Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dejan Beric
https://t.me/SrbijaRusija/6509?single
https://t.me/SrbijaRusija/6510?single
6 Руских тенкова Т-90М негде на граници са Украјином.

Приметно је инсталирање кавеза на горњем делу тенка што може указати на ефикасност таквих система против дронова и ракета са "Top attack".

Такође по свему судећи Руси гомилају знатно наоружање и људство (које је иначе требало да буде у Украјини још давних дана) на граници са Украјином, док неке шаљу у Белорусију, према неким проценама већ се око 60ак хиљада Руских војника налази на територији Белорусије, а план је да све укупно буде тамо преко 120 хиљада. На граници Русије и Украјине се тренутно налази (према некој слободној процени) око 150-200 хиљада војника, и тај број ће још само да порасте након довожења мобилисаних на линију фронта/границу.

Ovde je pitanje Ukrajine za Rusiju pitanje života i smrti. Dakle nije isto.Vijetnam za Ameriku nije bio pitanje opstanka ali Kuba jeste i htjela je pokrenuti svjetski rat zbog Kube.
E vidiš, zato je Kubanska kriza identična Ukrajinskoj po suštini.
Daleko je vise pitanje zivota i smrti za samu Ukrajinu nego za Rusiju.
Rat se vodi na ukrajinskom tlu a ne na ruskom, Rusi komadaju Ukrajinu a ne obratno.
Rusi se ne ponasaju kao da je to pitanje zivota i smrti za Rusiju. Da je pitanje zivota i smrti krenuli bi odmah na pocetku sa milijun vojnika i sravnili bi sve od Donbasa do Poljske sa zemljom, ne bi se kockali i nista ne bi prepustali slucaju, nikad ne bi dopustili da i jedan kamion predje iz Poljske u Ukrajinu, Zelenski bi se javljao iz podruma u Varsavi a ne iz ugodnog biroa u Kijevu.

Rat se vodi na ukrajinskom tlu a ne na ruskom, Rusi komadaju Ukrajinu a ne obratno.
Rusi se ne ponasaju kao da je to pitanje zivota i smrti za Rusiju. Da je pitanje zivota i smrti krenuli bi odmah na pocetku sa milijun vojnika i sravnili bi sve od Donbasa do Poljske sa zemljom, ne bi se kockali i nista ne bi prepustali slucaju, nikad ne bi dopustili da i jedan kamion predje iz Poljske u Ukrajinu, Zelenski bi se javljao iz podruma u Varsavi a ne iz ugodnog biroa u Kijevu.
Rat se vidi drugde, i protiv drugih, Ukrajina je samo mesto gde se puca - Zelenski je odbio Erdoganovo posredovanje, i izgleda da će dobiti ozbiljnu eskalaciju. Minsk je bio odlučan, videćemo mi još ovoga.

Rat se vidi drugde, i protiv drugih, Ukrajina je samo mesto gde se puca - Zelenski je odbio Erdoganovo posredovanje, i izgleda da će dobiti ozbiljnu eskalaciju. Minsk je bio odlučan, videćemo mi još ovoga.
Odbio je Erdogana jer su mu takve instrukcije. Zelenski bas nista ne odlucuje.
Njegov zadatak nije da oslobodi Ukrajinu od Rusa, vec da sto vise produzava rat.
U biti nasljedio je sve od Porosenka koji je i sam priznao da su im minski pregovori sluzili samo za dobijanje vremena da se sto bolje naoruzaju i pripreme za napad na Donjeck i Lugansk.

Ruski cilj nije da raskomadaju Ukrajinu već da ne dozvole Dark Eagle u njoj, tj. NATO rakete srednjeg dometa.

Zna li obični čovek u Ukrajini da je samo marioneta?
Kako se ti ljudi osećaju?
Zašto nisu u doba interneta izvukli pouke iz ratova '90.
Niko ne uči iz tuđih iskustava, a mnogi ni iz vlastitih.
Kada je počeo rat, Ukrajinci koji drže igricu koju igram su u svojoj grupi na Fejsu napisali igračima da se ne brinu, da neće biti rata, da će se za nedelju dana potpisati mirovni sporazum, da su sve to samo političke čarke. Inače su iz Harkova, ali su opremili bili i kancelarije na zapadu Ukrajine - za svaki slučaj. Kad nikakav mirovni sporazum nije bio potpisan, bili su u šoku, ali su i dalje očekivali da sve uskoro bude rešeno. Ali kako je rat napredovao, videli su da to neće skoro, deprimirali se i otišli iz Harkova. Tako da je pitanje šta su njima tamo uopšte govorili pre rata.....
Posle kad je počeo rat, bila sam s jednom Ukrajinkom iz Kijeva u kontaktu i ona je bila skroz pod zapadnom propagandom, verovala da je dovoljno da svi daju sankcije Rusiji i da ona propada za mesec dana, da imaju najjaču armiju na svetu i uz snažno NATO oružje pobediće Ruse vrlo brzo, itd. Delila je upise o tome kako oni u Kijevu mirno spavaju, jer se njihova vojska bori za Marijupolj (a tad je on već bio izgubljen) i slično.
Verujem da su oni bili zaluđeni pričama o tome kako će ih primiti u EU, u NATO, kako će živeti kao na Zapadu. Onda i sva ta medijska podrška Zapada, propaganda, oružje... Zaludelo ih je sve to.

Sta sutra ujutro pada, Svatove ili Lisicansk? Koliko glup moras biti da ovo sam sebi dopustis.

Vele da regularna ruska vojska nije gotovo ni ucestvovala u borbama za Liman, osim nesto malo artiljerije. Jer Rusija nije u ratu? :bljak:
Lokalna prednost 10:1.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back