Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ПОНОВО БОРБЕ САА И ИЗРАЕЛА НА НЕБУ КОД ГОЛАНА: Сирија подигла узбуну, очекује се нови удар Израела

02/15/2018 09:15 Фокус 3

Нови окршај сиријске противваздушне одбране и Израела догодио се јутрос надомак Голанске висоравни.
----------------------------------------------------------------------------
Ne miruju Jevreji ...

Map shows the current situation of the Southern parts of Damascus City after #IS managed to capture the Haifa neighborhood from the #HTS group inside the Yarmouk refugee camp.

DWDsLXMXkAAghRu.jpg

ПОНОВО БОРБЕ САА И ИЗРАЕЛА НА НЕБУ КОД ГОЛАНА: Сирија подигла узбуну, очекује се нови удар Израела

02/15/2018 09:15 Фокус 3

Нови окршај сиријске противваздушне одбране и Израела догодио се јутрос надомак Голанске висоравни.
----------------------------------------------------------------------------
Ne miruju Jevreji ...

Jesama su svi otkazali poslusnost , niko vise nije spreman da izigrava njihovo topovsko meso,......sad ce morati sami da podmetnu goozicu. Samo da ne bude posle kukanja.

US-backed Kurdish forces withdraw from Deir Ezzor province – sources

Syrian Kurdish forces of the People’s Protection Units (YPG) have mostly withdrawn from areas controlled by the US-led coalition in the eastern countryside of Deir Ezzor province, handing over control to another coalition partner militia known as the Deir Ezzor Military Council (DMC).

Poslednja izmena:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=02&dd=15&nav_category=167&nav_id=1359172
U Siriji je ubijena devojka iz Kumanova, pripadnica terorističke organizacije Islamska država, prenose mediji pisanje portala na albanskom Realiteti.info.
Prema sajtu dnevnika Nezavisen.mk, radi se o Z. K, kćerki poznatog kumanovskog biznismena, koja je pre tri godina, kada je imala 18 godina, napustila Kumanovo i priključila se ISIS u Siriji.
Kako se navodi, tu vest je potvrdila bliska rodbina makedonske državljanke.
Na ratištima u Siriji i Iraku do sada je ubijeno najmanje 15 osoba iz Makedonije.
U pretrhodna dva dana kosovski mediji su javili da su u Siriji ubijena i dva pripadnika ISIS sa Kosova, čime se broj osoba sa Kosova koji su poginuli na ratištima Bliskog istoka povećao na 76.

Sad nesto gledam mapu Sirije, ala su osisali Idlibijuuuu...

Maj 2017 (imate tacan datum gore levo, uzeo sam ovo nasumicno prosto kao staru mapu):

Syria may 2017.jpg

Danas:

Syria now.jpg

Prakticno je prepolovljena.

A gledam i onu Istocnu Gutu, nije mi jasno zasto je SAA ne napadne sa istoka, mislim da bi mogli da je takodje prepolove slicno kao Idlibiju. Pa da onda ostane onaj gradski deo, ali oni ako su u pravom okruzenju i stisnuti nemaju sanse. Plus pad morala i rasulo koje smo redovno vidjali u takvim situacijama kada se vidi neizbezan kraj tvoje "opcije".

Poslednja izmena:
Sad nesto gledam mapu Sirije, ala su osisali Idlibijuuuu...

Maj 2017 (imate tacan datum gore levo, uzeo sam ovo nasumicno prosto kao staru mapu):

Pogledajte prilog 478367

Danas:

Pogledajte prilog 478368

Prakticno je prepolovljena.

A gledam i onu Istocnu Gutu, nije mi jasno zasto je SAA ne napadne sa istoka, mislim da bi mogli da je takodje prepolove slicno kao Idlibiju. Pa da onda ostane onaj gradski deo, ali oni ako su u pravom okruzenju i stisnuti nemaju sanse. Plus pad morala i rasulo koje smo redovno vidjali u takvim situacijama kada se vidi neizbezan kraj tvoje "opcije".

To sam se i ja pitao, ali u tom dzepu zivi izmedju 200-400 hiljada ljudi, vec su ih stisnuli dobro. Verovatno nemaju dovoljno vojske za ozbiljnu ofanzivu.

Meni nije jasno odakle tim ljudima nafta i ostalo. Mora da postoji neka trgovina.

Ma to rade zbog Jerusalima i Izraela, nemoćni zeleni paćenici koji sve što mogu da urade je da ne donesu adekvatnu stolicu i ne stave zastavu, e jesu ponizili Čmeriku i osvetili se. :mrgreen:

Какви Зелени???
Ово је Либан.

- - - - - - - - - -

US troops in CONOCO gas fields in #DeirEzzor today

Pogledajte prilog 478380

Демократија и слобода се бране на туђој држави, на нафтним пољима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back