Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gospodin "istoricar" je zaboravio da da doda

1. da je taj Kijev bio prestonica Kijevske Rusije-"Ukrajinci" i "Ukrajina" tada nisu postojali

2. Ukrajina kao "nacija" postoji hiljadu godina ako pod 1000 godina mislimo na stotinak godina.

Nije mi jasno ovako besramno brisanje istorije i to jedan "istoricar".
Uostalom neka mi neko na mapi nadje tu slavnu drzavu Ukrajinu pre 1000 godina?
Ja generalno ne volim te viševekovne argumente jer vidim da se i ovde na ovim našim prostorima uveliko koriste kako bi se neka nacija negirala. Konkretno u našem slučaju crnogorska. Može se videti da se ovde od strane nekih izražavaju otvorene teritorijalne aspiracije prema Crnoj Gori uz argumente koje sad koristi Putin protiv Ukrajinaca.
Lično zaista nemam vremena da utvrđujem da li neka nacija postoji 50, 500 ili 1500 godina. Bitno je da postoji sad. Ima i svoju državu i to ne sme da se dira.
Što se tiče Ukrajinaca njih je u Srbiji i Bosni bilo mnogo pre nego što Putin kaže da su uopšte postojali. Neka priča ko šta hoće, ali ako recimo ja lično poznajem čoveka, Ukrajinca koji sad ima preko 70 godina i koji sigurno zna da mu je pradeda ovde živeo jer ga pamti onda je to tako. Taj pradeda je po svakoj računici morao ovde živeti još u 19. veku.
Cela ta priča u kojoj Rusi negiraju postojanje Ukrajinaca služi tome da se zamagle prave namere - pokušaj restauracije bivšeg SSSR i kasnije Varšavskog pakta. Točak istorije se ne može vratiti unazad, sviđalo se nekima ili ne.

Карта боевых действий на Украине по данным на 5 марта​

Обстановка в Мариуполе сейчас, 5 марта: последние новости​

Официальный представитель Министерства обороны России, генерал-майор Игорь Конашенков заявил, что группировка войск Донецкой народной республики продолжает сужать кольцо вокруг Мариуполя, также удалось взять под контроль завод имени Ленина.

"Группировка войск ДНР продолжила сужать кольцо окружения города Мариуполь и взяла под контроль завод имени Ленина", — подчеркнул он.

Националистические подразделение и командование Вооруженных сил (ВСУ) Украины в Мариуполе вступили в "прямую конфронтацию", по штабу спецотряда "Азов" ВСУ нанесли ракетный удар. Об этом в пятницу, 4 марта, заявила народная милиция (НМ) Донецкой Народной Республики (ДНР) в своем Telegram-канале.

"После смертельного ранения командующего ОТГ "Восток" генерал-лейтенанта Юрия Содоля, полученного в ходе боестолкновения с боевиками подразделения "Азов", а также полного отказа подчинятся и согласовывать свои действия с командованием ВСУ, по месту расположения штаба отдельного отряда специального назначения "Азов" на юго-западе Мариуполя вооруженными силами Украины был нанесен удар ОТР "Точка-У". В результате удара были уничтожены более 20 боевиков и 10 единиц техники", — сообщили в НМ ДНР.

Представитель Народной милиции ДНР Эдуард Басурин в тот же день сообщил об одном погибшем и 12 раненых жителях Донецка из-за украинских обстрелов Донецка, Горловки и Докучаевска реактивными системами "Град".
E ovo je prava ratna karta.Biće ovdje još krljanja barem 10 dana...Ali ukrajinci trpe na svim frontovima.Nemaju ni teoretske šanse da dobiju ovaj rat.

Ja generalno ne volim te viševekovne argumente jer vidim da se i ovde na ovim našim prostorima uveliko koriste kako bi se neka nacija negirala. Konkretno u našem slučaju crnogorska. Može se videti da se ovde od strane nekih izražavaju otvorene teritorijalne aspiracije prema Crnoj Gori uz argumente koje sad koristi Putin protiv Ukrajinaca.
Lično zaista nemam vremena da utvrđujem da li neka nacija postoji 50, 500 ili 1500 godina. Bitno je da postoji sad. Ima i svoju državu i to ne sme da se dira.
Što se tiče Ukrajinaca njih je u Srbiji i Bosni bilo mnogo pre nego što Putin kaže da su uopšte postojali. Neka priča ko šta hoće, ali ako recimo ja lično poznajem čoveka, Ukrajinca koji sad ima preko 70 godina i koji sigurno zna da mu je pradeda ovde živeo jer ga pamti onda je to tako. Taj pradeda je po svakoj računici morao ovde živeti još u 19. veku.
Cela ta priča u kojoj Rusi negiraju postojanje Ukrajinaca služi tome da se zamagle prave namere - pokušaj restauracije bivšeg SSSR i kasnije Varšavskog pakta. Točak istorije se ne može vratiti unazad, sviđalo se nekima ili ne.

Хоћеш рећи да су Хрвати будале, сви до једног, кад кажу да је Дубровник увек био хрватски?

@zx16 шта каже на крају?

Блебеће на украјинском и то тако као да је мамуран.
Оно што сам могао да разумем је да се обраћа из Кијева, да народ не брине и смрт....неразговетна реч.
По дикцији, јасно је да тотално погубљен, не може да се опасуљи, шта се дешава. Тачније, шокиран је истином да га је запад одбацио као презерватив.

Још један снимак из Гостомела, око 30 хеликоптера у ваздуху!

Наравно да не волиш ЈЕР НЕМАШ АРГУМЕНТЕ. Посматраш само онај део историје који ти одговара да би имао оправдање за своју мржњу према Русима....

Украјинци не постоје као нација све су то Руси. Они говоре чистим руским језиком....

Језик одређује припадност одређеном народу у Европи. А не самопрокламоване комунистичке и НАТОфашистичке небулозе и глупости.

Блебеће на украјинском и то тако као да је мамуран.
Оно што сам могао да разумем је да се обраћа из Кијева, да народ не брине и смрт....неразговетна реч.
По дикцији, јасно је да тотално погубљен, не може да се опасуљи, шта се дешава. Тачније, шокиран је истином да га је запад одбацио као презерватив.
Дозволи да те допуним – презерватив се одбацује са задовољством, а овог јадника су одбацили као бушан презерватив, што ће рећи са страхом, ужасом чак. ;)

Украјинска обавештајна агенција СБУ спаљује документе у центру Кијева!

Банда Зеленског најавила је почетак евакуације владине четврти у Кијеву.

Спрема се бежанија из Кијева!

Хоћеш рећи да су Хрвати будале, сви до једног, кад кажу да је Дубровник увек био хрватски?
Пусти га. Он не влада елементарним знањем из историје. Он мисли да је историја оно што он мисли а не то што је стварно било.
Колико год му, лично, ја дао смернице и податке, он клиначку резонује?
Објашњавати њему губљење је времена и ту помоћи нема.

To su činjenice, kao što je činjenica da je crkveni raskol nastupio 1054. A srbi prešli na pravoslavlje 1199., s tim da je Nemanja tu tranziciju počeo provoditi 20 godina ranije..., Zato i imate pol naroda sa grkofonim i rusofonim imenima a pol naroda vam ima katolička imena...
Tvoje neznanje sa ukarjinaca nemoj prebacivati na raskol, Srbe i ostalo jer tvoje neznanje kao prosuto mastilo širiš u beskraj.

Наравно да не волиш ЈЕР НЕМАШ АРГУМЕНТЕ. Посматраш само онај део историје који ти одговара да би имао оправдање за своју мржњу према Русима....

Украјинци не постоје као нација све су то Руси. Они говоре чистим руским језиком....

Језик одређује припадност одређеном народу у Европи. А не самопрокламоване комунистичке и НАТОфашистичке небулозе и глупости.
И то је стари снимак Тихи, одмах са почетка инвазије

E ovo je prava ratna karta.Biće ovdje još krljanja barem 10 dana...Ali ukrajinci trpe na svim frontovima.Nemaju ni teoretske šanse da dobiju ovaj rat.
Rusi zabranili Tihija i svako drugo neistinito informisanje. Pitaj dlugomira ako mi ne veruješ.:mrgreen: I u Hersonu je bilo još borbi. Evo stanja pre obustve zbog humanitarnih koridora.

Matiupolj 5.3.2022 ujutro, izgleda ofanziva iz južnog pravca:

1646464496843.png

Herson 5.3.2022, ujutro:

1646464579490.png

Апсолутно тачно! Он не да нема аргументе него и не зна шта је то аргумент.
Пробао сам да му на ПП објасним елементарне ствари али џабе. Или у опште не капираш или му сујета не дозвољава да није у праву?
Што год да му кажеш он ће по своме, као клинац од пет година.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back