RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Adžabija je pala. Poslenji grad pred Bengazijem. Pobunjenici u panici beže ka Bengaziju vičući "Svi u Bengazi!", "Spasite Bengazi".
Pobunjenici su prestravljeni i dalje u panici. Počele su da kolaju priče o 10,000 Gadafijevih vojnika koje prati 1,000 plaćenika, o strašnim i munjevitim udarima Gadafija u njihov bok.
Jedan pobunjenik govori o strahovitoj preciznosti Gadafijeve Artiljerije "Tačno su znali gde smo, granate su pale tačno nad našim glavama, kao da je neko mobilnim telefonom govorio gde da nas tuku. Ko je bio u prvim redovima, nestao je za sekundu u oblaku artiljerijskog baraža, kao da imamo izdajice u našim redovima"

izgleda da je tacno

britanski telegraf:
http://www.telegraph.co.uk/news/wor...-retreat-from-Ajdabiya-in-see-saw-battle.html

yebote, ovi arapi se jure vise nego sto se bore

.ja sam u tripu ovih dana da se uopshte ne ulazi u te gradove ,vec se rokaju iz transportera i tenkova i pikapova i tako se jure autoputem .............................totalno sam zbunjen pa ipak su to neke razdaljine a nema ni puno vojske ni puno pobunjenika ........

zasli im sa boka, sa juga, iz pustinje izgleda, teskom artiljerijom i preciznom vatrom. cudi me da ih nato shakali odozgore nisu spazili.

al sto kazes, bre to su razdaljine izmedju gradova po sto i dvesta kilometara, i za dan dva promene vlasnike.
pazi kad nisu u stanju da se ni jedni ni drugi utvrde u gradovima.

totalna jurnjava

.ja sam u tripu ovih dana da se uopshte ne ulazi u te gradove ,vec se rokaju iz transportera i tenkova i pikapova i tako se jure autoputem .............................totalno sam zbunjen pa ipak su to neke razdaljine a nema ni puno vojske ni puno pobunjenika ........

ne verujem da u ratnim dejstvim na zemlji u Libiji ucestvuje vise od 10000 Gadafijevih vojnika i toliko pobunjenika
mislim da se vecina naroda sklanja i ceka da vidi ko ce pobediti, pa ce se njemu prikloniti

ne verujem da u ratnim dejstvim na zemlji u Libiji ucestvuje vise od 10000 Gadafijevih vojnika i toliko pobunjenika
mislim da se vecina naroda sklanja i ceka da vidi ko ce pobediti, pa ce se njemu prikloniti

.pa to ti pricham ,jer si video one slike pobunjenika na kamionchicima i sad oni kao osvoje neki grad i posle par dana furnu .......................kao iz filma "bogovi su pali na teme " sa onim crncima.................zbunjen sam .........

zasli im sa boka, sa juga, iz pustinje izgleda, teskom artiljerijom i preciznom vatrom. cudi me da ih nato shakali odozgore nisu spazili.

al sto kazes, bre to su razdaljine izmedju gradova po sto i dvesta kilometara, i za dan dva promene vlasnike.
pazi kad nisu u stanju da se ni jedni ni drugi utvrde u gradovima.

totalna jurnjava

.....ma ne verujem da su iz pustinje em nema puteva em su isuvishe laka meta avionima ....................mislim da su se ovi armani teroristi previshe nalozili i ostali bez goriva ,municije i hrane ,razvukao ih gadafi i posle sa artiljerijom naterao u beg a kad to krene nema zaustavljanja ,isto kao shto su i oni terali njegove do sirta ..........inache su arapi poznati kao nedisciplinovani borci koji lako beze ..............

A onda im ponestane goriva pa u trk...Begaj bato.

arapi su smesni ko ringispil, negde sam citao da libijski piloti pre jedno 20 godina ni pod razno nisu hteli da prave zaokrete jer ne mogu da podnesu ne znam tamo kolko G kao sto svakio drugi pilot moze. i uopste, gadafi salje svoju omladinu po svetu, finansira ih, dovodi strucnjake i opet ovi ne yebu ni dva posto.

ono sto gadafi ima a sto libijska chederska banda nema je vojna struktura i nesto discipline, plus teska artiljerija i dosta podrske u narodu

Poslednja izmena:
"Back to Benghazi!, defend Benghazi!" yelled one young man from the back of his pickup as it tried to force its way through a traffic jam at a squalid checkpoint strewn with rubbish.

Only five days earlier rebels had burst out of their eastern base of Benghazi following a storm of Nato air strikes that had left Col Muammar Gaddafi's tanks and armour as smoking wrecks.

Sto mi je ovo smesno:

The rebel forces fell short on skilled tank drivers so they sent out an appeal by Free Libya radio for anyone who could drive a T-55 armour to report for duty immediately.[368]

Pobunjenici preko radija traze nekoga ko zna da vozi tenk T-55, znaci nemaju cak ni vozace za tenkove a kamoli nekoga ko zna koliko-toliko precizno da puca iz tog tenka... a da ne pricamo sto je taj tenk T-55 takvo sranje i da cak ni sa vrhunski obucenom posadom nema gotovo nikakve sanse protiv gadafijevih tenkova T-72 sa topom 125mm.

Libya-revolution-army-protests--lau-119.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back