao da će aktivnosti na traženju alternative za ruske isporuke nafte i gasa biti nastavljene, prenosi Tas.
Zapadni mediji takođe izveštavaju da je nemački kancelar upozorio da bi zabrana uvoza ruske nafte i gasa u okviru sankcija uvedenih Moskvi mogla da ugrozi energetsku bezbednost Evrope, te je dodao da je Evropa zato namerno iz sankcija izuzela isporuke energenata iz Rusije.
(Tanjug/Tas)

:per:

Totalni raspad energetskog trzista NATO-guzzije u EU z:D

GAS DOSTIGAO CENU OD CAK 3892 dolara danas!!!

Гаспром у потпуности испуњава све захтеве за снабдевање гасом страних потрошача. Украјински коридор се 100% користи у оквиру транзитног споразума.

Данас је ТТФ, кључно гасно чвориште у Европи, поставио историјски рекорд цене од 3.892 долара за 1.000 кубних метара гаса. Цене могу бити и више. Али разлози за то нису на страни Гаспрома.

Компанија обезбеђује и обезбедиће испуњење дугорочних уговора о снабдевању гасом.

🇷🇺
Гаспром наставља редовно да испоручује гас Европи преко Украјине

Руска државна компанија Гаспром је пребацила данас око 110 милиона кубних метара гаса у Европу, преко украјинске територије.

💬"Гаспром испоручује руски гас у транзиту преко територије Украјине у редовном режиму, у складу са захтевима европских потрошача",рекао је портпарол те компаније Сергеј Купријанов.

Купријанов је рекао да је Гаспром јуче послао у западну Европу 109,5 милиона кубних метара гаса преко територије Украјине.

#ВестиЕвропа

БизМис не сме да пати! :D

Najgore je što ne vidim opravdanje za ljude iz Srbije koji imaju ideju podrške okupacije EU od strane SAD i navijaju za neke sankcije Rusiji i podršku NATO-u. Imaju sve informacije ovde, obe strane, imali su priliku da vide kako NATO otima deo naše države, imali su priliku da vide kako pogubno deluje služenje zapadadu (LGBT, G-17, Otpor, žene u crnom...), imaju sve one video snimke nacističkih svečanosti i indoktrinacije dece, ali i dalje više vole dolar nego istinu.
Čekaj bre, nemoj premijerku da vređaš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back