KraNp
Veoma poznat
- Poruka
- 10.839
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja i ne pratim ovu temu....ali 'ocu da pitam......kad ISIL dozivi poraz i snage opozicije koje se bore protiv Asada (ako imam dobro poimanje sukoba u Siriji)....sta se moze ocekivati posle toga na Bliskom istoku? Da li ce Amerika priznati poraz i povuci se ili ce se rat nastaviti pod nekim drugim okolnostima, ili se "cirkus seli" na neki drugi meridijan sveta.
Evo ih ekonomski podaci za Siriju:
https://tradingeconomics.com/syria/indicators
Pad GDP-ja je u 2011. bio 6,3%, u 2012. čak 22,4%, u 2013. još 24,8%, u 2014. Sirija je imala blagi rast od 0,4% i u 2015. pad je bio 5,3%. Inflacija je preko 50%, a na Ease of Doing Business rang listi Sirija je na 173. poziciji od 190 zemalja.
Više ne treba sumnjati u pobedu SAA i poraz ISIS-a i FSA, međutim dobro je pitanje šta će biti sa Sirijom NAKON okončanja ovog rata? Ekonomska šteta se procenjuje na nekoliko stotina milijardi $, čitav niz gradova je potpuno razrušen, skoro kao Vašrava u WW2, ekonomija Sirije se neće vratiti na nivo iz 2010. ni za 15 godina, pogotovo ne bez stane pomoći koja bi po obimu morala biti poput Maršalovog plana, Molotovljevog plana i SEV-a. Nije isključeno da će Asad, usled katastrofalne ekonomske situacije, pritisaka ostalih arapskih država i SAD, odlučiti da sam da ostavku ubrzo nakon što počisti državu od terorističkog ološa.
Рекао бих да је он овде мноооого дуже.
Мада, ни Венди ни Џеги нису им али овакве изливе небулозности. Било их је, али не оваквих.
Ово је небулозност типа "Шваба СС-овац у Берлину крајем априла '45."
Više ne treba sumnjati u pobedu SAA i poraz ISIS-a i FSA, međutim dobro je pitanje šta će biti sa Sirijom NAKON okončanja ovog rata? Ekonomska šteta se procenjuje na nekoliko stotina milijardi $, čitav niz gradova je potpuno razrušen, skoro kao Vašrava u WW2, ekonomija Sirije se neće vratiti na nivo iz 2010. ni za 15 godina, pogotovo ne bez stane pomoći koja bi po obimu morala biti poput Maršalovog plana, Molotovljevog plana i SEV-a. Nije isključeno da će Asad, usled katastrofalne ekonomske situacije, pritisaka ostalih arapskih država i SAD, odlučiti da sam da ostavku ubrzo nakon što počisti državu od terorističkog ološa.
na šta misliš konkretno?
- - - - - - - - - -
Akerbat kotao
![]()
![]()
- - - - - - - - - -

Evo ih ekonomski podaci za Siriju:
https://tradingeconomics.com/syria/indicators
Pad GDP-ja je u 2011. bio 6,3%, u 2012. čak 22,4%, u 2013. još 24,8%, u 2014. Sirija je imala blagi rast od 0,4% i u 2015. pad je bio 5,3%. Inflacija je preko 50%, a na Ease of Doing Business rang listi Sirija je na 173. poziciji od 190 zemalja.
Ala ce da imaju posla gradjevinske kompanije.
Treba opet izgraditi nebrojenu infrakstrukturu.
Stotine milijardi u poslovima.
обнова Сирије је већ договорена . Прошле године је ладно одбијен амерички предлог да они учествују у обнови у замену за неке глупости политичке природе .
Тада је речено да ће Сирију обнављати Русија и Кина .
...

Trenutno bih zanemario spajanje Tigrova sa obranom DeZ-a (i onako su na nekim mestima između samo minska polja, bez crnih). Tu su sejane mine godinama.
Nastavio bih operacije odbacivanja terorista sa južnih prilaza gradu i na tom potezu postavio jaku obranu (vesti su da su kod Abu Bukmala 3 konvoja ISIL trupa iz Iraka prešla u Siriju)
Dakle obezbediti DeZ sa juga i severa i onda da na scenu stupe demineri,
Ovo zatisje i na ratistu i u medijima je verovatno upriliceno da se izrezira sto spektakularniji ulazak SAA u D e Zorr ..... bice vatrometa , slavlja , ica i pica ))) ...
Klepili su ljudozdere ,,Kalibrima ,, .....
ФРЕГАТ "АДМИРАЛ ЭССЕН" ОСУЩЕСТВИЛ ПУСКИ КРЫЛАТЫХ РАКЕТ "КАЛИБР" ПО ОБЪЕКТАМ ИГ* В РАЙОНЕ НАСЕЛЕННОГО ПУНКТА ДЕЙР-ЭЗ-ЗОР — МИНОБОРОНЫ РФ
РИА Новости https://ria.ru/syria/20170905/1501782578.html

A mogu i dobro da se iskoriste zarobljeni (ako ih ima) ISIL-****, da malo protrce tim poljem, pa kom' obojci kom' opanci.

A mogu i dobro da se iskoriste zarobljeni (ako ih ima) ISIL-****, da malo protrce tim poljem, pa kom' obojci kom' opanci.