Muad'Dib
Buduća legenda
- Poruka
- 30.509
Jedi g0vna provokatoru, ko zna koliko je puta više poreza moja država dobila od mene nego tvoja od tebe.Moglo bi, kad bi platio porez.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedi g0vna provokatoru, ko zna koliko je puta više poreza moja država dobila od mene nego tvoja od tebe.Moglo bi, kad bi platio porez.
Panicno grokcu, raspada im se zivot , uskoro nece biti potrebni i prestace da ih placaju iz pedofasistickog blokaVidim i dalje cro botovi kmece i spamuju slikama ruskih aerodroma.
![]()
Не бих баш рекао да је то фашизам или да је то доминантна црта тог дела света, више ми се чини да је црта нарцизма и препотенције - где се они (европа - еу са УСА, Канадом, и АУС) сматрају цивилизацијом а остатак света је за њих нецивилизација.Fašizam nikada nije nestao iz srca Evropljana. Evropa je oduvek bila fašistička i rasistička.
Dobro, platiš 20% PDV kad kupiš čokoladicu. To ipak ne znači da je legalno koristi kriptovalute za izbegavanje poreza, još pritom tvrdiš da si ultra-patriota.Jedi g0vna provokatoru, ko zna koliko je puta više poreza moja država dobila od mene nego tvoja od tebe.
Sve zlato iz državne riznice Moskve nakon likvidacije Romanovih završilo je u Berlinu, Londonu, poslije i u New Yorku. Da, bila je to pljačka neviđenih razmjera. Komunizam je oružje Zapada za pokoravanje Slavena. Inače, nema niti jednog opravdanog razloga zbog čega bi Istočna Europa bila ekonomski slabije razvijena i politički marginalizirana u odnosu na Zapadnu Europu.Јесте била отворена за сарадњу и сад видиш шта је добила ка и ЕУ.
Све се понавља у великој игри.
Малопре си споменуо Стаљина а не разумеш да је његова консолидација власти и изградња совјетске моћи била реакција на потезе запада.
После дср се придржавао свих споразума са Западом док је исти константно изазивао тензије ради осујећивања реструктуирања совјетске производње и економије на конзументску што је био јавно изречен циљ.
Да би разумео те циклусе треба ти боље познавање историје од оног са хистори џенел.
Да за сад прескочимо вечито британско спречавање консолидације Европе (уз рано и визионарско демонизовање Русије још од Ивана Грозног) него да пођемо од америчког наметања "отварања" Јапану што је био геостратешки потез против Русије до успостављања, већ планиране, америчке хегемоније у западном Пацифику.
Као што је индустријални и трговински успон Русије и Немачке, по правилима таласократије, резултирао пср манипулацијама британије тако је успон Јапана, изнад америчких намера, као и обнова СССР и Немачке резултирао у другом.
Главне разлике су биле у амбицијама и методикама Немачке и Јапана пред други (поучени и надахнути методиком таласократије) а мискалкулације са стране запада су прављене у оба случаја, због расистичког потцењивања, те су резултирале у светске ратове.
Сличан је процес од "пада зида" са пљачком и понижавањем уз пројекат евентуалног освајања и распарчавања Русије, освајања ресурса, контроле тржишта и постепено дављење Кине, али сад авај, на тим странама се историја не учи на ТВ нити се геоекономска и стратешка политика води приоритетом што брже максимализације профита (и фиктивном на рачун грађана) и гордошћу.
Нормално да сад и Русија и Кина уз цео свет губе у смислу могућности општег напретка и просперитета али ће да се консолидују у нешто одрживо док су европски политиканти прокоцкали последњу прилику ослобађања од таласократије и уфитиљили га а Америка ће да се копрца шибицарењем док и овде не дозлогрди па забораве на поделе око раса, пред.ера, абортуса итд и не питају а шта ми имамо од те империје?
Majcica zove a ti pretis po netu, cavo mawaTebi nece biti. Pozovi se mene kada dodje trenutak.
NZalost, civilizacija nikada nije pustila svoje korene u tom delu sveta medju divljim plemenima pridoslicama za vreme seoba, a vec ubrzano nestaju.Не бих баш рекао да је то фашизам или да је то доминантна црта тог дела света, више ми се чини да је црта нарцизма и препотенције - где се они (европа - еу са УСА, Канадом, и АУС) сматрају цивилизацијом а остатак света је за њих нецивилизација.
То чак и овде на форуму провејава код одређеног броја форумаша...колико препотентних грешака које ће довести до неупитног сумрака такве "цивилизације".
Da, samo sto je pre toga Kina prva pokazala opet aspiracije za Tajvan.Zapad ne ume da popusti, oni su navikli da caruju svetom i unište svakog ko im se suprotstavi. Nisu svesni mogućnosti da mogu da dobiju po nosu, previše vremena su bili glavni u svetu i misle da je to normalan poredak i jedini mogući.
Kao što rekoh, Rusija sada ratuje sa NATO paktom, nemaju nikakvu motivaciju da se zaustave dok ne završe posao, jer im je već jasno rečeno da sankcije ostaju bez obzira na tok rata, da će svaka navodno međunarodna institucija biti bez njih, da su prevelika pretnja po Zapad i da moraju biti rasparčani. Ne preterujem, to je sada jasan cilj Zapada.
Ako misliš da je u 2022 Rusija problem, samo se seti iznenadnog i potpuno nepotrebnog paljenja vatre na Tajvanu. Ja sam iskreno iznenađen koliko su rešeni da sahrane i Rusiju i Kinu istovremeno, potpuna ludost. Te dve države nisu to tražile niti su se spremale za rat.
Sad si i stručnjak za nekretnine po Rusiji?!Ovo je već žešći mentalni proser. Pošto si ipak babac u godinama sumnjam da buš dočekala da te Rusi oslobodePa kaj ti nije bolja opcija prodati to kaj imaš u Zgb-u pa selidba, evo npr. u Belgorod. Za 100000€ ima sasvim pristojnih kuća. Evo samo za tebe link. https://en.arkadia.com/for-sale/belgorod-oblast-g315913/page2/?property_types.2=1 ali vjerujem kad si tam buš još jefrinije našla. Ugl. ili si žešći trol ili slučaj za Vrapče.
Spisak postoji, sad ce ukri da te ocvrsnu, bebouMawa cava ali mekana kao dusa. Ko nije seo na cavu ne zna sta je zivot
Nisu, i ne boji se.Muz je mozda vec mobilisan? Tako mi se i ucinilo da pise u tekstu.
Ali da budem iskrena, jesam prijemcivija bar u ovom slucaju za prozapadne medije, jer sam naplasena od neistine jos iz 90-tih od onih drugih. I jer me sve to mnogo podseca na tu neku retoriku i jer mislim da su komunisti.
Imam neki osjecaj da breme mobilizacije nece podjednako biti rasporedjeno po cijelom teritoriju.Sa dalekog istoka na daleki zapad u Ukrajinu stizu.
Samo sto ce u Ukrajini i da ostanu , to im je sudbina.
Beda ide u rat.
Ajde spremaj se za istocni frontKada krene rokanje regruti ce tebe da preskoce, mozda ce da te rokaju u guzu
a ti jel pobegla iz srbije a ne mozes bez njeMajcica zove a ti pretis po netu, cavo mawa

Nekad?! Uvijek i isključivo u korist svoje štete.Oni su tokom decenija naučeni da je za njih tako najbolje, ubijen im je patriotizam, imaju prilično komforan život, a i zastrašivani su komunizmom kao i svi Zapadnjaci.
Tako je u svim američkim kolonijama.
Pitaš Japanca zašto se ne otrgnete od Amerike, zar ne želite nezavisnost, zar vam nije dosta da vam svaku odluku mora da odobri Vašington. I dobiješ odgovor:
- Bolje to nego da budemo gladni pod sankcijama ili da nam opet bace nuklearnu bombu (strah)
- Amerika nas štiti od Rusa i Kineza, njihove agresije i komunizma (opet strah)
- Amerika je snažna, sposobna, mi sami ne bismo znali i umeli (veštački izazvana nesposobnost konstantnom propagandom)
- šta ako izgubimo standard i živimo gore nego pre (konformizam)
A šta bi donela nezavisnost?
- potencijalni problemi sa Amerikom, makar ekonomski
- ozbiljan rad na razvijanju dobrih odnosa sa Kinom i Rusijom
- mnogo veći angažman u saradnji sa celim svetom, nema više uljuljkanosti, drugi brine moju brigu
- privremeni pad standarda
Jednostavno - preveliki izlazak iz zone komfora.
Zato je lakše zatvoriti oči na ono što radi Amerika, podržati svaku njihovu odluku, nekad i na svoju štetu, samo da se ništa ne menja, da se ne talasa.
Tako i Nemac sad misli - Amerikanci ratuju u Ukrajini - on je dao pare i oružje, izguraće jednu tešku zimu i - onda će biti KAO PRE. Već će idućeg leta gledati gde na more, zaboraviti da je u nekoj Ukrajini i bio rat, ko je koga tamo ubijao, pljačkao, šta je ko radio - BAŠ GA BRIGA. Podržati Ameriku znači živeti ušuškano i stabilno bez previše razmišljanja. Bar je tako bilo do sad. A hoće li biti i nadalje ili će svi morati da se probude iz večitog detinjstva i odrastu - ostaje da se vidi.
Dok se uspostavi taj "multipolarni svet", vecina cemo zbog tog cilja biti pod zemljom. Ne bih takav "svet", hvala, ne po tu cenu.Nisu, i ne boji se.
Multipolaran svijet je garancija mira a ne jednoumlje koje nam žele nametnuti.
Vodi se logikom.
Pa ja nemam sluha vise ni za jedan rat, kao sto ga nisam imala ni 90-tih. Ne interesuje me ko je vinovnik.
Svako ko pocne rat za mene je krivac.
Ne zelim da komunistima dajem podrsku i staljinistima, eto.
Jer drugde jos i moze biti pravde, ali kod njih nikako i sigurno ne.
To je neminovno.Dok se uspostavi taj "multipolarni svet", vecina cemo zbog tog cilja biti pod zemljom. Ne bih takav "svet", hvala.
a sto te sprijecava?Jeftina propaganda. Nista od toga . Steta. Mogli smo da dobijemo deo ruske opreme da rokamo naciste…
Ratni zločini ne zastarjevaju. To bi bar ti trebao znati.Pa upravo sta su Amerikanci radili u Vijetnamu to sad radi Rusi, ogromna količina artiljerije i ravnaj samo razlika je što je Vijetnam bio prije 50 godina.
Mijace, kako su sporo poceli, taj kraj ce biti kad vec trava nad nama visoko izraste nad zemljom. Nijedan cilj meni nije vredan toga, narocito ne pod izgovorom da je neko idiot i da mu je drugi nametnuo komunizam te sad ispravlja krive Drine.Тешко да другде може бити правде кад су ти из "другде" инсталирали Лењина са бандом па проузроковали стаљинизам као рефлексивну па постепено и државотворну реакцију њиховим намерама.
Јесте да је било, нажалост, у тим критичним моментима тешке репресије али већином усмерене на саме бољшевике (уз подметање невиних од стране Немаца) као анти државни фактор да не идемо у појединачну националст.
Моји су под брозом тешко страдали и ја сам ступио у војску да бих убијао комунисте широм света али хвала Богу није било прилике да учествујем у државном тероризму као у случају Вијетнама а убрзо ме зачудило како могу и броз и Сомоза и Маркос и Пол Пот да буду примерци савезништва "слободног света" који брани и шири "демократију".
Све је питање овлађивањем ресурсима и тржиштем без обзира на мантре о слободном привређивању и трговини.
Како могу већ неколико деценија са Кином и Вијетнамом а нису "могли" са Совјетима од 45-е а са Кубом ни дан данас?
Запитај се зашта те милионске жртве директним убијањем као и проузроковањем репресије у тим земљама због нестабилности и несигурности кад се после нај нормалинје послује.
Долази крај томе, надам се не прекасно за Србију, а ти се боље мани леноновштине.
Кад смо већ код тога; шта ти значи та британска монархија коју идеализујеш и над којом драмиш и плачеш када она уличаре и наркомане (колико год талентовани) због успесношти бренда производи у племство?
Sta lupas, dekoa ti jel pobegla iz srbije a ne mozes bez nje![]()
Jel 369 već formirana?Ajde spremaj se za istocni front