Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja vodim računa šta pišem, za razliku od drugih
Vesti treba pratiti u kontinuitetu a ne na preskok.

Više puta je ponovljena vest da su na frontu u Bahmutu bila raspoređena dva od ukupno pet bataljona 93.će (inače ima 3 mehanizovana, jedan tenkovski i još jedan mehanizovani poznat kao bataljon Dnjepr)

Kada se pojavila vest o povlačenju ponovo je navedeno da su dva bataljina pretrpela ozbiljne gubitke i da ih zato komanda povlači sa fronta

Preostali bataljoni su na drugim delovima fronta, ko je tebe slagao da brigada mora da se kreće i dejstvuje kao celina.

Moj savet, pratite vesti bez emocija, nepristrasno, filtrirajte informacije i odbacujte glupu propagandu. Takođe pratite šta se dešava na pojedinim delovima fronta u kontinuitetu, ko ratuje s kim, koje snage su u pitanju. Nemojte se frljati informacijama. Ovo važi za sve, nište tebi konkretno ne kažem
Pozz

Najjače industrijske zemlje svijeta nemaju industrijskih kapaciteta, a Rusija kao ima? Ti si izgleda pao na glavu dok si bio mali :klap:

Europa ima industrijskih kapaciteta za deset Rusija, minimalno, pitanje je samo određivanja prioriteta, znači pitanje je političke volje hoće li se proizvoditi oružje ili nešto drugo, dosad nije bilo prevelikog interesa za masovnu proizvodnju oružja, ali to će se sigurno promijeniti, zapravo već se promijenilo :kafa:

Ceniš da Mercedes i BMW sutra mogu da krenu da prave tenkove, samo ako reše.
Nema tu velike razlike, osim tog topa, ali to će da se reši.

Kada će ljudi shvatiti da nije više 1941. i da industrija ne funkcioniše tako kako oni zamišljaju.

To što je za vreme WW2 bilo moguće sada nije i nemojte se zaluđivati da je moguće preko noći prebaciti civilnu industriju da radi za vojne namene, posebno ne savremeno oružje. Uniforme, hrana, prateća oprema za vojsku je potpuno druga priča.

Stari moj, to koliko si slijep pored zdravih očiju meni je fascinantno, jedini tko ovdje ima gospodara ste vi, imate jednog kojeg ovdje ne smiješ izvrijeđati odmah dobiješ ban. A taj jedan koji vam maltene i repku slaže ćući ispred svojih gospodara što sa istoka što sa zapada. Da je tome tako najbolji primjer ti je Kosovo.
A da mi nemamo gospodara najbolji primjer ti je arbitražni sporazum sa slovenijom.
Btw. zamislimo da i mi imamo takve gospodare kakve vi imate, misliš da bi mene sa mojom plaćom i životnim uvjetima to bolilo?
Bolio bi me k..... isto kao što me i boli k........ tko mi je na vlasti.
U svakom slučaju živi u tom tužnom uvjerenju koje ti plasiraju svaki dan, i svaki dan te demantiraju samo to ti nekako promakne ;)
Imamo vlast koju smo sami izabrali, meni se ne dopada ali njega naš narod želi i on će da vlada.

Vi imate kozmetičku vlast a prava vlast je u Briselu i nju vi ne birate, samo klimate glavom.

BTW, ja stvarno ne znam kako bih živeo ceo mesec sa tvojom plaćom, meni je to nedeljna plaća ;)

Za sada je potvrđena tamnija crvena linija. Svetlija predstavlja navodno napredovanje, ali nema potvrde za sada.

Fj0cS1wUoAEccoZ

Najjače industrijske zemlje svijeta nemaju industrijskih kapaciteta, a Rusija kao ima? Ti si izgleda pao na glavu dok si bio mali :klap:

Europa ima industrijskih kapaciteta za deset Rusija, minimalno, pitanje je samo određivanja prioriteta, znači pitanje je političke volje hoće li se proizvoditi oružje ili nešto drugo, dosad nije bilo prevelikog interesa za masovnu proizvodnju oružja, ali to će se sigurno promijeniti, zapravo već se promijenilo :kafa:
Jeste, evo samo treba jedan papir da se potpiše u Briselskom komesarijatu i istog dana iz BASF fabrike đubriva počinju da izlaze tenkovi :D

Ovde pričamo o ratnoj industriji, to je ono što Evropa nema. Evo ti primer kako ona fuunkcioniše:

Norway ends contract for NH90 helicopters, wants full refund

NATO-member Norway has terminated its 2-decade-old contract with a French manufacturer for 14 maritime helicopters, citing delays, errors and time-consuming maintenance, the defense minister said Friday, calling the move “a serious decision.”

Norway ordered 14 helicopters for coast guard and anti-submarine warfare duties in 2001, the Norwegian Armed Forces said. They were originally slated for delivery by the end of 2008, but only eight were delivered ready to operate.

Navodna druga vojna sila svijeta napreduje metar po metar u 'Marinki', selu od 9 000 stanovnika, o tugo jesenja, a još na proljeće se maštalo o milijunskom Kijevu :roll:
Maštalo se o brzom rešenju bez krvoprolića, nažalost to nije dozvoljeno marionetama u Kijevu i sada će im država i ljudstvo nestati.

Šteta, nije moralo ovako ali ko dozvoli da mu Boris Džonson određuje budućnost i ne zaslužuje bolje.

Ceniš da Mercedes i BMW sutra mogu da krenu da prave tenkove, samo ako reše.
Nema tu velike razlike, osim tog topa, ali to će da se reši.

Kada će ljudi shvatiti da nije više 1941. i da industrija ne funkcioniše tako kako oni zamišljaju.

To što je za vreme WW2 bilo moguće sada nije i nemojte se zaluđivati da je moguće preko noći prebaciti civilnu industriju da radi za vojne namene, posebno ne savremeno oružje. Uniforme, hrana, prateća oprema za vojsku je potpuno druga priča.

Naravno da nije moguće preko noći, ali europske države imaju i tehnologiju i sredstva, pitanje je samo odluke, političke odluke, i masovna proizvodnja ratnog materijala kreće u roku od par mjeseci, čak i jedna industrijski raspala Hrvatska (a i Srbija) ima potencijale koji se mogu pokrenuti u slučaju političke odluke o prelasku na ratnu proizvodnju, zapravo se to već i događa dok mi ovdje laprdamo...

Inače, malo je poznato da je Hrvatska za vrijeme Domovinskog rata pokrenula proizvodnju dronova, doduše izviđačkih, ali je to nakon rata ugašeno, i to zbog političke odluke, vrlo kratkovidne ako se mene pita, da je onda proizvodnja dronova održana, danas bi Hrvatska bila u posjedu tehnologije koja bi joj omogućavala proizvodnju modernih borbenih dronova, a ovako ćemo u slučaju potrebe moliti sultana da nam proda koji svoj krš :roll:

Ukro propaganda priprema Ukropistance na potpun slom kod Bahmuta, pošto je pogibija toliko strahovita da nema nade da se prikriju gubici Ukri lupetaju o tome da “Rusi neće imati mnogo artiljerijske municije posle toga”, artiljerija ih neprestano zasipa.

Jedino otvoreno pitanje je iz kojih će sve mesta morati posle ovoga da beže pod paljbom, Lisičansk je pao kao kruška jer je Zeleni genijalac za Severodonjeck žrtvovao previše vojske.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back