Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa zašto si onda uopće ulazili u Ukrajinu ako sada čuvaju vojsku povlačenjem.
Trodnevna parada Ukrajinom nije upalila.
Ulazili su da oslobode svoj narod. To su većinom uradili, idemo plako dalje.
Sa druge strane Ukrajina je toliko uništena da sutra prestane sukob, oni ne mogu da se oporave. Naročito što su se zadužili kod Amera da je to strašno. Robovi.

Matematika je egzaktna znanost.
Mesecima Ukrajina nije bukvalno ništa uspela duradi, osim što je oslobodila Herson od 300.000 stanovnika (i to u potpunosti), a Rus uspio okupirati Soledar od 10.000 stanovnika (navodno ne cijelog).
Kako misliš da se trebam tješiti? :lol:
.
Јбт, стварно не верујем шта се све овде пише...

Па у рату се не освајају градови, већ положаји.

Ако је положај важан, нема значаја да ли је Бакингамска палата или обична пољска кењара.

Једна од најкрвавијих битака у историји ратовања водила се око Вердуна који ДАНАС има око 16.000 становника.

Соледарски рудници захватају подземну територију око 179 кв.км, са нешто више од 200 км подземних тунела који су још у време СССР припремљени и грађени као тврђава. Примера ради, урбана зона Париза покрива територију нешто више од 100 кв.км.

Мени је и даље невероватно да су, са таквом конфигурацијом терана, Украјинци изгубили Соледар, а ускоро и Бахмут и то уз, како кажу катастрофалне жртве и то као браниоци. И све под командом моћног НАТО пакта.

Поврх свега уопште нису ангажоване јединице регуларне руске војске.

Руси су тамо послали пар хиљада својих криминалаца које су тамо музичари узели под своје, обучили, опремили и - завршили посао.

Велика победа ДЛНР и тежак пораз НАТО пакта, али они су на то одавно навили...

.

.
Јбт, стварно не верујем шта се све овде пише...

Па у рату се не освајају градови, већ положаји.

Ако је положај важан, нема значаја да ли је Бакингамска палата или обична пољска кењара.

Једна од најкрвавијих битака у историји ратовања водила се око Вердуна који ДАНАС има око 16.000 становника.

Соледарски рудници захватају подземну територију око 179 кв.км, са нешто више од 200 км подземних тунела који су још у време СССР припремљени и грађени као тврђава. Примера ради, урбана зона Париза покрива територију нешто више од 100 кв.км.

Мени је и даље невероватно да су, са таквом конфигурацијом терана, Украјинци изгубили Соледар, а ускоро и Бахмут и то уз, како кажу катастрофалне жртве и то као браниоци. И све под командом моћног НАТО пакта.

Поврх свега уопште нису ангажоване јединице регуларне руске војске.

Руси су тамо послали пар хиљада својих криминалаца које су тамо музичари узели под своје, обучили, опремили и - завршили посао.

Велика победа ДЛНР и тежак пораз НАТО пакта, али они су на то одавно навили...

.
"Па у рату се не освајају градови, већ положаји."

:eek:

:mazi:

IMG_20230112_113047_725.jpg

Za sad su oslobodili tolik oprostora da je to odlično. A ti se radfuješ ovom uspehu Ukrajine koja pod svojom kontrolon nema isto toliko površine koja je nekad bila njihova. Šta kaže ta matematika?
Ti si svjestan toga da Ukrajina svakim danom ima sve sposobniju vojsku i operativno, i funkcionalnol, i oružjem?
Usporedi im vojsku danas i 24.2., nebo i zemlja.
24.2. su se ruski avioni šetali ukrajinskim nebom, a danas ne samo da se ne usude dić avion nego pospreme svoje vrijedne Tupoljeve duboku u Rusiju.
Prošetali su se do Kijeva, ušli u Harkiv, a danas? Izgine ih hiljade za dva reda poriluka.
Taj trend će se sigurno nastaviti, samo gledaj kako sve ozbiljnije oružje stiže, i ne brini, mogu te i ja apdejtirati.

Ako Rus želi pobijediti u Ukrajini, nužno će morati proglasiti opću mobilizaciju.
Misliš da hoće, ili šule gaće žvače?

1. Spema se velika i masivna ofanziva.
2. Surovi je pored sadasnjeg zaduzenja dobio jos nekoliko pored toga , kao komandovanje vazdusnom kampanjom.

Posto su se smanjila dejstva raketnih udara, i dovuceno je preko 1300 bombardera ukljucujuci strateske, znaci da se spremaju masivni strateski i raketni udari.
Povlacenje dela trupa iz donbasa i prebacivanje oko Kijeva, znaci da je invazija neizbezna i jako blizu.

Uskoro pocinju tepih bombardovanja duz severne granice i pravcima kretanja ofanzive radi ciscenja minskih polja.

Ne znam koliko ti ovo nesto znaci ali nije ni vazno.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::mazi:
Oce to oce...smanji brlju :D

Читам коментаре и чудим се.......колико су се хрватићи узврпољили, па све нешто.... њи...њи....њи......те ово, те оно. Никако да људски и војнички кажу да су им љубимци за сада добили песнају у вугла у Соледару. Као што сам ја то признао украшама у Харкову и Красном Лиману и Купјанску.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back