Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po meni, oslobadjanje (deblokada) ovog DeZora bice najveci dogadjaj u ovom ratu.

Да, то је права епопеја која ће кад тад морати да буде описана и филмована. Мислим да нисам једини који је то сматрао "немогућом мисијом" пре само годину дана.

DI0HGRaXUAA0ohI.jpg:large

20-to-Deir.jpg

Poslednja izmena:
Kakvi heroji u ovom ratu. Sjecate li se zatvora u Alepu? Pa Kuveiris, Nubl i Zahra, uskoro Deir Ezor.

Imalo je, nažalost i dosta palih.... :(

Tabaka, Al Kindi, Abu Duhur, Menag, pa Alepo opet...

Ali, ove pobede su zaista nešto svetlo, nešto veliko! :ok:

- - - - - - - - - -

Raka 70% slobodna

DIzuxt3WAAA3U8l.jpg

- - - - - - - - - -

Ovaj ISISovac je otvorenog srca.
Doslovno

18+

DI0GPbrWAAAztky.jpg

- - - - - - - - - -

A ISIS ekskurzija iz Kalamuna baš nema sreće.
17 autobusa zaglavljeno u pustinji.
Kolege pokušale da im priđu, Amerikanci ih bombardovali
Mnogo ISISovaca mrtvih

The US-led coalition also announced that it bombed many ISIS fighters and vehicles who attempted to reach the convoy.
Army Colonel Ryan Dillon, a spokesperson for the US-led collation, said that collation warplanes killed 85 ISIS fighters and destroyed 40 vehicles of ISIS that tried to reach the convoy.

- - - - - - - - - -

Deblokatori! :ok:

DI0OhwNXUAARvzN.jpg

DI0OiOEWAAAqC5i.jpg

DI0Ois_W4AAoVGB.jpg

Prilozi

• DI0Ois_W4AAoVGB.jpg
    DI0Ois_W4AAoVGB.jpg
    51 KB · Pregleda: 4
Deblokada večeras ili do ujutru

Vidiš da Sidorenko kaže da već mogu i da se vide dve SAA vojske, ona u gradu i ona što prilazi gradu! :eek:

- - - - - - - - - -

Opet veče radosti, kao onda u Alepu prošlog decembra :okok:

- - - - - - - - - -

Oblast 1: napredovanje od jutros
Oblast 2: napredovanje popodne

DI0Qsg0W4AUgjTs.jpg

- - - - - - - - - -

Živ pacov uhvaćen!
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/904397478207868928

Onda treba da im vežu ruke ispred tbuha... pa da ih pobiju.

Брате мили, молим Бога да не будеш поред мене у чети ако икад, не дај Боже, буде неке мобилизације код нас.

- - - - - - - - - -

Nepotvrđene objave da je pored Kabadžiba, danas oslobođena i As Šola.
Još 12km, ako je sve to tačno :ok:

DI0CZ0eV4AATAVU.jpg

Бога му, ја само отишао да помогнем нешто мојима, и чим сам се вратио скоро све ослобођено. Свака им част.

Poslednja izmena:
A kad ISIL ispituje zarobljene vojnike i oficire SAA niste primetili ?? Bilo ih oko 20 kada su ih prosle nedelje RAZVALILI juzno od Raqqe :) Barem POBEGULJA I ZAROBLJENIH IZ ASSADOVE VOJSKE (tzv. SAA) je ihaaaa bilo i na tvoju zalost tek ce biti !

Ili ti racunas NEKOLIKO DESETINA HILJADA Iranaca, Afganistanaca, Iracana, Rusa (a vala ima i Srba) u ,,Sirijce,,?? Od ukupno po svim procenama svetskim manje od 150.000 pripadnika tzv. SAA (racunajuci avijaciju, mornaricu, kuvare, pisare i sl.) .... Jaka mi ,,Armija,, nema sta ! Jaka Armija, kao i Podrzavaoci, raduju se ko mladi Monkey sto se uz hiljade izginulih i ogromnu stranu pomoc posle TRI meseca, SAA probila blizu Deir ez Zor-a )))

Nisu vam rekli da Bitka za Deir TEK predstoji ??

Ali batalimo ISIL, posle ISIL-a stupice na scenu mnogo bitnija i jaca SUNITSKA pobunjenicka ,,struktura,, cija su Osnova Pustinjske Brigade i brojne Partizanske grupe bivsih ISIL-ca koji su svuda po tim vasim (za decje radosti) Mapama obojenim u ,,Crveno,, !

A da, vi i stvarno verujete da te oblasti , sva ta seoca i cuke planinske koje su oznacene na Mapama (propagandnim naravno) kontrolise voljena vam SAA ? Haha.... dobra fora ! Uskoro cete se BOLNO OTREZNITI ! I kod Halepa, i kod Gute i posebno kod Eufrata (od Kurda i Amerikanaca koji vec imaju osam zvanicnih baza u Siriji)....

A da, Deir bese tema ? Ja nigde ne bezim (osim na Front), navracacu kad imam vremena, a imacu ovih nedelja , da vidim kada ce SAA ,,zauzeti,, Deir. Sve mi se cini ni deo Deira na zapadnoj obali da nece RAVNO NIKADA ceo zauzeti, a ona na Istoku je ipak ,,naucna fantastika,, :) Cak mi neki osecaj kaze, da su SAA i ruski ,,savetnici,, (par stotina u grupaciji koja ide na Grad) previse lako upusteni da prodju! To oseca i Ruska Komanda koja REALNO i vodi Rat u Siriji (Assadovi luzeri jedan Kokosinjac sami ne mogu zauzeti naravno)... Ne bih da se kladim, ali najveci (ultimate) i KONACNI PORAZ Assada na, u globali Sirijskom Ratistu, sledi OVDE !

U Velikoj Bitki na Eufratu !

Sa ce ,,kraj,, :) Jos da Assad pobije nekih 70 % Drzavljana Sirije koji su PROTIV NJEGA :)

Ipak mi se cini da ce kafa i ratluk da se TEK probaju u Deiru ! Jedino ne znam koju cete ,,kafu,, piti, dali onu Arapsku (od lokalnog stanovnistva koje je skoro svo za ISIL) znaci ,,tradicionalnu,, u dzezvi, ili cete ,,popiti,, onu modernu- Expres, koju ce ,,kuvati,, Americka i Saudijska vojska u Kafematima, a nossiti je Kurdski ,,Konobari,, :)

Ajde raspredaj sada o ,,visokoj politici,, i ubedjuj istomisljenike da je Kraj haha. Oni u Idlibu i na prilazima Halepu, oko Damaska, oko Daraa-e ili na ISTOCNOJ Obali Eufrata, bas i ne misle isto! Pogotovo Kurdi koji uzese skoro TRECINU SIRIJE!

Da, da... sa' ce da je vrate Assadu, sacekaj do proleca! Mislim posle Bitke kod Deira, za koju nekako tvrdim da ce biti najtezi i konacni Poraz Assada i brisanje na Zapad Sirije. Steta sto i velika vecina Ruskih Patriota i Nacionalista, kao i trezveni Oficiri u Armiji (v Rossii i na Donbase, kak i na polyu, v Sham-e) ne misle isto i ODLICNO znaju koliko je do sada sto regularnih, sto ,,Vagnerovskih,, Rusa izginulo !

#DeirEzzor: Reports coming in speaking of new stunning advances by #SAA vs. #ISIS. Siege on the city will be broken VERY soon. #Syria

One soldier say only 5km left

Jes' bilo dosadno bez Vegete i one ***** sa kaćke petlje.
Ali evo, pojavi se neki indijanac iz Gornje Maoče, ili je pešterac, teško je razlučitiu na osnovu izrečenig gluposta da malo razveseli raju na forumu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
pogledaj prethodne stranice. postavljali su ljudi

- - - - - - - - - -

Stigao šef! :ok:

DI0ZJnxXYAAbxrw.jpg

sve sam to pregledao i bili su na sajtu ALM..

pitah za nesto novo , upravo nesto kao sto i vidimo zarobljenoga al, njovru ili je to jaugarka, na kolima.

nema , ni na rt.com , niti na south front...

ma , i neka ga nema , bit ce , zasigurno , jer mislim da Ruski helihopteri , unistavaju , isisovce , rasturaju im odbranu i , tek tada ide SAA i cisti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back