Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ruku na srcu 90% teritorijalno napredovanje su dobili u prvih 3 dana. Od tada samo opsaduju gradove Harkov i Mauropolj.
Па јел им лоше иде? Нису ми јасне замерке на брзину узимања градова.
Већина учесника ове теме се као слаже да треба бити обазрив и завршити
посао са што мање цивилних жратава а сви редом закерају на спорости.

Да ли се то може назвати лицемерним?

Sa jedne strane Rusija, koja je dala milione da se spasi Evropa od fašizma i nacizma i Hitlera a sa druge strane fašisti, nacisti, sotonosti, plaćenici, ustaše.

Zašto Hrvati na ovom forumu podržavaju stranu koja će izgubiti?

Prosto mi ne ide u glavu. I ne, ne možete mi reći da grešim jer se znalo svaki put kad kreneš na Rusiju, da si se zeznuo.

A i poznati ste, uvek ste na strani zla a kad krenu da vas biju, onda se pretvarate u dobrice.

Pojeo gomna onaj koji vam dao državu pre sto i nešto godina. Umesto da budete zahvalni Srbima što su vam sačuvali naciju, vi nas mrzite. Idioti!

Fantastično im ide, 560 miliona eura odštete za poginule i još toliko za ranjene.
Obećao Putin platiti 1.2 milijarde porodicama žrtava. (laže im)

Jbg, nisu Rusi toliko napredovali u ratovanju protiv civila kao amerika i NATO.
Ne znaju siroti Rusi šta je kolateralna šteta...

IMG_20220303_235156.jpg

Iskreno mislim da je moglo brze da osvoje Harkov i Mauropolj s obzirom da su to etnicki vecinski ruski gradovi, a cak Mauropolj su drzali Donbas Rusi 2014. godine.

Taktika ruske vojske oko gradske borbe meni nije zadovoljavajuca do sad. 1. Ne idu tenkovi u gradske borbe. 2. Gradovi se moraju osvojiti ulicu po ulicu, manjim specijalnim brigadima. A ne granitiranjem.

Довољна је прва реченица.. "Лавров..чини ми се да је на лицу човека увек све написано..његова живот, његов крај.." Пошто видимо лице Зеленског, његовом логиком крај ће њему бити јадан.

zelenski je u nekom posebnom stanju sada, onom stanju kad covek pokusava da sacuva mir, a zna da mir nece naci.
ja sam vis eputa pogledala onaj snimak...nije mu dobro. dodje mi ga i zao koja boodala, a ima tek 44 godine.

Baš čudno što su pucali na kolonu vojnika neprijateljske zemlje koja je upravo izvršila invaziju na njihovu domovinu.
јер су се нацисти накотили на самој граници, тј. амери нису диретк умешани већ плаћају а ратују будале (које су у овом случају украинци)
и после година напора ови и даље довозе нато оружје на границе - е па било доста - иде дезинфекција украине.
то што се крију по цивилним становима (као у сирији) ебга.. то је њихова слабост

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back