piciginx
Legenda
- Poruka
- 54.601
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šubić je sa 2000 vojnika zaustavio 100 000 Turaka sa Sultanom na čelu, pri tome pobio 30 000 Turaka i potjerao Sultana u smrt.Znači i Nikola Šubić Zrinski je bio samoubica?
Kukavicluk uvijek pokusas da opravdas.Lakse je reci necu ratovati za Milosevica i Vucica nego uzeti pusku da zastitis svoj narod i svoje voljene.И више од 50 посто ! Ја имам 49 година и сећам се кад су '91. мени говои резервисти "Нећемо да ратујемо за Милошевића". А ја им кажем да треба да заштите Србе у Крајини и Босни од усташа а не да ратују за Милошевића. Одмах крену да ти јеббу мајку комунистичку.
Rusko topništvo dramatično se smanjilo u odnosu na najvišu razinu iz vremena rata, na nekim mjestima za čak 75 posto, prema američkim i ukrajinskim dužnosnicima. "Pad granatiranja još je jedan dokaz sve slabijeg položaja Rusije na bojnom polju gotovo godinu dana nakon njezine invazije",
Rusi izdušili...
Trebao si do sada pohvatati da ruska avijacija ni ne ulazi na ukrajinsku teritoriju po dubini.Sve su manje viša granična djelovanja po frontu i strateški bombarderi sa sigurne udaljenosti.Razloga je više ali svakako jedan od većih minusa ruske avijacije što nemaju potpunu vazdušnu kontrolu Ukrajine.Sa druge strane helikopteri K-52 su se pokazali svrsishodni.nece ruski avioni jos dugo leteti iznad Ukrajine, kao sto se nadate
Onda nismo trebali ni dizati ustanak 13. jula?Da, u aprilu 1941., nismo trebali da ratujemo sa Nemcima, nije trebalo biti 27. 3. pogledaj mapu porobljene Evrope iz tog doba, imbecilno je bilo ratovati protiv Nemačke.
Poslušali smo Britance i nahebali, ono što se desilo sa Srbijom posle toga je velika plaćena cena za glupost
Ne da su promašili stoljeće, nego čitavu eru. Oprema kao da su ju pokupili iz muzeja srednjovjekovlja.
Strijeljati bez suđenja kome je pala na pamet proizvodnja ovako nečega i onih koji su odobrili dijeljenje vojnicima na frontu.
Soledar i Bahmut ahahahahahaZnaci sad Rusi teraju NATO iz Bahmuta i Soledara sa kašikarama?
Mašala!
....
Trebao si do sada pohvatati da ruska avijacija ni ne ulazi na ukrajinsku teritoriju po dubini.Sve su manje viša granična djelovanja po frontu i strateški bombarderi sa sigurne udaljenosti.Razloga je više ali svakako jedan od većih minusa ruske avijacije što nemaju potpunu vazdušnu kontrolu Ukrajine.Sa druge strane helikopteri K-52 su se pokazali svrsishodni.
Igram jednu ukrajinsku igricu na Facebooku čiji kreatori stalno komuniciraju sa igračima preko grupe za igrače. Znamo i ko su, stavljali su i svoje slike, video klipove... Inače su iz Harkova.Sve se slažem, potpisujem
Verujem da su Ukrajince ubedili da Rusija neće smeti direktno da interveniše za LNR i DNR a da će za Krim biti nategnuto ali tek u fazi dva i da će to biti praktično gotova priča kad padne Donbas
Za policiju je to ok, štiti od udaraca i hladnog oružja, ali dijeliti to vojnicima na frontu je ludilo.Jeste staro ali ne baš toliko, zanimljivi pokušaji iz sedamdesetih
Ovo je ŽZL-74, pre njega je bio ŽZT-71 od titanijuma
"It was then that the USSR Ministrу of Internal Affairs suddenlу faced a dilemma - either to buу bodу armor for the police abroad, or still trу to create something of their own. For a number of reasons, the second option was chosen. The task was assigned to the Research Institute of Steel, which soon issued the first prototуpe - ŽZT-71M . It used experimental titanium alloуs and special rolling technologу, which made it possible to create armor that protects against pistol and rifle shots. Plus a thick shock absorber. Plus a tiled arrangement of protective elements. Plus "hooks" that prevent the bullet or blade from diving under the protective plate.
Based on the ZhZT-71M, an even more advanced bodу armor was developed - ŽZL-74 . It was no longer titanium, but two laуers of aluminum alloу flakes, but the second laуer was oriented in the opposite direction, relative to the first. And these protective equipment was used bу the domestic police almost until the mid-eighties."
gde vama ide ,u doope?Prorusscicima svasta nesto ne ide u glavu![]()
Zarkovicu ti li siPa objasni mi kako je ovo moguce?
Da toliko malo vojske drzi front od 1000 kilometara?
Meni je sve jasno,bio sam na licu mesta,Ukrajinci su nesposobni i sve sto ih odrzava u zivotu su podzemna utvrdjenja iz doba SSSR.
Meni i svi ti ratovi na prostoru bivše Jugoslavije sve više liče na vežbaonicu u kojoj su se isprobavale razne opcije i scenarija, te pripremalo za buduće - mnogo važnije - sukobe, a mi smo bili naivni pokusni kunići koji nisu znali kako svet zapravo funkcioniše.Tako su ameri nagovorili Aliju Izetbegovica da povuce potpis sa lisabonskog sporazuma.Ko zna sta su mu obecali?
Poslije 4 godine krvavog rata Alija potpisuje dejtonski sporazum.
Amerika je bila zadovoljna,a Alija?
Pa trenutno po ovom vremenu jeste sve zamrznuto…Mislio sam da glasam "Zamrznuti sukob" ko je pokrenuo temu neka doda"Rat će potrajati godinama".
...
A ovi forumaši što na srpskom forumu hrabre Ukrajince da istraju u ratu - bolje bi bilo da su u ovih godinu dana naučili ukrajinski, pa da idu po ukrajinskim sajtovima i tamo ih ohrabruju. Sumnjam da Ukrajinci nešto posebno zalaze na ovaj forum, a nama je samo žao običnih ljudi, ali u osnovi nam je sve jedno. To nije naš rat...
Sve što ti treba da bi izbegao takav scenario jeste oružje. Zato se treba naoružati po svaku cenu, pogotovo ofanzivnim oružjem.Meni i svi ti ratovi na prostoru bivše Jugoslavije sve više liče na vežbaonicu u kojoj su se isprobavale razne opcije i scenarija, te pripremalo za buduće - mnogo važnije - sukobe, a mi smo bili naivni pokusni kunići koji nisu znali kako svet zapravo funkcioniše.
Ali, eto, nisu ni Ukrajinci ništa znali i nisu ispali nimalo pametniji od nas. Nisu čak ni Nemci koji su navodno nekakvi američki "saveznici" i sa njima blisko sarađuju od Drugog svetskog rata. Ko zna šta su tek njima pripremili.
Zastrašujuće je koliko je lako napraviti rat u nekoj zemlji.
gde bas nas 1991-1999 izabrase za tu probu...umiremo od oko 20,000 vrsta karcinoma zbog uranijuma....cure su strerilne - neplodne (jalove)...KiM okupirano,,,resto sve alkoholicar i narkoman...cim dodju RoSU i KFOR od Preseva do Horgosa davacemo zene i cerke za 1 konzervu sardine iz 1948-e..made in USAMeni i svi ti ratovi na prostoru bivše Jugoslavije sve više liče na vežbaonicu u kojoj su se isprobavale razne opcije i scenarija, te pripremalo za buduće - mnogo važnije - sukobe, a mi smo bili naivni pokusni kunići koji nisu znali kako svet zapravo funkcioniše.
Ali, eto, nisu ni Ukrajinci ništa znali i nisu ispali nimalo pametniji od nas. Nisu čak ni Nemci koji su navodno nekakvi američki "saveznici" i sa njima blisko sarađuju od Drugog svetskog rata. Ko zna šta su tek njima pripremili
Zastrašujuće je koliko je lako napraviti rat u nekoj zemlji.