Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Брате мили, молим Бога да не будеш поред мене у чети ако икад, не дај Боже, буде неке мобилизације код нас.

- - - - - - - - - -

Бога му, ја само отишао да помогнем нешто мојима, и чим сам се вратио скоро све ослобођено. Свака им част.

Za Šolu ćemo ipak sačekati....

pogledaj prethodne stranice. postavljali su ljudi

- - - - - - - - - -

Stigao šef! :ok:

DI0ZJnxXYAAbxrw.jpg

Средио човек тримером браду, зна да ће бити сликања ускоро!

sve sam to pregledao i bili su na sajtu ALM..

pitah za nesto novo , upravo nesto kao sto i vidimo zarobljenoga al, njovru ili je to jaugarka, na kolima.

nema , ni na rt.com , niti na south front...

ma , i neka ga nema , bit ce , zasigurno , jer mislim da Ruski helihopteri , unistavaju , isisovce , rasturaju im odbranu i , tek tada ide SAA i cisti.

Zaprati ove za kanale

https://www.youtube.com/channel/UCGib-bLlq8HTRp2YaEESxeg
https://www.youtube.com/channel/UCnbivvXz33ZXaPx2pS8uygQ

A kad ISIL ispituje zarobljene vojnike i oficire SAA niste primetili ?? Bilo ih oko 20 kada su ih prosle nedelje RAZVALILI juzno od Raqqe :) Barem POBEGULJA I ZAROBLJENIH IZ ASSADOVE VOJSKE (tzv. SAA) je ihaaaa bilo i na tvoju zalost tek ce biti !

Ili ti racunas NEKOLIKO DESETINA HILJADA Iranaca, Afganistanaca, Iracana, Rusa (a vala ima i Srba) u ,,Sirijce,,?? Od ukupno po svim procenama svetskim manje od 150.000 pripadnika tzv. SAA (racunajuci avijaciju, mornaricu, kuvare, pisare i sl.) .... Jaka mi ,,Armija,, nema sta ! Jaka Armija, kao i Podrzavaoci, raduju se ko mladi Monkey sto se uz hiljade izginulih i ogromnu stranu pomoc posle TRI meseca, SAA probila blizu Deir ez Zor-a )))

Nisu vam rekli da Bitka za Deir TEK predstoji ??

Ali batalimo ISIL, posle ISIL-a stupice na scenu mnogo bitnija i jaca SUNITSKA pobunjenicka ,,struktura,, cija su Osnova Pustinjske Brigade i brojne Partizanske grupe bivsih ISIL-ca koji su svuda po tim vasim (za decje radosti) Mapama obojenim u ,,Crveno,, !

A da, vi i stvarno verujete da te oblasti , sva ta seoca i cuke planinske koje su oznacene na Mapama (propagandnim naravno) kontrolise voljena vam SAA ? Haha.... dobra fora ! Uskoro cete se BOLNO OTREZNITI ! I kod Halepa, i kod Gute i posebno kod Eufrata (od Kurda i Amerikanaca koji vec imaju osam zvanicnih baza u Siriji)....

A da, Deir bese tema ? Ja nigde ne bezim (osim na Front), navracacu kad imam vremena, a imacu ovih nedelja , da vidim kada ce SAA ,,zauzeti,, Deir. Sve mi se cini ni deo Deira na zapadnoj obali da nece RAVNO NIKADA ceo zauzeti, a ona na Istoku je ipak ,,naucna fantastika,, :) Cak mi neki osecaj kaze, da su SAA i ruski ,,savetnici,, (par stotina u grupaciji koja ide na Grad) previse lako upusteni da prodju! To oseca i Ruska Komanda koja REALNO i vodi Rat u Siriji (Assadovi luzeri jedan Kokosinjac sami ne mogu zauzeti naravno)... Ne bih da se kladim, ali najveci (ultimate) i KONACNI PORAZ Assada na, u globali Sirijskom Ratistu, sledi OVDE !

U Velikoj Bitki na Eufratu !

'De si, Jaguare? S'a je, malo si nervozan, a? Nema zarobljenih kod SAA, a? A tek nece da ih bude.

Inace ,,junackoj,, (alavitskoj) 4. Oklopnoj Diviziji koja jedina jos i lici na Diviziju u odnosu na preformiranu na Bataljonsko-Pukovski nivo Assadovu vojsku (raspad je odavno tamo u punom jeku) su danas Yaish al-Islam kod Terme (Jobar) dali novi ,,naziv,,. Vise nije 4. Divizija, nego NULTA Divizija !

Prvo su pustili vest da su oni razneli podzemni tunel pod Pobunjenicima, pa vest povukli, da bi na kraju ispalo da su Pobunjenici njih razneli i ubili oko 25 i vise vojnika ! Kako je ova Divizija prosla kod Daraa-e i Damaska zadnjih meseci, i zbog katastrofalnih gubitaka, naziv Nulta Divizija joj odlicno odgovara :) :)

Veliki su ,,uspesi,, i kod Deira. Nema sumnje. Vidi se jedan ubijeni covek, jedan zarobljeni, i valjda najvise dva vozila ,,isil-vska,,. Pohapsili su par civila iz tih naselja (Kabadzib i oko Shoole) i ubili par njih, i vrte po netu :) Teske li mi borbe haha....

Nego malo pre je Saveznika Assadovih Armija tzv. SAA (nije valjda da verujete jos da je Sirijska? haha) bila na 10 km do prvih polozaja Assadovaca blizu Deira (a to NIJE JOS GRAD!), sada kazu oko 20-ak ?? Rekose Issam Zahredin-Brka pristavio kafu za njih , da im se ne ,,ohladi,, ? :) )))

Oko 60 pripadnika terorističke grupe Al Nusra stiglo je u Nemačku u talasu izbeglica iz Sirije, a protiv njih 25 do sada su podignute optužnice za ratne zločine i terorizam, piše Spiegel.
Pred sudom u Štutgartu krajem septembra započeće suđenje izvesnom Abdul Jawadu za učešće u "bestijalnom zločinu" nad 36 sirijskih policajaca i administrativnih radnika kod grada Tabqa, u martu 2013. Žrtvama su na deponiji nedaleko od grada odsečene glave.

http://www.spiegel.de/spiegel/terro...tische-kaempfer-in-deutschland-a-1165656.html

njofrini i vendetini freedom fajtersi i snage umerene opozicije

Al Nusra Front

NIKADA u zivotu nisam bio na Forumu krstarica na temi oko Sirije, a ne secam se da sam ikada i nesto drugo pisao znacjani ,zaklinjem se! A ako si imalo pametan primetices da nacin na koji pisem i sve ostalo je ,,samostalan,,. Ne bih rekao da licim na nekog bivseg forumasa. Ako te interesuje gde pisem, pisem na NSPM i na FB redje. Ono sto sam napisao se oko 95% OSTVARILO!

Uostalom, vreme ce pokazati ! Ja i smireni i normalni ljudi, za razliku od ,,Uraa-patriota,, kao vi, imamo SVO VREME OVOG SVETA ! Pa i da sacekamo kraj rata u Siriji.

Nisi pomislio da moguce imam mnogo vise godina od tebe, da mi je ovo NE-PRVI RAT, i da sam moguce i sada u nekoj ,,vojsci,, ili ,,ratu,, ? :))))

P.S. U pravi si da momentalno u rukama ,,Vojnika Kalifata,, kod Raqqe ima vrlo malo zarobljenih Assadovaca. Posle ispitivanja su po nekim procenama zaklali oko 30, po nekim oko 45 zarobljenih. Drze ih jos manje od 20. Cetiri Oficira! Ne zna se tacno koliko je zarobljeno, jer su bezeci neki otisli kod Kurda, neki se utopili u Eufratu, a neki su zarobljeni na ,,komad,,. Snimci ISIL-a su pokazali oko 30 zarobljenih i nekolio ,,odrubljivanja,, . Nije ni bitno, razvalili su SAA tamo i odbacili je dovoljno daleko od Reke uz kompletno razbijanje Puka ,,Plemenskog,,.

Хм...

Berfo كردي #Efrîn‏ @AraratKrd

IMPORTANT: #Russian warplanes support Kurdish YPG-led SDF forces & hit ISIS positions in #Raqqa neighborhoods.

- - - - - - - - - -

Leith Abou Fadel‏Потврђен налог @leithfadel 4 секпре 5 секунди

Developing: SAA captures entrance to the Harmaleh tunnel. This is the most important militant tunnel that connects Jobar the East Ghouta

Мало вести невезаних за ДЕЗ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back