Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ЕУ ће вртоглаво да падне са новим санкцијама и те како ће да их боли , евро ће да падне , долар исто тако ...

без обзира како у овом тренутку изгледа , сад је добро уложити у рубљу ..чим се ослободи Кијев , рубља ће да скочи .

Улазак НАТО = нуклеарни рат!
Да ли је запад спреман на тотално уништење због режима у Кијеву или је нешто друго у питању?

ЕУ ће вртоглаво да падне са новим санкцијама и те како ће да их боли , евро ће да падне , долар исто тако ...

без обзира како у овом тренутку изгледа , сад је добро уложити у рубљу ..чим се ослободи Кијев , рубља ће да скочи .

ne to se nece desiti

Gubici ukro-vojske, prema ruskim tvrdnjama.

Невосполнимые потери ВСУ по состоянию на 22.00 1 марта 2022 года

▪️ Личный состав — 7275 человек убитыми (за сутки до 400)
▪️ Танки — 125 единиц
▪️ Бронетехника — 350 единиц
▪️ РСЗО — 60 единиц
▪️ Летательные аппараты — 40 единиц
▪️ Техника ПВО — 80 единиц
▪️ Катера ВМС — 6 единиц
Manje nego su Rusi izgubili

može li mi netko objasniti kako rusi napreduju a nemaju dizela za tenkove a ljudi im gladuju i prostiru ćebad ispred ukrajinskih zgrada i klanjaju se moleći za piletinu s rižom.
Nijedan od metoda USA vojne doktrine za operaciju osvajanja ili upada.
Cak ni jna minimalizam .
Rizicno , ali funkcionise.
Jedan od razloga sto su mladi borci. I sto ja ne volim ni srbe ni Slovene ni ruse. Dobar nacin samo za ispodprosecne ili prosecne vojnike , flasha I sta bog da.
Doduse kao slepci organizuju I metod arkan.

Pokojni Lazanski je to sve znao i prije 9 godina

„To je pre svega priča o odnosu Amerike i Rusije, odnosno Zapada, NATO-a i Rusije. Moskva je tražila od NATO-a da joj garantuje da Ukrajina neće ući u NATO. Kad bi Ukrajina pristala na status vojne neutralnosti definisane i zagarantovane, mislim da bi se ovo u Donbasu smirilo“, kazao je tada Lazanski.
On je tom prilikom upozorio da će Evropa ući u rat ako ne dođe do strateškog kompromisa između Zapada i Rusije, NATO-a i Rusije, Amerike i Rusije.

Да је жив сад би био пред Мариупољем и извештавао.

zanimljvo da ukrajinci zahtevaju no fly zone. sad bi da i zapadne sile dalje eskaliraju sukob, a oni su ga konstatno eskalirali sa rusima. ja sam bio za ukrajince, ali odluka da pusti kriminalce i da mobilise civile je tako kriminalna da i zeleni trebba da ostane bez glave. neverovatno da covek oce da pobegne i ti mu ne das. drugo su drzavni sluzbenici, oni imaju obavezu prema drzavi i treba da stoji u ugovoru radnom da je bezanija zabranjena i da imaju vojnu obavezu

Cene nafte, uglja, zlata i pšenice doživele su pravu eksploziju.Najnoviji sukobi u Evropi potpuno su poremetili tržište, pa su cene eksplodirale. Nafta, ugalj, zlato i pšenica beleže neverovatno poskupljenje. Cena raste bukvalno iz sata u sat.

Nafta
Jutros je koštala 100
Sada 106 dolara po barelu

Ugalj
Juče 217
Jutros 254
Sada 330 dolara po toni

Zlato
62.274 dolara/kg (skok od jutros 900 dolara)

Cena gasa ostala je nepromenjena u odnosu na jutros.

Pšenica
Juče 291 dolar po toni

Jutros 321

Sada 350

Gotovo je s poslednjim iole nezavisnim medijskim glasovima u Rusiji.

https://t.me/meduzalive/52859

BREAKING: Russia just cut off Echo-Moscow’s broadcast, a liber-leaning radio station, and threatened to block the last independent TV channel Rain, which has already been pushed to online. Media here has been targeted for its coverage of the invasion of Ukraine.

https://twitter.com/maryilyushina/status/1498722536355504130?ref_src=twsrc^tfw
Nataša Kandić i Sonja Biserko na infuziji.

Господе Исусе Христе,
сине Божији,
помилуј нас грешне
и дај памети и мудрости украјинском народу,
да свргне нацистичкки режим,
да се приволи руском царству
и да занавек живи у миру са Србима и Русима.

Амин

Gotovo je s poslednjim iole nezavisnim medijskim glasovima u Rusiji.

https://t.me/meduzalive/52859

BREAKING: Russia just cut off Echo-Moscow’s broadcast, a liber-leaning radio station, and threatened to block the last independent TV channel Rain, which has already been pushed to online. Media here has been targeted for its coverage of the invasion of Ukraine.

https://twitter.com/maryilyushina/status/1498722536355504130?ref_src=twsrc^tfw
napokon rusi ce napunit sibir sa 5 kolonom a kad cemo mi srbi isto napraviti ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back