Rat u Ukrajini (11)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    118
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stizu Hrvati sa nosača Tuđman (pobratim nosača Truman):

7c4df6b10d7a78aa666f58fd6aef6afe.jpg

...
Hrvati nabavljaju mocne Rafale i F-16 a Srbi ce letjeti na ruskim kantama MIG-29.

Ja imam osjecaj da su oni ranije umanjivali broj raspolozivih krstarecih i balistickih raketa.
Ovo za avione si u pravu. Razvili su savremene masine ali bez adekvatnog naoruzanja. To im se sada obilo o glavu.
Podrsku pjesadiji daju iskljucivo helikopteri i po koji SU-25 (jer se zbog bolje zastite teze obara od lovaca-bombardera).
I još jedan zajeb Rusa, zadnje 3-4 godine su ozbiljno smanjili kupovine/ulaganja u nove oružane sustave, a i izvoz oružja je pao da najniže grane od 90-tih, masa tvornica se ili zatvorila ili opasno smanjila kapacitete, radnike opustili ili ih poslali u penziju, uz to još nadodajmo globalni nedostatak poluvodiča i zapadnih komponenti( radi sancija), biti će tu malo ili ništa novoga, biti će ponajviše prastarih oružanih sustava vraćenih u službu.

Retko ko zna ovo.
Тачно.
За историјско присуство Срба у Новој Србији (https://sr.wikipedia.org/wiki/Нова_Србија_(област) и Славеносрбији (https://sr.wikipedia.org/wiki/Славеносрбија) на територији данашње Украјине је понеко и чуо. Док за сеобу 303 српске породице из Далмације (углавном из Буковице, Равних Котара и околине Книна) у данашњи украјински део Галиције 1771. године зна још мање наших људи. 303 породице је било око 3000 људи, с обзиром да је просек по породици међу далматинским Србима у 18-ом в. био око 10 (имамо педантне млетачке пописе из тог периода).

Ta me revnost u slanju ukrajinske mladosti na front, a kasnije i svih generacija muškaraca, bez plana i programa, neodoljivo asocira na projekt cijepljenja. Može svatko od 7 do 77, bolesni, zdravi, kupi s ceste i pikaj.
Zelenski je najveći zločinac posle Bandere.
Užasno je šta radi.
Samo slepac ne vidi da vodi izgubljenu bitku, a zašto i za koga.
Kako misli da se izvuče?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back