Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nešto sam razmišljao, baš kada je počelo sve ovo i gledao sam reakciju Nemačke koja je bila onako relativno mlaka makar u prvi mah. Onda su krenule one brojke o masovnom egzodusu Ukrajinaca, pa su sledili intervjui gde su gotovo svi u glas govorili da im ne pada na pamet da se vrate nazad u Putinovu Ukrajinu itd. Možda Nedelju dana pre početka rata čitam članak online gde Nemci plaču kako im hvali još par miliona ljudi polu-kvalifikovane radne snage i da neće moći više da je traže na bliskom istoku kao što je to bilo do sada. Zanimljivo takođe - juče EU donese odluku da će Ukrajinci koji žele da ostanu u bilo kojoj od zemalja EU dobiti puno podršku za učenje jezika i integraciju u društvo sa mogućnošću novog državljanstva po nekom ubrzanom postupku. Da nisu Nemci malo i računali na ovakvu situaciju ili sam upao u zonu teorija zavere :think: ?

Do 3 dana pre napada, govorili su da oni nemaju nikakvu nameru da napadu i da je to samo obicna laz zapadnih medija.

Nova okupaciona vlast iz rusije pada onog momenta kada ukrajinu naposti okupatorska vojska, i sta onda, nova "specijalna vojna misija" ?
To je oslobodiačka privremena vlast koja će obezbediti slobodne izbore bez zabrana , prebijanja lidera stranaka , strahovlade i ostalh gadosti koju su činili pučisti.

"Ruska vojska napada nuklearnu elektranu Zaporižje sa svih strana, najveću nuklearku Europe. Već je izbio požar. Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od černobilske katastrofe. Rusi moraju ODMAH prestati s napadom, dopustiti vatrogascima da ugase požar i osigurati im sigurnu zonu"

Sad ste postali nacisti.
ma jeste, rusi su loodi da gadjaju atomsku centralu... ko zna sta tamo gori, elektrana sigurno nije ugrozena.

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da „naredi“ vojsci da zauzme Harkov, Kijev i ostale ukrajinske gradove.

„Duže predsedniče, druže vrhovni komandante, više puta sam govorio da sam ja vaš pešadinac, da sam spreman život da dam za vas. Međutim, ja ne mogu da gledam kako ginu moji i vaši borci Ministarstva odbrane, Nacionalne garde i drugih struktura. Molim vas da zatvorite oči na sve i dozvolite da za dan-dva stavimo tačku na to što se tamo dešava. Samo to će spasiti našu državu i narod. Ubeđen sam u to“, napisao je Kadirov na telegramu.

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da „naredi“ vojsci da zauzme Harkov, Kijev i ostale ukrajinske gradove.

„Duže predsedniče, druže vrhovni komandante, više puta sam govorio da sam ja vaš pešadinac, da sam spreman život da dam za vas. Međutim, ja ne mogu da gledam kako ginu moji i vaši borci Ministarstva odbrane, Nacionalne garde i drugih struktura. Molim vas da zatvorite oči na sve i dozvolite da za dan-dva stavimo tačku na to što se tamo dešava. Samo to će spasiti našu državu i narod. Ubeđen sam u to“, napisao je Kadirov na telegramu.

2 greske:

1) Putin je alergican na rec Druze posto sprovodi dekomunizaciju
2) ako si rekao da si spreman da das zivot, to je to. Rodina zovet, bez pitanja. S pjesmom umesto jauka

I onda mu ukrajinci ubiju generala, i nakon toga ni slova

Pa jesu nas unazadili. Ne znam koliko si ti imao godina i da li si uopšte bio rođen kada je plata bila svega desetak maraka, novčanice od beskonačno nula, kada se tuklo za hleb, živelo od bonova, gorivo prodavalo u dvolitarkama...
Posle smo se ponovo integrisali u svet u koliko toliko oporavili. Pitanje je šta će biti sa Rusima i koliko će ovo potrajati. Isključuju ih iz svih organizacija, udruženja, ustanova, partnerstva, zamrzavaju imovinu i novac... Rublja je već sada slabija od dinara.

To je zbog nestasice kod nas, ta inflacija tada kod nas. Rusi ako su pametni nece imati nestasice. Sve sto nastampaju imaju gdje potrositi.

Ako ti ne vidiš sličnost, ne znam kako da ti nacrtam.
Хајде нацртај нам где и кад су Срби палили живе Шиптаре,
укидали им језик, писмо и школе па су били принуђени на
сецесију?
Немој бити цава па опет не одговорити.

Ti koji nemaju šta da izgube, takođe nemaju ni šta preterano da pokušaju. Neki očajnički proboj mogu, ali ako to nije uspelo muslimanima u Sarajevu ili ustašama u Vukovaru, neće ni ovima.
Укри ипак показују да умеју да се боре, за разлику од Хрвата и балија.
Дати овакав отпор једној суперсили могли смо само још ми.

On je kao knjaz Danilo, sto rece knezu Mihailu Obrenovicu:

"Neka samo započne knjaz Mihailo, ja mu sa svojim Crnogocima pođoh na susret, da oslobodimo srpski narod, pa ma ja bio u vojsci knjaza Mihaila prosti vojnik."

• Voli
Reactions: Hix
Pa to nije umišljaj, već realnost. Ti navodi koje pominješ su nebitni, niti jedna država ne zavisi od jedne kompanije, a za ovo se Rusi nisu spremili juče. Tako da, sve ove priče su samo uteha, a realnost će udariti i tebe i ceo zapad veoma skoro.
Nebitno koliko su se spremali, ni u jednom scenariju nisu predvidjeli da će ih zapadni svijet u potpunosti izopćiti, a pogotovo nisu predvidjeli da će sve zapadne države nacsvaki mogući način pomagati ukrajinu unatoč ruskoj prijetnji da to ne čine jer će se szočiti sa do sada nezapamćenim posljeficama... Je.ote kako vama nije jasno da se cijeli svijet udružio i stao protiv rusije i također iako međed kaže nema uzmaka koliko traje da traje... Vi iz samo vama znanih razloga gubite iz vida činjenicu da je sssr preživio napad njemačke isključivo zato što mu je zapad pomagao, da nije bilo te pomoći nula bodova... Rus u narednom razdoblju čipa vidjet neće a on ga ne proizvodi, a popis svega što rus ne proizvodi je bez kraja i konca...

Šta ti misliš da ruske budaletine od osamnaest godina života i kozojebi koje je doveo u Ukrajinu znaju što rade...ovo je ajme.
a može biti i potez očajnika sa druge strane, nekom Ukrajincu kojem je puko film pa rešio da malo digne u vazduh neko postrojenje tamo. Svakako kad te opkole sa svih strana nemaš šta da izgubiš, može biti i narađenje pa da se optuže Rusi a postoji i šansa da sami Rusi pogode nešto što ne bi trebalo

500 je ništa za rusku armiju i takvu vrstu operacije. Znam da zvuči nama strašno ali to za takav način zauzimanje treće vojne sile u Evropi nije velika šteta.

Čak se angažovala možda do 10% svojih ljudskih resursa, možda čak i manje.
Kakvih 500 pa uništeno je preko 800 borbenih vozila i preko 100 tenkova... Ruski gubici samo na gostomelu broje oko 600 padobranaca plus neutvrđen broj kadirovaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back