- Poruka
- 11.007
А ти као познајеш граматику српског језика? Ако је већ тако зашто то кријеш, јер из твојих објава се не види то познавање?gramatike srpskoga jezika
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А ти као познајеш граматику српског језика? Ако је већ тако зашто то кријеш, јер из твојих објава се не види то познавање?gramatike srpskoga jezika
Slazem se skoro sa svim, Rusi su nepredvidivi i znaju i imaju cime da ratuju. Nece me iznenaditi gde god da udare nakon sto zavrse Donbas.Da, to ce verovatno biti pitanje, e to je ono sto ce zadavati glavobolju i Ukrajincima, videlo se na pocetku da Rusi ako hoce mogu i za par dana do predgradja Kijeva ili Sumi, Cernjigov, pa Nikolajev, Odesa, Harkov, mozda ce prema Zaporozju ili Krivi Rog, i eto koliko su bitni prvi dani rata Ukrajinci razvuceni po raznim frontovima i onda opkoljavanje Mariupolja i oslobadjanje od naci azovaca, i onda se Ukrajinci kao grupisali za Harkov i kao neka kontraofanziva skroz besciljna dok Rusi polako oslobadjaju Rubezno, Popasnu, Severodonjeck, Lisicansk i idu dalje. Ma ima itekako istine ono sto je rekao Putin da nisu jos skoro ozbiljno i poceli.
Evo i Kadirov slicno prica da nisu jos nista ozbiljno poceli, deluje da su se Ceceni malo odmorili i pregrupisali, deluje da se spremaju za oslobadjanje Slavjanska i Kramatorska izgleda da ce tamo biti teske ulicne borbe i stvarno kako ce jadni Ukrajinci parirati sve jacim i iskusnijim borcima Cecena i Ruskih specnaz i spec Donbasa.
I ovi gradovi ce izgleda nazalost biti zrtvovani za interese Amerike, pa sta ce da rade ako stvarno zele eskalaciju i koliko vidim toliko pate od nekog ludila ili nemoci ili zla i neke mrznje prema Rusima da stvarno misle da mogu da pobede Rusiju i povrate teritorije, pa da li oni zele da im se bombarduje elektro mreza, voda, putevi, komunikacije, vitalni objekti, mi smo posle 78. dana stali i izvukli smo maximum, da li su Kijev i Glumac skroz poludeli.
Ceceni
Ako je u prvih par meseci rata stradalo 25,000 ruskih agresora, onda zamisli kako će ta brojka izgledati kad se bitka malo rasplamtiSlazem se skoro sa svim, Rusi su nepredvidivi i znaju i imaju cime da ratuju. Nece me iznenaditi gde god da udare nakon sto zavrse Donbas.
Jedino se ne bih slozio da ce u Slavjansku i kramatorsku da se vode teske ulicne borbe. Pasce to kao i Lisicansk. Nema tu prijatelju vise dovoljno kvalitetnih jedinica (to su one jedinice sto su imale iskustva iz rata 2014., vecina njih je izginula ili su ostali bogalji, zato Kijev salje na front teritorijalce iz drugih krajeva Ukrajine) koje mogu da prihvate borbu. Na pocetku SVO Rusi su se klali po 7 dana sa Ukrajincima oko nekih omanjih gradica i sela, a posle toga Severodonjeck pade relativno brzo. Jednostavno ne mozes stati Rusima na crtu sa vojnicima koji su dosli ko zna odakle, sa boga pitaj kakvom obukom i kakvim moralom. To kad linije krenu da pucaju, ode sve u vrazju. Mozda gresim, ali eto neko moje misljenje je da ce sve to pasti brze i bezbolnije (za gradove i civile) nego Mariupolj, Lisicansk, Severodnjeck.
Ma kakva eskalacija, nema od toga nista. Nije Amer ili Nemac navikao bez tople vode, bez jeftinog goriva, nije navikao da cvokoce od zime, da nema posla itd. Mislis da ce zrtvovati ne samo zivotni standard vec i cele drzave (ako dodje do sveopste tarapane) zbog tamo neke Ukrajine. Na kraju krajeva, da su hteli mogli su da ulete jos na pocetku, ali nisu jer znaju da Rusi ne blefiraju nego su spremni na sve. Pored svega toga, vidi se da su se Rusi dugo spremali za ovaj rat (razvili citavu lepezu novih oruzja) i zato su ovako smelo uleteli u Ukrajinu, zatekli i Ukrajice a bogami i zapadnjake spustenih gaca. E sad ako su bas toliko ludi, a nisu veruj mi oni gledaju samo svoje dupe, onda ce zapoceti treci svetski i nuklearni rat. A to mogu da urade sutra, mogli su i juce i prekjuce ali kao sto vidis nista od toga. Sve se svodi na doturanje naoruzaja Ukrajini i to je to. Dakle, zapad je svestan da je ovaj rat za njih izgubljen, preostaje im jedino (kao kada se dete naljuti) da pumpaju Ukrajinu oruzjem nebili naneli Rusima sto vecu stetu kada vec ne mogu da ih pobede. Jos kad krenu protesti po Evropi kako se zima bude blizila, kako cene svega budu sve vece, imace oni mnogo vecih briga kod kuce nego da brinu za Ukrajinu.
Ko o cemu, zapad o sankcijama. Pa bog te, uveli Rusiji a i Iranu sve moguce i nemoguce sankcije ali i dalje prete sankcijama. Izgleda se zapad previse uzdao u sankcije, mislili su da ce slomiti Rusiju sankcijama i kada se to nije dogodilo onda kao papagaji ponavljaju: sankcije, sankcije. Boze me sacuvaj, razumem da da ne poznaju ruski mentalitet, ali da neko moze biti toliko glup da i pomisli da ce sankcijama slomiti drzavu koja ima sve sto joj treba (sve ono sto Evropa, a donekle i Amerika nemaju), to mi ne ide u glavu.
.
Русима се не жури.
Мислим да ће да наставе према Николајевску и да очисте нацисте све до дњипрестовља и одсеку остатку територије приступ мору.
Тада то постаје трећеразредна територија без икаквог стратешког значаја, а Руси ће да прошире подршку свом народу у Дњипрестровљу.
.
То је роктање умируће свиње.Ko o cemu, zapad o sankcijama. Pa bog te, uveli Rusiji a i Iranu sve moguce i nemoguce sankcije ali i dalje prete sankcijama. Izgleda se zapad previse uzdao u sankcije, mislili su da ce slomiti Rusiju sankcijama i kada se to nije dogodilo onda kao papagaji ponavljaju: sankcije, sankcije. Boze me sacuvaj, razumem da da ne poznaju ruski mentalitet, ali da neko moze biti toliko glup da i pomisli da ce sankcijama slomiti drzavu koja ima sve sto joj treba (sve ono sto Evropa, a donekle i Amerika nemaju), to mi ne ide u glavu.
Дубоко верујем да ће то Руси и учинути, јер морају да укро-нацистима заувек одузму оно што је увек било руско ... Дакле, да не буде забуне, и једно и друго, но свакако је Русима значајнија Николајевска област и Одеса, то ће пре Харкова да ослободе, а онда, наравно и Харсковска област да буфде ослобођена од укро-нациста и осталог шљама ...Da li ce ici na Nikolajevsku oblast, pa pravac Odesa, ili ce resavati Harkovsku oblasti, ili mozda nesto trece.
Pa to mi je jasno, da im se zuri bacili bi u vatru mnogo vece trupe. A sto se tice Dnjepropetrovske oblasti, ona je na redu kada se zavrsi prica sa Zaporoskom oblascu. Tamo ce 100% ici jer je tamo procenat pro-ruskog stanovnistva daleko veci nego u Hersonskoj oblasti i nekim drugim oblastima. Kopka me Odesa i Harkov, ajde Harkov manje-vise misljenja sam da ce njega na kraju resavati. Da se ja pitam kao sto se ne pitam cistio bih Nikolajevsku oblast i isao na Odesu, a Harkov ce pre ili kasnije pasti kao zrela kruska. Mada opet ko zna, Rusi su to, nepredvidivi su i kad mislis da ce 100% ici tu i tu oni udare na skroz drugom pravcu pa je tesko prognozirati bilo sta. Jednostavno su takvi, i kao sto napisa foruas iznad: Mogu misliti kakvu ce glavobolju (a imaju je vec sada) imati Ukrajinci i njihovi generali kada Rusi zavrse sa Donbasom..
Русима се не жури.
Мислим да ће да наставе према Николајевску и да очисте нацисте све до дњипрестовља и одсеку остатку територије приступ мору.
Тада то постаје трећеразредна територија без икаквог стратешког значаја, а Руси ће да прошире подршку свом народу у Дњипрестровљу.
.
Не слажем се. Ко се овога не би уплашио?То је роктање умируће свиње.
Запад је испушио, нико их се више не плаши јер је Путин целом свету показо да су обићан ккурчић од овце, сила од папира и војна и економска.
Uvijek bili i ostali najveci pe deri na kugli zemaljskoj.Zmijsko ostrvo- London grad
![]()
Mi ćemo navijati za Grčku a bojovnici za Tursku, samo da bi mogli ovde da provociraju
pa i treba da se plasite. To su licno od Sorosa probrani djenerali. Najbolji u NATO.
Pa ako je stvarno tako onda su usrli ko i mi sa LAKO CEMO. Lako, pa usres i sredu i krajeve.Toliko amaterizma. A sprdali smo se arapskim vojskama.
Da su sila u opadanju, jesu. Ali ne bih ih potcenjivao. Nisu vise toliko mocni da vedre i oblace svetom kao sto su radili ne tako davno. Ali jaki su i dalje, jos uvek mogu da prave probleme sirom sveta, ne kao pre ali mogu. Jedino vise nisu toliko mocni da kontrolisu situaciju na terenu i haos koji pravili sto se videlo i na primeru Iraka, Sirije, Libije, Avganistana i sada Ukrajine.То је роктање умируће свиње.
Запад је испушио, нико их се више не плаши јер је Путин целом свету показо да су обићан ккурчић од овце, сила од папира и војна и економска.
Isto kao što u vašoj ljubljenoj Nemačkoj ne možeš da plaćaš u dolarima ili u još ljubljenijoj Americi u evrima.Ne znam jesi li pročitao vest koju sam citirao, ali tvoja paralela potpuno maši poentu, jer niđe veze. Ko može tebi da zabrani da menjaš tvoj kukuruz za zlato, bitkoin ili za seksualne usluge, ako ti se tako ćefne?
Zabranjeno je plaćanje roba i usluga virtuelnom valutom koja nema nikakvu podlogu, koju niko nikada nije video iPutin zabranio plaćanje bitkoinom! Očigledan znak panike u Kremlju.
Poslusaj i sledi sopstveni savet. Izgledaces pametniji.Ne pričaj o stvarima koje manje poznaješ nego gramatiku srpskoga jezika.
Ne znam ko ih je pobio, i kakav je čovek bio, ali dobro je učinio.mislim da ih je ubio estonac?..
Never forget.
Literally satanic, anti-Christian murderers bathed in the blood of this entire family on this day in 1918.
Pogledajte prilog 1189627
A što drugo rade zadnjih 75 godina nego pljačkaju sve redom. NATO pri tome drži lojtre (ljestve).sta reci , usranci moraju da prave svuda sranja.
u pitanju je sada Kina sa svojim retkim materijalima
koji su izuzetno potrebni u svim delovima procesa visoko tehnoloskih uredjaja.
Ukazujem na ovaj deo njene izjave gde i kaze da ne mogu dozvoliti......
i pitanje je na koji nacin usranci nece dozvoliti da Kina koja i ima najvecu proizvodnju retkih materijala, da urade
Mozda Ratom ...
"We cannot allow countries like China to use their market position in key raw materials, technologies or products to disrupt our economy and exercise unwanted geopolitical leverage," Yellen will say,
Reuters
FollowView Profile
U.S., allies cannot allow China to dominate raw materials, technologies - Yellen
By Andrea Shalal - 10h ago
React44 Comments|
58
Pogledajte prilog 1189683
By Andrea Shalal
© Reuters/JONATHAN ERNSTFILE PHOTO: U.S. Treasury Secretary Yellen testifies before House Ways and Means Committee on Capitol Hill in Washington
SEOUL (Reuters) - U.S. Treasury Secretary Janet Yellen will call on Tuesday for deeper trade ties among allies to fortify their supply chains, combat inflation and thwart China's "unfair trade practices" and efforts to dominate key raw materials and technologies markets.
Yellen will make the comments in a major policy speech in Seoul after touring the facilities of South Korean tech heavyweight LG Corp during the final leg of her 11-day visit to the Indo-Pacific region.
"We cannot allow countries like China to use their market position in key raw materials, technologies or products to disrupt our economy and exercise unwanted geopolitical leverage," Yellen will say, according to excerpts released by the Treasury Department.
Instead, Yellen will say, the United States and allies like South Korea should focus on "friend-shoring", or diversifying their supply chains to rely more on trusted trading partners, strengthening economic resilience and lowering risks.
Jel tako kazu na Twiteru?Ako je u prvih par meseci rata stradalo 25,000 ruskih agresora, onda zamisli kako će ta brojka izgledati kad se bitka malo rasplamti