Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
FNCoVN-VkAMQbFY

Cilj Rus je južno od Harkova je Izijum. Ruske trupe su stigle do lokacije, vode se borbe. Donbas na sebe veže najborbenije ukrajinske snage i prilazak ruskih trupa iza leđa i moguće zatvaranje kotla svakako nije prijatno.
FNBNbKzWYAEnizh
PA da koliko ja kontam Rusi su izbegli bitku za Kijev da bi se prvo rešili glavnine ukrainske vojske njih 150 000 koja je vezana za istok i te dve otcepljene oblasti odakle se nisu pomerali (ne računajući lokalna pomeranja) . Očekujem plasiranje ofanzivnog pravca negde severo-zapadno od Harkova koji će koncentrično obuhvtiti glavninu ukrajinskih snaga, jer najgore što ruska vojska može sebi dopustiti to je uredno povlačenje iste glavnine .
Jedno pitanje koje mene kopka jeste da li Rusi imaju dovoljno rezerve za tako nešto.

U poslednja 24h

#Russia now has lost three combat jet aircraft and two helicopters over #Ukraine in just 24 hours.
Као и претходних дана, све проверене и тачне вести!
Колико је до сада погинулих Руса и изгубљене технике?
Колико чујем, сутра улазите у Москву?

Pa dobro, da se i slozim s tobom, koje je onda rjesenje po tebi, Putin?
alternativa je uvažavanje i manjine i većine. a to su demilitarizacija i denacifikacija. u ukrajini nacionalizm je došao do ludila. zlupotrebljeni su svrha države i vojske. rešenje su ili protektorat kao bosna ili podela na celine koje mogu funkcionisati.
Mislim ono, koja je alternativa zapadnoj demokraciji? Carska Rusija? Nemoj me nasmijavati :roll:
zapadna demokracija je ćorsokak isto kao autokratija. zlo većine ili manjine manje bitno. da se ne ponavljam.

rešenje je mogao biti globalni liberalizam ali ne u obliku kojim se nameće i shvati jer opet se ima silovanje elite nad ostakom. rešenje je moglo biti kao nešto što smo očekivali kad su počele evropske integracije. rušenje granica pa će vreme samo da odradi.

rešenje je dakle da se ljudi ISTINSKI uvažavaju kakvi jesu jer oni ne mogu da se odvoje od svoje istorije. istorija je sastvni deo nas i živi kroz nas. vreme će doneti promene i zbližavanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back