Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, ne prihvatam neutralne. Ako nisi sa nama, onda si s njima.

Hoćeš li da kažeš da sve zemlje koje se nisu uključile aktivno u rat protiv Rusije, u suštini podržavaju Putina.
Da nije to malo mnogo, ipak je u pitanju 70% globalne populacije.

Pri tome, ja jesam protiv rata i želim da on stane, samo što ja mislim da rat neće stati tako što ćemo da guramo još moćnijeg oružja Ukrajini.

U tome je ključna razlika između naših pogleda na ovaj rat.

Hipotetički, čak i da Ukrajini sutra pošaljemo 500.000 full opremljenih vojnika sa najsavremenijim oružjem, ovaj rat neće stati.
Bojim se da će stati sve ostalo

Nisam ja pobornik teorija zavere, trudim se da se držim činjenica.
Dovoljno je uporediti ukrajinsku vojsku iz 2014. i ovu sada.
Te 2014. je to bila vojska kakvu su ukraijinci organizovali, raspad sistema koji su nalupali dobrovoljci iz DNR
Tada su se pitali ukro generali i političari

Osam godina kasnije 2022. ukrajinska vojska ratuje sa ruskom i nanosi joj silne gubitke i probleme, potpuno izmenjen sistem, organizacija, komandovanje.
To nisu uradili ukrajinski oficiri i političari već neko drugi. Neko drugi je organizovao i komanduje tom vojskom.

Da li tebi i Frtu deluje logično da je neko drugu reorganizovao ukrajinsku vojsku i da komanduje sa njom ali da se Zelenski sve pita i donosi autonomne odluke. Zelenski se često suprostavlja i ukrajinskim oficirima i generalštabu i vama svima deluje logično da on to radi iz svoje glave i pameti, čovek je glumac, verovatno nije ni služio vojsku, teško da je regrutaciju prošao.

Nemojte da smo naivni i da pričamo gluposti, mnogo, mnogo ozbiljniji igrači stoje iza Zelenskog i povlače konce
Plus glavna stvar a to je da je ruska povrsnost, bezidejnost, glupost, ljenost, korumpiranost je iskoristena od protivnika x1000.
Rusi su porazili sami sebe, Ukri i NATO samo pripomazu.

Jos od prvih dana ovoga rata, tenkovi kao kornjace se krecu PUTEVIMA, a nema podrske pjesadije, artiljerije, avijacije. Ukri u malim grupama operisu kako god oce bez da ih iko ometa.

Ali dobro, kako pametne glave kazu, niko nikad sa tako malo vojske nije toliko napravio. Zato i imamo ovo sve 10 mjeseci kasnije i zato ce Ukri uzeti Krim do sljedeceg ljeta.
Kad udjes u boj u minusu i to odrzavas cijeli rat, onda od toga nema nista.

Plus glavna stvar a to je da je ruska povrsnost, bezidejnost, glupost, ljenost, korumpiranost je iskoristena od protivnika x1000.
Rusi su porazili sami sebe, Ukri i NATO samo pripomazu.

Jos od prvih dana ovoga rata, tenkovi kao kornjace se krecu PUTEVIMA, a nema podrske pjesadije, artiljerije, avijacije. Ukri u malim grupama operisu kako god oce bez da ih iko ometa.

Ali dobro, kako pametne glave kazu, niko nikad sa tako malo vojske nije toliko napravio. Zato i imamo ovo sve 10 mjeseci kasnije i zato ce Ukri uzeti Krim do sljedeceg ljeta.
Kad udjes u boj u minusu i to odrzavas cijeli rat, onda od toga nema nista.
To je u stvari genijalna taktika master sahiste putina, kako ne shvatas? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back