Па колико сам схватио из постова вас неколико појединаца исти је наратив- СМРТ РУСИЈЕ ма колико нас све заједно то коштало.
Мислим немој ме погрешно схватити јер ја исто гледам и на појединце који кажу СМРТ УКРАЈИНИ јер је тренутно води слупан режим.
Pljačka Rusije bi omogućila Zapadu da još 100 godina živi u blagostanju - kratko radno vreme, čist posao (banke, IT, usluge, turizam), velike plate, dobar standard, zelena agenda, čisti gradovi i parkovi, zabava, zadovoljstvo, putovanja... Poljoprivredom i industrijom bi se bavili ostali kontinenti i narodi i dobijali novac na kašičicu tek toliko da prežive i nastave da rade za gospodare. Ne interesuje Zapad saradnja, ravnopravnost, ljudska prava, tolerancija, poštovanje različitosti... Ne misle oni da Kinez ili Indijac imaju podjednako pravo da uživaju u životu kao i oni. To je viševekovni kolonijalni mentalitet koji nikad nije nestao, samo se menjao - od osvajanja sirovom silom se prešlo na osvajanje ekonomijom i politikom. Gde ne mogu ekonomija i politika - opet se koristi sirova sila, kao sad protiv Rusije, sutra protiv Kine, u prošlosti protiv Arapa...
Za Amerikanca, Britanca, Francuza, Nemca je smrt 150 miliona Rusa sasvim prihvatljiva cena za energente i rudna bogatstva koja će tako dobiti. Bila bi prihvatljiva cena i 1,5 milijarde Kineza.
Ovo nikada ne treba gubiti iz vida.
Ono što iznenađuje je tolika podrška ovakvom svetskom uređenju od strane naroda bivše YU, jer mi NISMO kolonisti i nećemo biti glavni uživaoci sveg tog popljačkanog bogatstva (ako bi do njega došlo). Ostali bismo polukolonije koje bi dobijale novac na kašičicu kao sad i najveće dostignuće bi nam bilo da pobegnemo u neku od kolonijalnih zemalja i dočepamo se njihovog dobrog života, kao što je i sad.
Upravo ovo što se sad dešava u Ukrajini, ova spremnost Zapada da žrtvuje Ukrajince kao životinje treba da nam bude pokazatelj toga šta oni misle o svima nama. I Ukrajinci su belci, hrišćani i Evropljani. I mi u Srbiji smo to isto. Ali to ne menja ništa. Zato je nerealno očekivanje nas iz ex YU da ćemo ikad i igde imati ikakav povlašćeni položaj i biti zajedno sa gospodarima. Nama mogu dati Balkan da se po njemu igramo i međusobno dokazujemo, ali nikad mi nećemo biti ništa više ni bolje od Ukrajinaca u njihovim očima.
Zato razmislite dvaput šta zapravo podržavate.