Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
  • 50,44% - следбеници Украјинске православне цркве (Кијевски патријархат). Ова цркве је настала 1995. године после стицања независности Украјине. Патријарх је Филарет који је био Митрополит Кијевски и све Украјине Руске православне цркве. 60% верника ове цркве живи на западу Украјине. Ова црква која у богослужењу користи украјински језик није призната од осталих православних цркава.
  • 26,13% - следбеници Украјинске православне цркве (Московски патријархат) која има највећи број цркава у Украјини. Ова црква има 35 епархија и 10.875 парохија, од којих се највећи број налази у централним, јужним и источним деловима Украјине. Митрополит Владимир Кијевски има јурисдикцију унутар земље, и број свештеника износи 9.072. Ова црква у богослужењу користи руски и старословенски језик.
  • 7,21% - следбеници Украјинске аутокефалне православне цркве. Ова цркве је основана 1919. године у Кијеву, забрањена је за време Совјетског периода, и поново легализована 1989. године. 70% верника ове цркве живи на западу Украјине. Због очекиваног уједињења православних цркава у Украјини, после смрти патријарха Дмитрија није именован нови, врховну црквену власт обавља Митрополит Тернополски и Подолски Методије, са којим су велике епархије: Харков-Полтава, Лавов, Ривне- Волин и Тавроја званично прекинуле комуникацију и прешле под директну јурисдикцију Васељенског (Цариградског) патријарха Вартоломеја. Ова црква у богослужењу користи украјински језик.

Procente uzimati sa rezervom jer se mnogi pripadnici Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske arhiepiskopije iz straha izjašnjavaju kao ateisti.

Prvo, nisam pričao o broju zemalja koje su uvele sankcije, već o broju zemalja koje su osudile agresiju.

A da sam pričao o sankcijama, broj zemalja bi bio potpuno irelevantan, kao i površina tih zemalja na mapi. Ono što je bitno je količina i okvir robne razmene sa tim zemljama. A to pokazuje ova tabela:

Pogledajte prilog 1114380

Dobro, dakle obim ruske robne razmene sa Kinom je veći nego sa Nemačkom, Holandijom i SAD zajedno, a između je Belorusija :kafa:

Situacija je ovakva:

Mariupolj - opkoljen
Nikolajev -opkoljen
Černigov - opkoljen
Sumi - opkoljen
Harkov - opkoljen sa tri strane
Kijev - poluokružen (sa dvije strane)

Nadam se samo da Rusi neće razvući čišćenje kao što je bilo u Mosulu.
Ni nakon 10 dana vi ne shvatate.
Ukri se ne mogu boritibsa superiornim neprijateljem na livadi, a mogunu gradu. Zbog toga su neprijatelji pušteni u samo predgrađe, kada im avijacije i topništvo ne mogu pomoći

nisam ni sumnjao da ćeš ignorirati činjenice vezane uz broj poginulih srpskih vojnika... u dvije napadne operacije tog obujma mi smi imali 45 mrtvih u bljesku i 150 u oluji... pa vi sad zbrajajte i oduzimajte tko i koliko ukojem vremenu, gine kad mi krenemo u napad a vi se branite i kad ste vi kretali u napad a mi se branili...
zalazis tamo gde te ne vodim
da nije bilo izdaje , bilo bi drugacije , govorim na pocetku.
ukazah ti da sam radio za tu drzavu i imao , pa koliko toliko dobrih informacija , koliko su navodno penzionisani oficiri i isli da vama pomazu , kao sto i je bila zabrana letenja nad zemljom
nego kazi ti meni
kada i koliko je ubijenih hrvatskih vojnika bilo i to od strane moje drzave KANADE
gde i koje godine kao i zasto.

јел ико гласао за НАТО или је то Мило смислио, онда кад су питали Вујановића зашто није било референдума као што је обећао рекао је да се предомислио.
још што је Мило изгубио.
Већини људи је важно да живе у миру, црногорци су ипак лењ и превртљив народ
U CG je podjednak broj onih koji se izjasnjavaju kao Crnogorci i Srbi sa tim da u CG ima oko 30% Muslimna,Siptara i 1% Hrvata
velik broj Muslimana u CG se izjasnjava kao nacionalni Crnogorci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back