RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Libija je jedna lijepa zemlja koja ima puno lijepih predjela i koja ima lijepu Sredozemnu obalu i lijepe pustinje i oaze.To je upravo ono sto treba svakom covjeku a to je Libija koja je lijepa da se od ljepote ne mozes nagledati.Libija je nesto sto muslimanima mnogo znaci i ona je nesto sto ce biti mbnogo znacajno za muslimane jer Libija je slatka zemlja i ima lijepe kamile.Mastam da odem u Libiju i da se setam sa kamilama i da kamilu poljubim u usta koliko je volim.

Dr Laza Lazarević je jedna lepa ustanova koja ima lepih soba i puno divnih čika i teta koji tamo lepo rade.

Upravo tako. Nas je deknulo dok smo radili, od mojeg tanjira je napravilo cediljku, iskidalo je nešto elektronike na vrhu i polupalo TOV, a mi smo samo ostali malo prašnjavi i nagluvi narednih par sati.
Problem je u tome što taj avion koji je locirao radar i ispalio antiradarsku odmah te koordinate šalje kući i posle nekoliko minuta doleti krstareća koja lepo zaravni celo poljanče, pa ako se niste istog trenutka spakovali i zbrisali onda bude nesreće.

Kod nas na kubu je bilo priče o nekih ~20 sec.

ah..zaboravih...ti si imao srece...moju jedinicu je pogodio mawerik...laserski vodjen....sve je razbacano na mojih oko 400 koraka....krater gde je bio radar u cistom granitu velicine radara...

Šokantni snimci iz Afganistana
Američki vojnici ubijali civile i nasmijani pozirali pored tijela

Šokantne fotografije američkih vojnika koji s osmijehom na licu poziraju pored tijela ubijenih afganistanskih civila objavio je u ponedjeljak ugledni njemački sedmični list Spiegel. Zvaničnici američke vojske su odmah nakon objave fotografija izdali saopćenje i izvinili se, no NATO je naveo da postoji veliki strah od reakcija Afganistanaca.

110323030.1_mn.jpg

(Foto: Spiegel)

Stravična ubistva Afganistanaca počinili su članovi takozvanog "tima ubica". Kako navodi Spiegel, oni su civile ubijali bez ikakvog razloga, a zatim se snimali pored njihovih mrtvih tijela pokušavajući to predstaviti kao čin samoodbrane.

Za gnusne zločine optuženo je 12 Amerikanaca i njima bi uskoro trebalo početi suđenje. Jedan od njih, 22-godišnji kaplar Jeremy Morlock priznao je ubistva trojice Afganistanaca prije tri mjeseca i optužen je za ubistvo s predumišljajem.

Spiegel navodi da su odlučili objaviti samo nekoliko fotografija, ali posjeduju nekoliko hiljada snimaka i fotografija koji potkrepljuju njihove navode da je "tim ubica" nemilosrdno ubijao afganistanske civile.

Na nekoliko objavljenih fotografija vidi se kako američki vojnici uživaju dok poziraju pored tijela mrtvog Afghanistanca, a uz to još drže njegovu glavu poput nekog trofeja.

Spiegel navodi da su vojnici išli dotle da su sami detonirali ručnu granatu kako bi na fotografijama i snimcima izgledalo da su Afganistanci njih napali.

110323030.2_mn.jpg

Jedan od vojnika koji je učestvovao u zločinačkoj "zabavi" je i 21-godišnji vojnik Adam Winfield koji je svom ocu, putem Facebooka, opisao šta su radili.

"Napravili su da izgleda kao da je taj čovjek bacio ručnu granatu na njih", napisao je Winfield ocu, prenosi Spiegel.

Nakon objavljivanja šokantnih fotografija američka državna sekretarka Hillary Clinton odmah je razgovarala sa svojim kolegama u Afganistanu. Također, savjetnik za nacionalnu sigurnost Tom Donilon je razgovarao s dužnosnicima u Kabulu, zbog straha da bi moglo doći do još većeg pritiska na ionako krhke odnose između Afganistanaca i Amerikanaca.

U saopćenju pukovnika američke vojske Thomasa Collinsa navodi se da pripremaju dokumentaciju protiv 12 vojnika, kojima bi uskoro trebalo početi suđenje. On je naveo da su prizori s fotgrafija u potpunoj suporotnostu od standarda i vrijednosti koje zagovaraju Sjedinjene Američke Države.

"Te fotografije su u potpunoj suprotnosti od discipline, profesionalizma i poštovanja, osobina koje karakterizuju naše vojnike", navodi se u saopćenju.

Čelni ljudi NATO-a, pak, istakli su da postoji bojazan od protesta u Afganistanu, pa čak i od potencijalnih napada na jedinice NATO-a u toj zemlji.

110323030.3_mn.jpg

Zvaničnici američke vojske i diplomate uputili su izvinjenje i obećali da će svi odgovorni biti procesuirani, te istakli da se nadaju da afganistanski predsjednik Hamid Karzai neće u javnosti iznositi nikakve oštre izjave o ovom slučaju.

(Sarajevo-x.com)

Ipak su se Amerikanci izvinili i uhapseni su krivici koji su se slikali pored tijela koje su ubijali.Mislim da je ovo strasno ali dobvro je sto se to objavljuje u javnost i sto je to jedna istina koju vrlo brzo saznaju ljudi svijeta.

Jedan video koji pokazuje kako navodno Gadafijevi simpatizeri napadaju stanovnistvo, sto ne moze biti, jer bi video mediji odmah objavili, sto se nije desilo, ali zato odgovara Gadafijevim tvrdnjama da pobunjenici u Bengaziju terorisu stanovnistvo i ne daju im da izadju iz kuca i kolju sve redom ko god se usudi da im se usprotivi

Наравно да то не могу бити Гадафијеви.

Ово све је много већи преседан него што изгледа а на који нико не обраћа пажњу. Наиме по међународном праву и побуњеник мора "заслужити" статус - исто као и борац регуларне војске.

Мора имати на одјећи видно истакнуте ознаке, команду и оружје - у противном се сматра терориста или "covert" (плаћеник, субверзивац, шпијун) - а у овом случају западна алијанса одлучила да штити управо такве.

Све изгледа да им се из неког разлога страшно журило - нису имали времена ни да инсталирају УЧК.

Наравно да то не могу бити Гадафијеви.

Ово све је много већи преседан него што изгледа а на који нико не обраћа пажњу. Наиме по међународном праву и побуњеник мора "заслужити" статус - исто као и борац регуларне војске.

Мора имати на одјећи видно истакнуте ознаке, команду и оружје - у противном се сматра терориста или "covert" (плаћеник, субверзивац, шпијун) - а у овом случају западна алијанса одлучила да штити управо такве.

Све изгледа да им се из неког разлога страшно журило - нису имали времена ни да инсталирају УЧК.

Uopste...Meni citava ta situacija i u Egiptu i u Libiji lici na neku ...VELIKU ZURBU...!

Nekome se ZBOG NECEGA STO SLEDI JAKO ZURI....

A STA li to sledi....?

Kao da su ova desavanja samo UVOD U NESTO MNOGO VELIKO ???

Uopste...Meni citava ta situacija i u Egiptu i u Libiji lici na neku ...VELIKU ZURBU...!

Nekome se ZBOG NECEGA STO SLEDI JAKO ZURI....

A STA li to sledi....?

Kao da su ova desavanja samo UVOD U NESTO MNOGO VELIKO ???

Наравно да је ово увод у нешто веће. Уочио сам на посљедњој сједници СБ УН да је предодређена да дође до слиједеће на којој би тема могла бити НАТО...а шта слиједи иза тог - велико је питање. По оном шта се десило испада да лидери Кине, Русије, Индије и Бразила учвршћују своје позиције, у свом народу, демаскирањем НАТО политике.

А овим или се жури или су хтјели "озаконити" нови начин "одрјешених руку" - тако да без обзира да до сада утврђена правила УН могу имплементирати своја.

У нашем случају заобишли су УН. У Ирачком невољним учествовањем Француске и Њемачке, оптуживањем Ирака за посједовање оружја за масовно уништавање, а у овом једностраним тумачењем резолуције УН. Што у сваком случају значи да се ради о некој припреми за будуће догађаје.

Jedan video koji pokazuje kako navodno Gadafijevi simpatizeri napadaju stanovnistvo, sto ne moze biti, jer bi video mediji odmah objavili, sto se nije desilo, ali zato odgovara Gadafijevim tvrdnjama da pobunjenici u Bengaziju terorisu stanovnistvo i ne daju im da izadju iz kuca i kolju sve redom ko god se usudi da im se usprotivi

Ajde da se ne lažemo , ovaj video snimak je pokazivao još NarodniTribun , tj. sada Bengazi na samom početku ove teme onih prvih dana kada je sve počinjhalo u Libiji , i ja sam na to komentarisao još tada da se na snimku vidi policija kako lema demonstante i da je to i normalna stvar , tako da ovaj snimak nema veze sa vašim tvrdnjama.

Наравно да је ово увод у нешто веће. Уочио сам на посљедњој сједници СБ УН да је предодређена да дође до слиједеће на којој би тема могла бити НАТО...а шта слиједи иза тог - велико је питање. По оном шта се десило испада да лидери Кине, Русије, Индије и Бразила учвршћују своје позиције, у свом народу, демаскирањем НАТО политике.

А овим или се жури или су хтјели "озаконити" нови начин "одрјешених руку" - тако да без обзира да до сада утврђена правила УН могу имплементирати своја.

У нашем случају заобишли су УН. У Ирачком невољним учествовањем Француске и Њемачке, оптуживањем Ирака за посједовање оружја за масовно уништавање, а у овом једностраним тумачењем резолуције УН. Што у сваком случају значи да се ради о некој припреми за будуће догађаје.

Iran???

Ajde da se ne lažemo , ovaj video snimak je pokazivao još NarodniTribun , tj. sada Bengazi na samom početku ove teme onih prvih dana kada je sve počinjhalo u Libiji , i ja sam na to komentarisao još tada da se na snimku vidi policija kako lema demonstante i da je to i normalna stvar , tako da ovaj snimak nema veze sa vašim tvrdnjama.

Какве везе има што је снимак показивао Трибун...показивао је он што шта што је једино било неко оптуживање без основа - када сам га тражио да покаже вјеродостојне снимке о убијању цивила - онда није имао шта да покаже.

На овом снимку се не види да полиција лема демонстранте. По чему си ти то закључио?

Објасни које су полицајци на снимку,

Poslednja izmena:
ah..zaboravih...ti si imao srece...moju jedinicu je pogodio mawerik...laserski vodjen....sve je razbacano na mojih oko 400 koraka....krater gde je bio radar u cistom granitu velicine radara...

Da, imali smo sreću da je samo ARM doleteo. Nas trojica se sutra provozalo natrag da vidimo po danu kako izgleda, udarila je oko dva metra od ivice rova u kojem je bio ukopan radar, krater je bio mali, oko metar ipo širok i metar dubok. Pokupio sam i par gelera za suvenir.

Какве везе има што је снимак показивао Трибун...показивао је он што шта што је једино било било неко оптуживање без основа - када сам га тражио да покаже вјеродостојне снимке о убијању цивила - онда није имао шта да покаже.

На овом снимку се не види да полиција лема демонстранте. По чему си ти то закључио?

Објасни које су полицајци на снимку,

Pogledaj snimak bre ne tupi i ne lupaj , vide se policajci u kompletnoj opremi kako se lemaju.

Па ЕУ је сигурно једна од мета - не за рат - али за стварање овисности читаве ЕУ корз енергенте и УСА заштиту. (Рекао је Путин Меркеловој да (што се тиче Либије) могу да одаберу).

Иран је на нижем нивоу.

Ipak su se Amerikanci izvinili i uhapseni su krivici koji su se slikali pored tijela koje su ubijali.Mislim da je ovo strasno ali dobvro je sto se to objavljuje u javnost i sto je to jedna istina koju vrlo brzo saznaju ljudi svijeta.

Sta se cudis to su tvoji prijatelji, ubijaju neduzan narod u Afganistanu a ti im ovde lizes du=e.

e ajd videcemo sta ce se desiti za neki dan...dal ce da mu uniste sve komunikacije i dal ce izgubiti mediski rat..

Ne kazem da ga mediji ovde "maze", naprotiv, propaganda prljava kao uvek, medjutim ni jedne slike niti i jednog opipljivog dokaza za njihove tvrdnje, svako ko ima gram mozga, mogao bi zakljuciti gde je kvaka,..............medjutim, mozda je to problem, medijska propaganda je od skora, od pocetka dogadjaja u Africi i Japanu dobila sasvim novu dimenziju, ima obilje informacija, ali svesno kontraverznih informacija, koje covekov mozak vise ne moze da isfiltrira, niti da ih negde svrsta, pa sam na momenat pomislila i sama da haluciniram. Informacije su tipa UN rezolucije, gde Rusija nije stavila veto, jer ocigledno nije imala na sta da stavi, pa smo sad svi zbunjeni i ne mozemo da objasnimo sta je to bilo. Tako i ovo, jednog momenta NATO je preuzeo kontrolu nad akcijom protiv Libije, posle dva minuta, NATO ne ucestvuje u tim istim operacijama, i tako u krug.

Iran...?

Neeeee....

Iran je ISUVISE SITAN za ovako veliku pripremu....
Ima veze Iran, naravno, krajni cilj su Kina i Rusija Postoji američki projakat poznat kao “Novi Bliski istok” Namera je novo prekrajanje tog strateški važnog područja, od Severne Afrike do Kavkaza i Irana. U osnovi to je crtanje novih granica, smanjenja nekih država, uključujući i Izrael i Iran, i stvaranje novih malih zemalja. To, nije moguće bez rata, zato se i dešava sve ovo u Arapskim zemljama i bez obzira što je taj projekat kod mnogih izazvao smeh zvanični Vašnington očigledno od toga ne odustaje.

Не разумијем какву потребу имаш да тако разговараш.

Реци, које су полицајци?
pogledaj video videćeš one sa pendrecima i štitnicima

Nisam ni za Gadafija ni protiv njega , ali jednostavno ne dozvoljavam da se ovde sada podmeći lažni video snimci i lažno predstavljaju , a koji su snimljeni ima mesec dana i već postoje linkovi na ovom forumu u ovoj istoj temi do njih.

Pa nista, da ga doturimo zapadnim medijima, mozda nisu bili sposobni da otkriju ovako jedan snimak, kao jedini dokaz mnogo bi im znacio:D

sta ti mislis, zasto ga nisu pustili?

Ima veze Iran, naravno, krajni cilj su Kina i Rusija Postoji američki projakat poznat kao “Novi Bliski istok” Namera je novo prekrajanje tog strateški važnog područja, od Severne Afrike do Kavkaza i Irana. U osnovi to je crtanje novih granica, smanjenja nekih država, uključujući i Izrael i Iran, i stvaranje novih malih zemalja. To, nije moguće bez rata, zato se i dešava sve ovo u Arapskim zemljama i bez obzira što je taj projekat kod mnogih izazvao smeh zvanični Vašnington očigledno od toga ne odustaje.

Iran samo moze biti DEO PLANA.....

Ali cilj je mnogo krupniji....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back