- Poruka
- 239.367
Ja generalno ne volim te viševekovne argumente jer vidim da se i ovde na ovim našim prostorima uveliko koriste kako bi se neka nacija negirala. Konkretno u našem slučaju crnogorska. Može se videti da se ovde od strane nekih izražavaju otvorene teritorijalne aspiracije prema Crnoj Gori uz argumente koje sad koristi Putin protiv Ukrajinaca.Gospodin "istoricar" je zaboravio da da doda
1. da je taj Kijev bio prestonica Kijevske Rusije-"Ukrajinci" i "Ukrajina" tada nisu postojali
2. Ukrajina kao "nacija" postoji hiljadu godina ako pod 1000 godina mislimo na stotinak godina.
Nije mi jasno ovako besramno brisanje istorije i to jedan "istoricar".
Uostalom neka mi neko na mapi nadje tu slavnu drzavu Ukrajinu pre 1000 godina?
Lično zaista nemam vremena da utvrđujem da li neka nacija postoji 50, 500 ili 1500 godina. Bitno je da postoji sad. Ima i svoju državu i to ne sme da se dira.
Što se tiče Ukrajinaca njih je u Srbiji i Bosni bilo mnogo pre nego što Putin kaže da su uopšte postojali. Neka priča ko šta hoće, ali ako recimo ja lično poznajem čoveka, Ukrajinca koji sad ima preko 70 godina i koji sigurno zna da mu je pradeda ovde živeo jer ga pamti onda je to tako. Taj pradeda je po svakoj računici morao ovde živeti još u 19. veku.
Cela ta priča u kojoj Rusi negiraju postojanje Ukrajinaca služi tome da se zamagle prave namere - pokušaj restauracije bivšeg SSSR i kasnije Varšavskog pakta. Točak istorije se ne može vratiti unazad, sviđalo se nekima ili ne.