RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
110513029.jpg

Eksplozije u Tripoliju
Pobunjenici danas na razgovorima u Bijeloj kući

Dvije eksplozije odjeknule su rano jutros u Tripoliju, dok sve intenzivniji zračni napadi NATO-a i sve veća nestašica goriva i sredstava pojačavaju pritisak na libijskog lidera Moammara Gaddafija.
U međuvremenu, pobunjenicima je iz inostranstva dat veliki politički podsticaj, budući da je Velika Britanija obećala da će im osigurati policijsku opremu, a američka administracija pozvala njihovu delegaciju u petak na razgovore u Bijelu kuću.

Za sada nije poznato šta su bile mete jutros izvedenih zračnih napada.

Jedan aktivista je rekao da su u Tripoliju ove sedmice organizovani protesti u najmanje tri četvrti, praćeni razmjenom vatre između demonstranata i Gaddafijevih snaga, dok se pucnjava čuje i u blizini hotela u kojem su smješteni strani novinari, javio je AFP.

Informacije iz Tripolija ne mogu nezavisno da se potvrde jer novinarima nije dozvoljeno da bez pratnje napuštaju hotel.

Predstavnici libijskog prelaznog Nacionalnog vijeća sastat će se u petak u Bjeloj kući sa savjetnikom američkog predsjednika Baracka Obame za nacionalnu sigurnost Tomom Donnilonom, javio je Glas Amerike (VoA).

Delegaciju libijskih pobunjenika predvodi Mahmoud Jibril, a u kratkom saopćenju Bijele kuće nije navedeno da će se s njima sastati i Obama.

Prelazno nacionalno vijeće pobunjenici su formirali krajem februara u Benghaziju i gradovima na istoku zemlje koje su preuzeli od Gaddafijevih snaga, a u martu je formirana prelazna vlada, koju su do sada zvanično priznali Francuska, Katar, Maldivi, Italija, Kuvajt i Gambija, dok je nekoliko zemalja uspostavilo s njom nezvanične diplomatske veze.

Portparol Bijele kuće James Carney rekao je da SAD vijeće libijskih pobunjenika smatra "kredibilnim i legitimnim sagovornikom" za libijski narod i opoziciju, ali da Washington smatra da je još rano da ga SAD zvanično priznaju.

(FENA)

Ipak Ustanici odlaze u Bijelu Kucu i tamo ce razgovarati o daljim instrukcijama jer Gadhafi se do sada pokazao kao tvrd oraj ali mmislim da ce ga sljedeci napadi iscrpiti i da ce izgubiti ovaj rat.Mislim da je doslo vrijeme da se Gadhafiju zada odlucujuci udarac.

Oni dogurali do Bijele Kuce da se sretnu sa Barackom Obamom?Ipak mi se to ne svidja jer pobunjenici moraju jasno staviti do znanja Baracku Obami da ce Libija poslije rata biti Islamska drzava na bazi Serijata i da je to nesto sa cime se nece trgovati.Znam da sada Amerikanci zele izabrati svoga covjeka na vrhu vlasti Libije i da se dogovore sa pobunjenicima da ne uvode Serijat nego da budu sekularna demokratska drzava a to ja ne violim jer to je pritisak na pobunjenike i na Libijski narod.Libijski narod zeli Serijat i to se mora ispuniti narodu jer muslimani Libije zele zivjeti u Islamskoj drzavi koja ce biti jedna lijepa vjerska drzava.

Oni dogurali do Bijele Kuce da se sretnu sa Barackom Obamom?Ipak mi se to ne svidja jer pobunjenici moraju jasno staviti do znanja Baracku Obami da ce Libija poslije rata biti Islamska drzava na bazi Serijata i da je to nesto sa cime se nece trgovati.Znam da sada Amerikanci zele izabrati svoga covjeka na vrhu vlasti Libije i da se dogovore sa pobunjenicima da ne uvode Serijat nego da budu sekularna demokratska drzava a to ja ne violim jer to je pritisak na pobunjenike i na Libijski narod.Libijski narod zeli Serijat i to se mora ispuniti narodu jer muslimani Libije zele zivjeti u Islamskoj drzavi koja ce biti jedna lijepa vjerska drzava.

Nema ništa od Šerijata u Libiji.

Libija će biti sekularna, demokratska država.:super:

Mingo, a jel' se tebi to javlja, da narod želi šerijat? Meni to više zvuči kao da si ti šeret.
Ozbiljan čovek ništa ne može da tvrdi, bez pouzdanih izvora, a ovde to mogu da budu samo izbori na kojima bi narod odlučio.

Takozvani "demokratski pobunjenici" su Alkaidini vojnici. Svi.
Zato i arlauču Alahu Agbar (il kako se već kaže) na svaki ispaljeni metak.
Kada Nato dovede ovaj šljam na vlast Libija će biti sekularna država koliko i Saudijska Arabija.

Ne vjerujem da ce biti sekularna zemlja jer Libijski narod nece izdrzati bez Islama i zeljece da cijelodnevni program na TVu bude povodom Islama.Inace Libijski narod zeli Serijat i mislim da narod ima prava da izabere koje god drzavno uredjenje zeli i mislim da ce narod izabrati Serijat sa elementima demokratskog uredjenja kao sto je to u Iranu.Inace Libijski muslimani zele Islamsku vlast i zele da se pocinioci kradje kaznjavaju odsjecanjem ruke jer to je jedini nacin kako bi se mogao zavesti red i mir medju muslimanskim drustvom.

Libija će biti sekularna, demokratska država.
To je već drugo pitanje, mi ćemo nastojati da neke regije stavimo pod Crnu zastavu.

Е, а што ти лепо не наставиш да анимираш господу, ми мали смо иовако довољно анимирани приземним, земаљским стварима и проблемима
Па, то што кажеш: "Губи се, нећу да расправљам," то не значи да си у праву.

Чињеница остаје да су све ваше приче о заверама тотална глупост.

Сетимо се ваших неуморних прича о Милосрдном анђелу, које су се на крају показале као измишљотина.

Либијске снаге напале британски ратни брод недалеко од обале. Либијци гађали ракетама, Британци узвратили топовима. Русија упозорава на ширење „либијског синдрома“ на Јемен, Сирију и Бахреин. Побуњеници траже оружје за офанзиву на Триполи.

http://www.vaseljenska.com/svet/libijci-napali-liverpul/

Русија упозорава на ширење „либијског синдрома“ на Јемен, Сирију и Бахреин.
Русија је гласала за акцију против Гадафија у УН. Сада као добацују примедбе из публике, али Руси су помогли да се рат у Либији и омогући.

Бедно је да се тај олош руски сада оглашава.
Посебно што је Русија и сама била агресор у земљама као што је Авганистан

To je već drugo pitanje, mi ćemo nastojati da neke regije stavimo pod Crnu zastavu.

Сетимо се ваших неуморних прича о Милосрдном анђелу, које су се на крају показале као измишљотина.

Koje to neumorne priče i šta se pokazalo kao izmišljotina?
Samo požuri sa odgovorom, jer kako je Mingo krenuo, nećeš ti još dugo koristiti internet.

Русија је гласала за акцију против Гадафија у УН. Сада као добацују примедбе из публике, али Руси су помогли да се рат у Либији и омогући.

Ološ Ruski? Možeš li nam objasniti ovu rečenicu?
Nego... tvoje poznavanjem istorije nije baš na zavidnom nivou kad tvrdiš da su Rusi bili agresori u Afganistanu.

17.11 - Moamer Gadafi je verovatno ranjen u napadima NATO-a i najverovatnije se ne nalazi u Tripoliju, izjavio ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini. Libijska Vlada odbacila te navode

He he oni znaju da je ranjen.

Ма сигурно ће тебе неко да пита које области ће се и како у свету уредити у будуће. :hahaha:

Ти и не расправљаш, ниједног аргумента у твојим постовима нема, избациш паролу онако демагошки, и то је то. Да би се расправљало треба имати с'ким!

Ето примера, избацила си паролу без иједног аргумента... Којето СВЕ приче, дај бар три, толико ваљда знаш да бројиш! :mrgreen:

Исто важи и за ову тврдњу! ПАРОЛЕ, ПАРОЛЕ. ПАРОЛЕ....! Ти мора да си била активиста у Титовој омладини.... Носила штафету? :rotf: СТРАШНО!

Није први пут да се нешто изгласа у СБ а да након тога Америка то тумачи како јој одговара и о томе се овде ради.
А време када су Руси били у Авганистану је време када су сва деца без обзира на пол ишла у школе, била здравствено заштићена, жене су имале равноправност у друштву и породици за разлику од данас када су сведене, захваљујући ЗАКОНИМА који су донети недавно уз благослов Америке, на ниво стоке са којом њихови мужеви (читај ГОСПОДАРИ) могу да раде шта хоће па чак и да их батињају и да ускрате храну за њих и њихову ДЕЦУ уколико нису ДОВОЉНО ПОСЛУШНЕ!??? Браво за НОВО ВРЕМЕ које је донео демократски НАТО и величанствени ЗАПАД народу Авганистана! :rtfm::dontunderstand::dash: УЖАС!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back