Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
TEBI JE PUTIN ZLOCINAC A KLINOTN NIJE NIJE NI BAJDEN koji finansira azovce naciste najgore koljace

a i ovo ti je DJEMOSAJD i zlocin iako su svie zene djeca svi maloletni i starci spaseni!

417467_18-9.jpg
A što se desilo onima koji nisu bili žensko, dijete ili starac?

pusti profesore i pozivanje na njih. da li ti ne razumeš citirajući nekoga ili oni greše manje je bitno.

jeste moguće dekodirati smisao (algoritam toka) koja se krije iza jednog rukopisa. to se radi tako što se prepoznaju neki pojmovi iza reči i istorijske istine pa se nadalje povezuju i na kraju formira uspešno neki jezik. kad se znaju pismo i rekonstruisani jezik može se nadalje čitati i proveravati.

nije moguće rekonstruisati zvučnost starih jezika a da izgovor nije očuvan danas. neosnovana je tvrdnja da se dekodiranjem smisla dekodira zvučnost.

-prvo zato što je zvučnost redukovana i menjana. pa ne možemno naći pandana u modernom izgovoru.
-drugi je problem prepoznavanje moderne zvučnosti koja je očuvala staru zvučnost jer su jezici naroda sveta različito divergirali. pa je svaki očuvao nešto ali treba znati šta.
-treće veliko pitanje je predstava o jedinstvenosti ondašnjeg govora i u kom periodu. koliko se jezika i dijalekata govorilo u kom periodu ljudske evolucije?
-i na kraju (epi)genetski čovek danas i čovek pre deset hiljada godina nisu isti pa je pitanje zvučnosti vezano i za prirodu (razvoj)ljudskog tela i uma.

mogli bi pokazati da se svakim narodnim jezikom može svaka misao iskazati. isto tako potpuno veštačkim poput esperanta. ili pak na kraju svesti misao na binarne oznake ili različite mijelinske talase pojedinačnih ljudi. mogući broj govornih jezika ili broj pisanih jezika ili broj unutrašnjih jezika je beskonačan. pa se kod rekonstrukcije jezika ili drevne reči mora strogo naučno dokazivati i pokazivati na koga se odnosi. neodgovorne tvrdnje i pogrešno učenje samo nam štete.

pitaj profesora kako je moja baba govorila reč "hrvat". ili lakše pitanje, kako je govorila reč "uvek"?

da bi rekonstruisali drevnu zvčnost morali bi imati neku vrstu vremeplova odnosno imati uvid u ono što je zapamćeno u večnoj pamjati.
Imaš pravo, koji će nam cazzo profesori...

Pogledajte prilog 1279502
— Украјински боксер Васиљ Ломаченко уписан је у „Регистар државних издајника“ украјинске владе

Разлог за његово уврштавање у регистар је видео снимак проповеди Митрополита УПЦ МП, митрополита кијевског Онуфрија, где верски поглавар православне цркве каже да је Украјина започела рат против Бога.
Pogledajte prilog 1279501
Bog je u nevolji, ako nije bio u vojsci.

zabrinuli se ovi , ode i sada , samo diskusije o ovom potezu Rusije .

The Canadian Press
FollowView Profile

Russia's hypersonic missile-armed ship to patrol global seas​

14m ago
4

Russian President Vladimir Putin on Wednesday sent a frigate armed with the country's latest Zircon hypersonic missile on a trans-ocean cruise in a show of force as tensions with the West escalate over the war in Ukraine.
Russia's hypersonic missile-armed ship to patrol global seas
Russia's hypersonic missile-armed ship to patrol global seas© Provided by The Canadian Press
Russia touts that the Zircon missile can evade any Western air defenses by flying at an astounding 7,000 miles per hour (11,265 km/h).
Here is a glance at the ship and its weapons.
THE PRIDE OF THE RUSSIAN NAVY
Commissioned by the navy in 2018 following long trials, the Admiral Gorshkov is the first ship in the new series of frigates which were designed to replace the aging Soviet-built destroyers as a key strike component of the Russian navy.
Armed with an array of missiles, the ship is 130-meters (427-feet) long and has a crew of about 200.
In 2019, it circled the world oceans on a 35,000-nautical mile journey.
INTENSIVE TESTS
The Admiral Gorshkov has served as the main testbed for the latest Russian hypersonic missile, Zircon.
In recent years, the Zircon has undergone a series of tests, including being launched at various practice targets. The military declared the tests successful and Zircon officially entered service last fall.
Zircon is intended to arm Russian cruisers, frigates and submarines and could be used against both enemy ships and ground targets. It is one of several hypersonic missiles that Russia has developed.

Prilozi

• 1672858613940.png
    1672858613940.png
    68 bajtova · Pregleda: 4
Овај Москвић баш је скрндељ од аута.
Више од 20 година шибер на крову
не могу зашерафати како треба:

Mercedes-Benz Recalls 123K Vehicles For Sunroofs That Could Come Off​

Jan 03, 2023 at 5:48pm ET

By: Anthony Alaniz
A new Mercedes-Benz recall affects nearly 125,000 cars. It’s a doozy, too, with problematic models dating back over two decades. According to the company, the glass sunroof panel might not be appropriately secured on certain cars and could detach from the vehicle. The recall involves 123,696 C-Class, E-Class, CLK-Class, and CLS-Class models built from 2001 through 2011. It also includes the respective high-powered AMG variants.
https://www.motor1.com/news/629287/mercedes-benz-recalls-vehicles-sunroofs/
auuu, pa sta ce sad tvin koza da vozi , a taman je dosla do mecke iz 2001 godine

Pod uslovom da Rusa gine značajno više i da Ukrajina ima više raspoložive žive sile moguže da si u pravu

Ja po vestima čujem da ginu Vagnerovci, čitaj robijaši i kriminalci, ali sa druge strane izgibe neki fini svet, glumci, režiseri

Šta ti misliš ko može duže da izdrži

Znači, napadaš planirano utvrđene položaje, ne uspijevaš ih osvojiti mjesecima, i onda imaš manje gubitaka u odnosu na branitelje?

A ono, moguće, u filmovima :klap:

И то је део твоје пристојности претпостављам. Шта си ти, у својој креативности, доживео као коментарисање изгледа? Статистички податак о висини?

Ja nemam pristojnosti, za mene je kepec kepec, ali ti, po tvojim tvrdnjama tako fino odgojen, pa serendaš o fizičkom izgledu gospodina Bandere? A putko ti nije degenerik, on ti je valjda stasit muškarac? 🤣🤣🤣

Francuski spisak donacija je prilično patetičan, imajući u vidu veličinu zemlje i snagu armije a ovi, prilično zastareli "tenkići" i jesu igračkice za ukrajinske uslove

Francuska igra neku svoju igru i vrlo je rezervisana sa vojnom pomoći Ukrajini, mnogo manje i siromašnije zemlje EU su bile značajno darežljivije.

Vojna pomoć je proporcionalna blizini ruske granice, što je granica bliže to je vojna pomoć ukrajini veća, izuzimajući SAD, oni se jednostavno sprdaju s Rusima :klap:

Imaš pravo, koji će nam cazzo profesori...
eto vidiš tvoj profesor nije čuo za reči "krvat" i "vajik".

treba nam naravno rangiranje ljudi po stečenom znanju. ali ti si tako lupio. de pokaži sam sebi naučni izvor koji dokazuje da apsolutno/potuno možemo znati koji su to ilirski jezici i kako su zvučali reči govora drevnih ilira, naprimer.

lepo sam ti odgovorio. sada neoftopičari više.

Poslednja izmena:
Ja nemam pristojnosti, za mene je kepec kepec, ali ti, po tvojim tvrdnjama tako fino odgojen, pa serendaš o fizičkom izgledu gospodina Bandere? A putko ti nije degenerik, on ti je valjda stasit muškarac? 🤣🤣🤣
За разлику од тебе, ја нисам никога називао кепецом, па ни Бандеру, а то да је био дегенерик - није мој лични утисак и не односи се на физички изглед, већ су то анализе стручњака, између осталих и украјинских. Ту су и сведочанства људи који су га познавали.

Znači, napadaš planirano utvrđene položaje, ne uspijevaš ih osvojiti mjesecima, i onda imaš manje gubitaka u odnosu na branitelje?

A ono, moguće, u filmovima :klap:

Prijatelju, ja koliko čitam kod Bahmuta ratuje Wagner i neverovatna gomila ukrajinskih regularnih brigada i brigada TO

Ne znam o kakvim utvrđenjima pričaš, nije ti ovo WW1, utvrđeni položaji se danonoćno bombarduju i uništavaju se vojnici.
Jedini razlog zašto se Bahmut još drži jeste neprekidno dovlačenje novih jedinica, to se valjda slažemo.

Šta misliš dokle to može da ide, potrošiće Rusi robijaše, svakako, ali šta ćemo kad Ukrajinci potroše svoje glumce i reditelje

Prijatelju, ja koliko čitam kod Bahmuta ratuje Wagner i neverovatna gomila ukrajinskih regularnih brigada i brigada TO

Ne znam o kakvim utvrđenjima pričaš, nije ti ovo WW1, utvrđeni položaji se danonoćno bombarduju i uništavaju se vojnici.
Jedini razlog zašto se Bahmut još drži jeste neprekidno dovlačenje novih jedinica, to se valjda slažemo.

Šta misliš dokle to može da ide, potrošiće Rusi robijaše, svakako, ali šta ćemo kad Ukrajinci potroše svoje glumce i reditelje
Vidi, ti glumiš ovde neku neutralnost i zdrav razum, ali Džegi te je odavno provalila tako da nema potrebe više za time.

Bahmut je zamišljen kao klopka u kojoj će se mljeti rusko topovsko meso, i za sad dobro ide, dok se Rusi ne dosjete :klap:

A i ako ga osvoje, prvobitni plan i dalje ostaje na snazi, melje se rusko topovsko meso s drugih linija, koje su već utvrđene i samo čekaju...

Rusima bi zapravo bilo najpametnije zaobići Bahmut, ali oni baš zapeli pa zapeli 😁😁😁
A da kojim slucajem nije obrnuto. Recimo rusi pobiju jadne ukrajince, ovi divedu druge, ovi ih opet pobiju, ovi dovedu druge.................
Sto bi osvojili grad i dzabe ginuli.

Vidi, ti glumiš ovde neku neutralnost i zdrav razum, ali Džegi te je odavno provalila tako da nema potrebe više za time.

E ako me je ona ludača "provalila" vi slobodno verujte u njen "zdravorazumski" sud

Navikao sam da me napadaju obe strane, to je vrlo bitan element, imajući u vidu koliko ste ekstremno polarizovani.

Na kraju neće biti kako žele ni jedni ni drugi ekstremisti, na sreću svih nas, verujem da će razum ipak pobediti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back