Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AJ ozbiljno !

KOja greska, sta?

Sve se odvija kako je us.... , nikakvi i bla bla Oficir, teski ratni profesionalac (Ja), nikakav ali ipak nekakav, REKAO ! Bez lazne skromnosti !

Stanje po SAA je SASVIM DOBRO ! Bitka na sirokom prostoru, obuhvat videcemo, moze i ne mora i to je to. Nit moze bolje, nit su Oficiri SAA i Rusi ,,male djokice,, pa da se loze na Uraaa po FB i krstarici, nego rade moguce u datim uslovima !

Zelje su jedno, realizacija zadatka nesto SASVIM DRUGO !

Znaci, za sve koji navijaju, eto iskreno i strucno misljenje (jedino ovde nazalost), SAA je na dobrom putu. Sad, cuda se desavaju ali ne bi trebalo.

Da, i gubitaka ima. RAT JE, STA STE OCEKIVALI ??

S time sto je i ISIL za sada ,,dobar,, ali ne svidja mi se kako ,,rade,, na nizem nivou. Ako nesto ne promene, ovu fazu Bitke nece dobiti. Aj da vidimo, za dan-dva-tri, znace se

Bobane, da li ti misliš da smo svi ovde pali sa Marsa?
Kome ti objašnjavaš stvari koje pišeš?
Deo nas nas, koji učestvujemo na ovoj temi, je u jednom trenutku imao možda tu neku fazu nerealnosti u razumevanju rata.
Kasnije se to uravnotežilo.
Prilično se balansirano gledaju stvari, koliko se to može iz perspektive ovakvih konzumenata informacija.
I to je to.
Pitanje je: šta se ti ložiš? šta si se razjario? umeš li napisati koncizne smislene rečenice? Ili svaka poruka mora biti kao rafal?

NIje.
Bila je greška.
Na kojoj su pali svi ovde nama relevantni izvori.

Дугодлаки су ћутали.
Изгледа да је халабука направила пометњу.
И данас су им "гласила" мирна.

Хвала.

Иначе, ово је иначица од медијумске тишине која је била примењивана више пута од стране Тигра, у овој кампањи у средишњој Сирији.

Да приметим и да нисте приметили (бар по вашим писањем) стратешке и тактичке грешке у овој кампањи (Алепо-Маскана-Палмира-Бадија-Деир ез-Зор).
Све што и је било налик грешци, после се испоставило/искористило као мудар маневар.
Је ли тако?

Да приметим и да нисте приметили (бар по вашим писањем) стратешке и тактичке грешке у овој кампањи (Алепо-Маскана-Палмира-Бадија-Деир ез-Зор).
Све што и је било налик грешци, после се испоставило/искористило као мудар маневар.
Је ли тако?
na šta misliš konkretno?

Deo nas nas, koji učestvujemo na ovoj temi, je u jednom trenutku imao možda tu neku fazu nerealnosti u razumevanju rata.
Prilično se balansirano gledaju stvari, koliko se to može iz perspektive ovakvih konzumenata informacija.
I to je to.
Pitanje je: šta se ti ložiš? šta si se razjario? umeš li napisati koncizne smislene rečenice? Ili svaka poruka mora biti kao rafal?
По ко зна који пут неки дежурни лојавац нам загади тему, па онда расправљамо о њиховим небулозама, а не о пресудној фази овог рата.

I to je to.

Znam sta je po sredi. Vendi prolupao ood bensedina pa ne moze da se obuzda.

DI5mi4jV4AAKYcU.jpg

Ja mislim da ih SAA i Rusija namerno navlace ko onomad one Idlibovske majmune kod Alepa da koncentrisu trupe na malom prostoru i da onda budu sprzeni totalno od avijacije i artiljerije

Jedina nada ISILa je da rasture trupe na vecoj teritoriji i tako smanje mogucnost delovanja izrazenijeg avijacije i artiljerije

Al opet ako hoce da sprece probijanje obruca moraju da koncetrisu trupe na sada malom prostoru.

Bice ovi pregazeni isto ko onomad oni u Alepu.

Vidi, Jekicu, ovde tema o Siriji ulazi u sedmu godinu.
U više nastavaka.
A ti si ovde od JUČE.
Prestani da serreš!

Рекао бих да је он овде мноооого дуже. :think:

Мада, ни Венди ни Џеги нису им али овакве изливе небулозности. Било их је, али не оваквих.

Ово је небулозност типа "Шваба СС-овац у Берлину крајем априла '45."

Poslednja izmena:
Neki kurdski izvori pominju da su i žuti krenuli prema DEZ??? :think:

- - - - - - - - - -

Berfo كردي #Efrîn‏
@AraratKrd
Follow
More
#BREAKING Kurdish YPG-led SDF forces on starting towards the #DeyirezZor center of the province of two axes from the north.

to bi bilo fantasticno, duga tanka linija, all flanks exposed da bi dosli do mesta punog ISIS ludaka i SAA ogrezlih boraca. zvuci kao samoubistvo

Neki kurdski izvori pominju da su i žuti krenuli prema DEZ??? :think:

- - - - - - - - - -

Berfo كردي #Efrîn‏
@AraratKrd
Follow
More
#BREAKING Kurdish YPG-led SDF forces on starting towards the #DeyirezZor center of the province of two axes from the north.

Јуче сам споменуо да тако пишу, а и нека врљава мапа се појавила. Наводно су кренули из два правца. Ако је тако, а сумњам, онда су их амери гурнули у провалију!

Рекао бих да је он овде мноооого дуже. :think:

Мада, ни Венди ни Џеги нису им али овакве изливе небулозности. Било их је, али не оваквих.

Ово је небулозност типа "Шваба СС-овац у Берлину крајем априла '45."

Nemoj tako...nije Nusretu lahko.
Vehabija, a samom sebi dao kaursko ime Bobi, a Bobi Alepo naziva Halep kao i sve vehabije.
Traume su to, pokušava nešto i ruski da piše, ali
A tek šta je ANALitičar:rotf::rotf:
Podeljena ličnost, kao i sve mujice, ne treba mu pridavati važnost, uostalom u samo par postova se legitimisao kao osoba bez intelekta.

Nemoj tako...nije Nusretu lahko.
Vehabija, a samom sebi dao kaursko ime Bobi, a Bobi Alepo naziva Halep kao i sve vehabije.
Traume su to, pokušava nešto i ruski da piše, ali
A tek šta je ANALitičar:rotf::rotf:
Podeljena ličnost, kao i sve mujice, ne treba mu pridavati važnost, uostalom u samo par postova se legitimisao kao osoba bez intelekta.

Амин!

------------------------

DI5s_Px9_Ws_AQ1_Ry1.jpg

Ja i ne pratim ovu temu....ali 'ocu da pitam......kad ISIL dozivi poraz i snage opozicije koje se bore protiv Asada (ako imam dobro poimanje sukoba u Siriji)....sta se moze ocekivati posle toga na Bliskom istoku? Da li ce Amerika priznati poraz i povuci se ili ce se rat nastaviti pod nekim drugim okolnostima, ili se "cirkus seli" na neki drugi meridijan sveta.

Ja i ne pratim ovu temu....ali 'ocu da pitam......kad ISIL dozivi poraz i snage opozicije koje se bore protiv Asada (ako imam dobro poimanje sukoba u Siriji)....sta se moze ocekivati posle toga na Bliskom istoku? Da li ce Amerika priznati poraz i povuci se ili ce se rat nastaviti pod nekim drugim okolnostima, ili se "cirkus seli" na neki drugi meridijan sveta.

Видећемо. Али, мислим да ће од Сирије одустати.

amerika i nije nesto porazena, unistili su jos jednu normalnu drzavu. to je njihov cilj

Nešto će opet brljati oko Avganistana pa onda oko Iraka i Irana, sve je to povezano sa Sirijom.

A suniti u Siriji su prevrtljivi, sad su kao za Asada al ko zna da li će biti i dalje za 10 godina.

FAKAT da je Assadova vojska iskasapljena o cemu svedoce sva naselja po Siriji koja daju vojnike je dovoljan DOKAZ, kao i nesposobnost da bez ruske i iranske pomoci, dva kokosinjaca zauzmu.

Zapravo su do sada na terenu sve najbitnije tačke zauzete upravo od strane SAA. Osim Palmire koja je više simbolički pripala Rusima...

Iran je meta.

Ali Sirija nije Muricki rat tu gresite, iza 90% stoji Izrael.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back