Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

1658140632668.png

https://www.logicno.com/politika/dnrk-je-priznala-dnr-lnr-ne-ocekujuci-nista-od-rusije.html

DNRK je priznala DNR, LNR ne očekujući ništa od Rusije​

Kim Jong-un

Sjeverna Koreja je priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike bez ikakvih sebičnih ciljeva, rekao je ruski ambasador u DNRK Aleksandar Matsegora u intervjuu za Izvestija u ponedjeljak.​

“Sjevernokorejci nisu dobili ništa od nas za njihovo priznanje Krima kao dijela Rusije; oni nam ne ispisuju čekove nakon svakog glasanja u našu korist u UN-u ili na bilo kojoj drugoj međunarodnoj platformi. Rukovodstvo DNRK-a smatra borbu Donbasa protiv banderovske vlasti je poštenom, a režim u Kijevu smatra marionetama Vašingtona”, rekao je izaslanik.
Macegora je napomenuo da Pjongjang uvijek radi ono što smatra ispravnim na međunarodnoj areni, ponekad čak i sam sebi nanosi štetu.
“DNRK je jedna od rijetkih zemalja koja može sebi priuštiti potpuno nezavisnu vanjsku politiku,” dodao je on.

A što očekivati od slobodarskog naroda u državi u kojoj se narod ništa ne pita.
Zato se i zahvaljuje rukovodstvu a ne narodu.

https://www.logicno.com/politika/dnrk-je-priznala-dnr-lnr-ne-ocekujuci-nista-od-rusije.html

DNRK je priznala DNR, LNR ne očekujući ništa od Rusije​

Kim Jong-un

Sjeverna Koreja je priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike bez ikakvih sebičnih ciljeva, rekao je ruski ambasador u DNRK Aleksandar Matsegora u intervjuu za Izvestija u ponedjeljak.​

“Sjevernokorejci nisu dobili ništa od nas za njihovo priznanje Krima kao dijela Rusije; oni nam ne ispisuju čekove nakon svakog glasanja u našu korist u UN-u ili na bilo kojoj drugoj međunarodnoj platformi. Rukovodstvo DNRK-a smatra borbu Donbasa protiv banderovske vlasti je poštenom, a režim u Kijevu smatra marionetama Vašingtona”, rekao je izaslanik.
Macegora je napomenuo da Pjongjang uvijek radi ono što smatra ispravnim na međunarodnoj areni, ponekad čak i sam sebi nanosi štetu.
“DNRK je jedna od rijetkih zemalja koja može sebi priuštiti potpuno nezavisnu vanjsku politiku,” dodao je on.

nije li vreme da i Srbija učini isto?

Strucnjak-za-nuklearno-oruzje_slika_L_138467773.jpg

Совјетски топови и хаубице користе клинасти затварач за забрављивање цеви а самим тим и месингане или челичне чауре тј дводелни метак

Амерчке користе завојне затвараче и барутна пуњења без металне чауре.
Они метални контејнери на снимку су ти барутна пуњења у којима су смештене вреће са барутом. Исти систем метка преузет још од првих м101 155мм хаубица.

Упоредите слике из прилога телетабиси па и даље тврдите да је 122мм хаубица на снимку😂

Вама глупанима и незналицама треба забранити да коментаришете о оруђима јер не поседујете ни елементарно знање о истима.
Пошто си ти војно лице....."рекнидер ми" у чему је фора са овом "Ховицер" М-777 хаубицом у односу на нашу Д-30 ? Знам да је наша у мањем калибру ( 122 мм ) али ме занима по чему је америчка боља. Ваљда за обе рачунарско одељење мора да израчуна елементе гађања. А могу да имају и рачунарске компијутере на себи. То сам сликао 2014. на неком војном скупу у Ужицу.

5.jpg

A zašto poludeo?

Hajde ovako, da uzmemo u obzir sledeće.

Ja imam zemlju od 2 hektara, podelio na dva dela, jedan deo na stočarstvo a drugi na poljoprivredu. Nije mnogo zemlje ali meni taman da imam sve a da ne kupujem ništa sa strane. Što je višak, ima za more ili zimovanje.

Ti imaš 50 bitkoina, puno si bogatiji od mene ali tvoja alavost ti ne dozvoljava da povučeš odnosno zameniš bitkoine za pravi keš, ili za neku nekretninu.

Onda dolazimo do sledeće situacije.

Pukne berza, bitkoin više ne vredi, ako se nisi obezbedio na vreme, ko će gore proći?

Ti ili ja?

Tvoja simpatija nižeg rasta iz Kremlja je sada i zvanično potpuno poludela.

Pogledajte prilog 1189460
6d šahist Putin potpisao kapitulaciju kriptovaluta kada su one na nikad nižoj vrijednosti unazad 2-3 godine. :hahaha:

Sad kad Ruski lovaši krenu prodavati biti će više za nas po diskontnim cijenama. Moraš biti mastermind da to napraviš. Mašala bratko Putin. Fala ti.

Unatoč tome. ETH danima raste. Nemamo mi zapadnjaci love. Propadamo, evo samo što nismo.

Пошто си ти војно лице....."рекнидер ми" у чему је фора са овом "Ховицер" М-777 хаубицом у односу на нашу Д-30 ? Знам да је наша у мањем калибру ( 122 мм ) али ме занима по чему је америчка боља. Ваљда за обе рачунарско одељење мора да израчуна елементе гађања. А могу да имају и рачунарске компијутере на себи. То сам сликао 2014. на неком војном скупу у Ужицу.

Pogledajte prilog 1189464
Зато што је америчка и добра реклама 😂

Прескупа и прецењна вучна хаубица као и све њихово

Није ти баш за поређење д30 са њом због калибра и осталих тактичко техничких карактеристика,а и новије је средство па самим тим има напредније нишанске справе(рачунање и корекција ватре) и конструкцијски напреднију муницију па јој све то побољшава домет и прецизност. Све остало је гвожђе и исти елементи оруђа као и свака друга вучна хаубица.

Нпр.ЈНА нора 152мм M84.(унапређена верзија ссср д20 хаубице) je 1984 год.имала домет до 41км користећи тренутно фугасни метак м84 са генератором гаса,тако да ово америчко гвожђе не представља ништа спектакуларно ни по питању домета обзиром да је новија генерација оруђа.

Ništa on ne cvili. Kaže kako je. Zapad je znao da će Kmemaljski kepec napasti Ukrajinu, naravno da su sklonili oružje na sigurno. Sad uz pomoć tog naoružanja i pomoći zapada polako grize fašističkog Ruskog okupatora. Rusi ni sami ne znaju što će ih snaći. Pa zar netko stvarno misli da je Putin u 20 godina mogao nadoknaditi zaostatak koji je imao sa zapadom? Zapad ga ima u šaci, a ovaj će iz ovoga izaći samo u kovčegu ili u nekom bunkeru u pola Sibira kao Osama bin Laden. Jer tako se postupa sa teroristima.

Ništa on ne cvili. Kaže kako je. Zapad je znao da će Kmemaljski kepec napasti Ukrajinu, naravno da su sklonili oružje na sigurno. Sad uz pomoć tog naoružanja i pomoći zapada polako grize fašističkog Ruskog okupatora. Rusi ni sami ne znaju što će ih snaći. Pa zar netko stvarno misli da je Putin u 20 godina mogao nadoknaditi zaostatak koji je imao sa zapadom? Zapad ga ima u šaci, a ovaj će iz ovoga izaći samo u kovčegu ili u nekom bunkeru u pola Sibira kao Osama bin Laden. Jer tako se postupa sa teroristima.
Ima u šaci ono što je Ćićolina imala u filmovima. Vi gubitnici plačite za gasom.

Само си ми смешан тако лицемеран, патетичан и искомплексиран. Не знам да ли си читао "Покондирену тикву", али препоручујем.
То кад неко почне да "мери" знање и себе сматра "паметнијим" говори свему овоме у прилог што сам навео у првој реченици.
Иначе, не знам где сам те то "провоцирао" питањима ван теме, али ја с тобом месецима нисам дискутовао, а и пре тога ретко.
Но све је то мање битно од твоје безобраштине коју пратим већ одређено време и умишљености како си нешто нарочито интелогентан и образован - а ниси ни једно, ни друго.

Ти изгледа не знаш чему служи форум. Баш је поента да не прођем, ако ми се не свиђа твоје, не мишљење већ, писање.
Па ти опет си збунио тему -- још пре 6-7 месеци на тему Македоније си ме провоцирао сталним питањима ван теме. Тада сам одговорио да нисам дужан да ти одговарам,на шта си наставио да спамујеш на ту тему.
Не могу да разумем зашто мислиш да некоме можеш да кажеш како и шта да пише на форуму. Ко си ти ?
Смешан човек..

https://me.ekapija.com/news/3773433/rusija-zabranjuje-placanje-kriptovalutama

Rusija zabranjuje plaćanje kriptovalutama​

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje korištenje digitalne imovine, poput kriptovaluta i NFT-ova, za plaćanje robe i usluga.
Osim toga, novim zakonom je propisano da kripto mjenjačnice i pružaoci usluga odbiju transakcije u kojima se digitalni prenosi mogu tumačiti kao oblik plaćanja.
Zakonom je zabranjeno prenošenje ili prihvatanje digitalne finansijske imovine kao naknade za prenesenu robu, izvedene radove, pružene usluge, kao i bilo koji drugi način plaćanja digitalnom finansijskom imovinom.

Русија као неваљало дете са иглом у продавници балона. Буши један по један финансијски балон :ok:.

Poslednja izmena:
Lepo sam ja napisao da si ti samo još jedfan NATO klovn.
Napadali ste svuda po svetu, sad trpite i gledajte osvetu boljih od vas.
Хвала на коментару - Пре свега драго ми је што не желиш више да причаш о авијацији.
Друго, ја нисам бранилац НАТО-а. Није ме брига за НАТО. То што нормални људи, без обзира да ли су Европљани, Американци или шта већ, осуђују руску агресију нема везе са НАТО-ом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back