RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:klap::klap:

Fejsbuk - Srpska grupa podrške pukovniku udarna vest na libijskoj TV

Građani Srbije uz Gadafija

Na popularnoj društvenoj internet stranici Fejsbuk osnovana je grupa za podršku Moameru el Gadafiju iz Srbije (Support for Muammar al Gaddafi from the people of Serbia), kojoj se za samo četiri dana priključilo 35.211 ljudi, a taj broj iz minuta u minut raste. Ogromna podrška naroda Srbije, prvenstveno preko Fejsbuka, bila je preksinoć udarna vest na libijskoj televiziji.

Srbi su osnovali i grupu „Stop NATO agresiji na Libiju" (Stop NATO Aggression on Libya), koja je stekla manju popularnost i broji 1.389 članova.

Inače, pravi internet rat vodi se na Fejsbuku otkako su koalicione snage počele da bombarduju Libiju. Članovi grupa koje podržavaju napade na tu severnoafričku zemlju sve češće pozivaju administratore Fejsbuka da ugase sve grupe koje podržavaju pukovnika Gadafija, nazivajući ga tiraninom. Njihova pažnja usmerena je prvenstveno na grupu „Support for Muammar al Gaddafi from the people of Serbia", jer je za kratko vreme stekla ogromnu popularnost.

Tako toj grupi preti potencijalno gašenje, jer ima ljudi koji ostavljaju, između ostalog, neprimerene komentare koji obiluju rasnom, verskom i nacionalnom mržnjom, kao i polnom diskriminacijom.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/155330/SAD+u+Libiji+samo+zbog+nafte.html

mamu im lopovsku, hoce da nam zatvore grupu
nema rasne, verske i nacionalne netrpljevisti, o polnoj diskriminaciji da ne pricam
jedino pljuemo po Sarkoziju, NATOu, Obami i Borisu

jesu li više onu tiransku krmetinu u Libiji sredili? :think:

kakve su vesti? :think:

Borac za stavljanje na pijadestal drzavne suverenosti kao vrhunske moralne vrednosti koji je u svojoj istoriji napadao suverenu drzavu, i borac protiv terorizma i Al kaide koji je u svojoj istoriji govorio da je Libija sigurna kuca za sve teroriste koji hoce da jbu mamu zapadu; i dalje misli samo na svoje dup.e, i dalje je u stanju da zrtvuje ceo svoj narod samo da bi njegovo dpe bilo na vlasti.

Ali bitno je da je poslednjih godina davao stipendije i stanove, i vodio potpuno rasipnicku politiku ciji je jedini razlog za uspeh to sto imaju kovceg sa blagom- naftu; stvarajuci naciju debila, nesposobnih i lenjih. Jer zna da ce trenutak kada takva ekonomija dozivi kolaps on biti duboko pod zemljom i bolece ga briga za to.

Ostale vesti u patriotskom bloku nisu toliko bitne, Zvezda sutra docekuje Putina, a Bracala je izdao jer se izvinio prljavim zidovima. Maja Nikolic nam je sada ostala kao jedina nada.

Poslednja izmena:
Ево и једног посредног доказа да се на тлу Либије налазе припадници УСА снага, мислите ли да би се ова новинарка ЦНН нашла међу шеријатским побуњеницима у либијској пустињи сама:

Najbolje da su joj poslali navy seals da joj čuvaju ribu.:D

Mala je vrlo poznata u svijetu ratnog novinarstva.Izvještavla je sa mnogih vrelih mjesta u svijetu pa tako i iz Iraka .Majka joj je Sirijka i razumije arapski dosta dobro. Nagledala se krvi u Faludzi i Nadzafu kao i na mnogim drugim mjestima.

Ona se u ratu osjeća kao kod kuće budi siguran u to i ima hrabrosti mnogo više nego većina muškaraca...

Jednostavno ne može bez adrenalina...prava amazonka.;)

Koliko je meni arapski poznat, njeno ime ARWA na arapskom znači rijeka ili jezero nešto u vezi vode u svakom slučaju...neka me ispravi neko ko zna.

Poslednja izmena:
A tvoj um ne možda da shvati da je4 nešto drugačije u pitanu? Civilno stanovništvo se štiti tako što se bombarduje? I podržavaju se "nenaoružani demonstranti" koji imaju avione i teško naoružanje i drže nekoliko gradova pod opsadom.
na osnovu čega međunarodna zajednica ne priznaje Gadafija? Na osnovu kog to prava ili zakona? Sile?
Ne, SAD ne žele naftu. Nisu nikad ratovali i ubijali zbog nafte. Libiji ne treba licemerna pomoć poput tvoje, ne samo libiji već svakome ko misli drugačije od velikih igrača.

Mislim da smo svi bili svjedoci bombardovanja grada Zawiyah i rusenje Dzamija kao i nemilosrdno bombardiranje gradova koji su bili u rukama vecine Libijskog naroda.Zato koalicija zeli da pomogne Libijskom narodu da povrati ono sto je izgubio u ratu i da im pomogne da uspostave vlast nad cijelom Libijskom teritoriju.Gadhafi je ubijao svoj narod i zato je dozivio da se proglasi zlocincem i diktatorom koji ne preza od toga da ubija svoj narod a koalicione snage zele samo da oslobode narod Libije i da ima priluku da izgradi svoju zemlju po demokratskim principma.ustanici su potisnuti ka Bengaziju i prijetilo je da Gadhafi zauzme i Bengazi i time da napravi pokolj.Mislim da je ocigledno da je Medjunarodna Zajednica odlucila da vojno intervenise i da skrene paznju Gadhafiju da ne moze imati pravo ubijati svoje stanovnistvo jer to nije iz humanih razloga dobro a ova bomabrdiranja Gadhafijevih pristalica ce primorati Gadhafija da da ostavku ili da se uhapsi io privede medjunarodnom ili Libijskom sudu koji za prekrsaj zlocina protiv covjecnosti osudjuje na smrtnu kiaznu pocinioca.

Inace ja volim Rusiju jer u njoj ima puno muslimana tako da bih bio zadovoljan sa Rusijom kad bi napravila Dzamiju u Moskvi i kad bi Rusi poceli razumnije da prilaze muslimanima i da ih postuju kao pojedince i skupinu.Muslimani zele da zive sa Rusima ali ne zele da zive sa onima koji su rusili grad Grozni i u kojima je pocinjeno puno zlocina tako da bih ja radije zivio u Tatarstanu sa mojim muslimanima i pri tom bih naucio Ruski jezik.

110322150.jpg

Foto: AP

Bijela kuća
Postignut dogovor o ulozi NATO-a u Libiji

Predsjednik SAD Barack Obama postigao je danas dogovor sa Velikom Britanijom i Francuskom o komandnoj ulozi NATO-a u međunarodnoj vojnoj operaciji u Libiji, saopštila je Bijela kuća.

Obama je telefonom razgovarao sa britanskim premijerom Davidom Cameronom i francuskim predsjednikom Nikolasom Sarkozyjem i svi su se saglasili da NATO treba da ima važnu ulogu, navodi se u saopštenju.

Lideri ove tri zemlje ipak nisu precizirali da će misijom ubuduće upravljati političko rukovodstvo Sjevernoatlantske alijanse, jer strahuju da to ne bi prihvatila Turska, članica Alijanse, kao i da bi to umanjilo podršku koju akciji daju arapske zemlje.

Američki zvaničnici izrazili su uvjerenje da će se u narednim danima, poslije Katara, još neke arapske zemlje uključiti u intervenciju u Libiji.

Kancelarija britanskog premijera saopštila je da je saudijski ministar spoljnih poslova princ Saud u razgovoru sa Cameronom u Londonu izrazio snažnu podršku ciljevima koji su navedeni u rezoluciji Vijeća sigurnosti UN o Libiji.

Zamjenik saudijskog šefa diplomatije Halid Kaim izjavio je da su zapadne snage više orijentisane na pružanje podrške pobunjenicima, nego na zaštitu civila i da su jasno stavile do znanja da žele da ubiju pukovnika Moamera Gadafija.

"To je problem koji možemo da vidimo. Koalicione snage su dio rata protiv jedne legitimne vlasti", rekao je Kaim Reutersu.

On je naglasio da libijska vojska ne izvodi nikakve borbene operacije, osim što dejstvuje u samoodbrani. Iz Misrate su tokom dana stigli izvještaji o nastavku operacija Gadafijeve artiljerije i pogibiji više od 40 ljudi, uključujući četvoro djece.

Kaim je ponovio poziv međunarodnim posmatračima da obiđu Libiju i uvjere se da vlasti poštuju prekid vatre koji je proglašen prošle sedmice.

On je pozvao sve strane, a naročito međunarodnu koaliciju, da prekinu dejstva i izrazio nadu da će uticajni plemenski lideri pomoći da se u zemlji ponovo uspostavi mir.

(SRNA)

Najbolje da su joj poslali navy seals da joj čuvaju ribu.:D

Mala je vrlo poznata u svijetu ratnog novinarstva.Izvještavla je sa mnogih vrelih mjesta u svijetu pa tako i iz Iraka .Majka joj je Sirijka i razumije arapski dosta dobro. Nagledala se krvi u Faludzi i Nadzafu kao i na mnogim drugim mjestima.

Ona se u ratu osjeća kao kod kuće budi siguran u to i ima hrabrosti mnogo više nego većina muškaraca...

Jednostavno ne može bez adrenalina...prava amazonka.;)

Koliko je meni arapski poznat, njeno ime ARWA na arapskom znači rijeka ili jezero nešto u vezi vode u svakom slučaju...neka me ispravi neko ko zna.

И шта она је обишла Фалуџу и Наџаф без присуства америчких снага?

Интересује ме одакле пишеш?

Нема теоретске могућности да ЦНН пошаље новинара међу нека источно либијска племена међу којим има и припадника Алкаиде - али међу своје сараднике да, и са својом војском да.

mamu im lopovsku, hoce da nam zatvore grupu
nema rasne, verske i nacionalne netrpljevisti, o polnoj diskriminaciji da ne pricam
jedino pljuemo po Sarkoziju, NATOu, Obami i Borisu

Aktivno ucestvujem u toj grupi, medjutim postoji tu veliki problem... Paranoja, odnosno teorija zavere... Prati ih CIA, prete im, blokiraju im naloge (a blokiraju svima kad se spamuje)... Sada hoce da zatvore grupu jer administratori fejsa znaju sve srpske psovke cak i sa gramatickim i pravopisnim greskama... Pocinje to da smara... Admin je izgleda jedan, a ne bi da podeli slavu sa jos nekim pa zatvara grupu kad ga mrzi da bude tu... Cini mi se da cu veoma brzo da se pretvori u smejuriju...

Nista gore nego kad neko postane "balkanski spijun"... :roll:

Inace ja volim Rusiju jer u njoj ima puno muslimana tako da bih bio zadovoljan sa Rusijom kad bi napravila Dzamiju u Moskvi i kad bi Rusi poceli razumnije da prilaze muslimanima i da ih postuju kao pojedince i skupinu.Muslimani zele da zive sa Rusima ali ne zele da zive sa onima koji su rusili grad Grozni i u kojima je pocinjeno puno zlocina tako da bih ja radije zivio u Tatarstanu sa mojim muslimanima i pri tom bih naucio Ruski jezik.
Evo ti prilike, Putin dolazi, pa mu predoči svoje želje. Siguran sam da će uvažiti jedan tako veli um.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back