Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gde bas nas 1991-1999 izabrase za tu probu...umiremo od oko 20,000 vrsta karcinoma zbog uranijuma....cure su strerilne - neplodne (jalove)...KiM okupirano,,,resto sve alkoholicar i narkoman...cim dodju RoSU i KFOR od Preseva do Horgosa davacemo zene i cerke za 1 konzervu sardine iz 1948-e..made in USA

Situacija nije uopšte tako očajna. Ne preterujmo. :lol:

Jugoslavija je bila idealno tlo za pravljenje sukoba kakvih god si mogao poželeti.

Украјина неће моћи да постане чланица ЕУ све док су у њој руске трупе, изјавио је потпредседник Европске комисије Франс Тимерманс.

Мислим никад
:hahaha::dash::rida:
to su mogli i nas ovde pitati
zasto dzabe cimaju coveka
ima on preca posla

'Ајмо једну "клаџу" !! Кад падне цео Донбас у руке Руса тек онда постаје занимљив рат. Где ће Руси ударити ! Моја прогноза је југ. Дакле(М)....Запорожје - Николајев - Очаков - Одеса - Измаил. Шта ви кажете.
Slažem se, naravno ...

Драги про-Украјинци, Изгледа да је Вагнер сада у центру Соледара. Не желим да трљам со - али заиста је требало да прихватите тај божићни прекид ватре уместо да се веселите како побеђујете.

I ja se dosta slazem.
Samo ovo jeste rat svih onih koji zele da se promjeni stanje u svijetu.
Da nemamo vise obojene revolucije,mjesanje u izbore u drugim zemljama,otimanje teritorija,otimanje resursa..
Sve to lepo zvuči, ali sile su sile. Nikoga ne treba idealizovati.

Ljudi kojima se društvo američke dominacije i vladavine u Evropi ne dopada polažu nade u Rusiju, pa i Kinu, ali i oni se povode za interesom pre nego za idealima, tako da treba biti i sa njima oprezan.

Mada smo mi mali i beznačajni i ništa se ne pitamo...

Руске снаге растурају остатке Оружаних снага Украјине у Красној Гори (Соледар, Доњецка република) на путу ка Благодатноју Украјина се бори да спречи напредовање Русије на Славјанск.
FmIB_aqWYAA_xqg

Украјина неће моћи да постане чланица ЕУ све док су у њој руске трупе, изјавио је потпредседник Европске комисије Франс Тимерманс.

Мислим никад
:hahaha::dash::rida:
Aplikaciju za EU su podnele okrnjena i okupirana Srbija,siptari sa KiM,Macedonija,Federacija bih,Ukrajna, Turska pre 70-ak god,montenigresi sa Cetinja...pa ja kad bi bio cinovnik u Briselu..ka bi se posrao ili popisao na sve te zahteve...i vratio bi im nazad....nece valjda eu poreski obveznici da vam finansiraju kaldrmu sto ste na putu pokrali...a svi se pravimo blesavi nismo mi...pokrali migranti iz tunguzije...

Sve to lepo zvuči, ali sile su sile. Nikoga ne treba idealizovati.

Ljudi kojima se društvo američke dominacije i vladavine u Evropi ne dopada polažu nade u Rusiju, pa i Kinu, ali i oni se povode za interesom pre nego za idealima, tako da treba biti i sa njima oprezan.

Mada smo mi mali i beznačajni i ništa se ne pitamo...
ima tu jedna mala razlika,
ni kini ni rusiji nisu potrebna tudja prirodna bogatstva,
ni drago kamenje ni jeftina radna snaga, ni marihuana, ni ljudski organi,
te stoga ne moraju niti ce, ici posvetu
i istrebljivati narode, nametati religije,
krati tudje resurse...

Ako te napada neka od svetskih sila - može te zaštititi samo nuklearno oružje, a i to je diskutabilno kada je u pitanju mala zemlja skromnih mogućnosti. Možda i naneseš neku štetu, ali velika je šansa da ćete prilikom tog pokušaja ispariti i ti i tvoja zemlja u odmazdi. Nije baš mudro.

Ako ti neka od svetskih sila izazove građanski rat, onda prođeš kao mi u bivšoj Jugoslaviji. Koga ćeš napadati i kako ćeš to sprečiti?! U građanskom ratu ljudi ratuju sa svojim do jučerašnjim komšijama, prijateljima, rođacima... Sa ljudima sa kojima su do juče bili sunarodnici. To su užasni krvavi ratovi koji jednom kad buknu, teško ih je i raspetljati i okončati i na neki način - ni nemaju pobednika. Koliko god rasplamsavao i nacionalizam i ideologije i verski fanatizam i svašta nešto da bi napravio razdor među ljudima - ostaje gorki osećaj da si u neku ruku ratovao protiv "svojih".

Nedavno sam gledala neku dokumentarnu emisiju o Južnoj Koreji. Kustos njihovog istorijskog muzeja je pričala o tome kako danas sve više ljudi korejski rat doživljava kao rat između dve ideologije preko korejskih leđa. I kako je bilo strašno što su ljude terali da ratuju protiv svojih prijatelja i rođaka i rasturili i rastavili porodice i familije. Sve više ljudi postaje svesno toga da su bili žrtva u sukobima velikih sila. Nešto kao Ukrajina danas.

Ukrajinu su naoružali do zuba pre ovog rata i - koliko joj je to pomoglo?

Ako se neko veliki namerio na tebe - spasa ti nema. Samo je pitanje kako ćeš proći - bez žrtava, sa malo žrtava, sa mnogo žrtava ili te više neće biti.
Nas je napao NATO 99. između ostalog i iz Mađarske... Misliš da bi Mađari dozvolili da sa njihove teritorije doleću avioni da smi mi imali npr balističke rakete dometa 500-1000km? Misliš da napadači tako olako kreću u akciju ako imaš mogućnost da im uzvratiš?

I ne pričam o nuklearnom naoružanju, već isključivo o konvencionalnom. Iskreno se nadam da naši imaju m00da da završe Šumadiju za početak sa dometom 300km pa posle da vidimo šta i kako dalje...

Odbrambeno oružje nije dovoljno, ofanzivno je najbolja odbrana, i što Milinović kaže SAMO GVOŽĐE!!!

samo nekoliko sati od posete analene,
harkiv opet bombardovan
ali hrabra analena sad i dalje putuje 12 sati vozom po ukrajini
i ne boji se ruskih bombi

Charkiw in Ostukraine nach Besuch von Baerbock bombardiert​

22.32 Uhr: Nur wenige Stunden nach dem Überraschungsbesuch der Bundesaußenministerin Annalena Baerbock (Grüne) im ostukrainischen Charkiw ist die Stadt am Dienstagabend nach Angaben des Regionalgouverneurs bombardiert worden.

Никако не трба испустати иницијативу на фронту. Само напредовати и напредовати. Још ако Бог да па да крене офанзива на Кијев са Севера......ихааааа......веселим те Боже !!! Кијевско - Почајевска лавра МОРА опет бити РУСКА !! У сваком случају, лепа ноћ за мене. Најлепше ми кад ујутро дођем на посао, скувам кафу и на крстарици гледам нове мапе напредовања. С друге стране......како ли је форумским Хрватима !! Куку мене велиш.....није ти га лако !!! Муке на тебе васколике !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back