Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav je to krš? Moj LG 12000 BTU može maksimalno da ''povuče'' 0,890 kW, na hlađenju nešto manje. I bez problema zagrije 40 kvadrata na -15 stepeni napolju. 1,7 kW je ogromno za dvanaesticu, to je neki zastareli model.
Recimo liti mi radi cilu noć u sobi hlađenje, stavim 23 stupnja, jer niže od toga se smrznem, za 10 sati rada potroši 0,5kWh, tako stoji na vatmetru. Pa sad ti viid jel to puno...suština invertera je da na početku rada vuče puno, nakon sat rada, drastično opadne potrošnja i u niskom režimu potrošnje radi, dok je ne isključiš.

Ne može tvoja klima u Srbiji biti efikasnija od moje u Dalmaciji, po pitanju grijanja, jer se ja nalazim u najpovoljnijem klimatskom području po pitanju grijanja u Europi, a o tome ovisi učinak klime. I uz to mi je grijanje energetski razred A+++, dakle najveći koji je postojao, lani su uveli nove klasifikacije.
IMAG0878.jpg

Recimo ta tvoja klima u Dalmaciji bi imala 50% veći učinak grijanja, nego ga ima u Srbiji. Pogledaj klimatske zone na karti.

Dok ne stavis wattmeter na utikaci pa lepo vidis koliko trosi , bas cu ja da verujem da trosi 1Kw :hahaha:
Ne, nego troši kao termoakumulaciona.:D
Nije sramota ne znati, sramota je glupirati se o stvarima u koje nisi upućen.
PS. To je maksimalna potrošnja

Opseg rashladnog kapaciteta (min - max) kW890-3.500-4.040
Sezonski koeficijent hlađenja SEER6,60
Opseg grejnog kapaciteta (min - max) kW890-4.000-5.100w
Sezonski koeficijent grejanja SCOP4,00
Snaga električnog priključkaHlađenje: 1080w Grejanje: 1050w
Granične vrednosti spoljne temperature C-10/+48
Dimenzije unutrašnje jedinice V x Š x D mm308 x 837 x 192

• ArtCool Mirror

Ruski prihodi od nafte pali u studenom iako je proizvodnja rasla
POKAZATELJI predstavljaju pozitivan signal za zapadne zemlje koje pokušavaju obuzdati prihode Kremlja od izvoza energije, što je općenito najveći izvor prihoda Rusije.

>> Opširnije

Zapadu ne smeta ruski izvoz, smeta sto sve ide Indiji i Kini. Narocito Kini.

Ali Mongolija je odobrila trasu preko njene teritorije iz Sibira u Kinu, to ce vrlo brzo da se pojavi na berzi u Sangaju. Ima nekih sitnih trzavica u Mongoliji ovih dana, ali to ce biti kratkog daha.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back