RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не вјерујем Пајо да имају. Знам једино из вијести...куповали па неки уговори нису испуњени или нису - али небитно. Гадафи је ситна риба за Амере. Ако су и имали нешто ови су то онеспособили ---- или тачно уцртали где се сви положаји налазе.

Арапи су гори од нас. Избушени ко швајцарски сир...а Амери на том раде даноноћно бар задњих 25 година. Ем Израелци, ем Французи, ем Енглези...

Они битку могу једино добити за зеленим столом - а и то је мало вјероватно. Ово су само мали потези у партији која је на почетку. Либија је колатерална штета са пет страна. Арапи, УСА, ЕУ, Кина и Русија.

Жао ми невиног народа и кајања које ће услиједити након губитка школарина, путарина, болница....

i da ga imaju ako nemaju prave i uvezbane posade nema od toga nista...a ako ga imaju sigurno ga nece aktivirati u pocetku i gadjati krstarece rakete...S-300 je jako ranjiv ako ga ne brani BUK ili TOR....

i da ga imaju ako nemaju prave i uvezbane posade nema od toga nista...a ako ga imaju sigurno ga nece aktivirati u pocetku i gadjati krstarece rakete...S-300 je jako ranjiv ako ga ne brani BUK ili TOR....

Као што сам рекао, не знам; али сигурно знам да УСА не иде напамет - а Арапи су поткупљиви.

upravo, evo ga isti video okacen na YT 2007. godine. Cista laz!

Хвала ти.

Закључио сам из две ствари - информација се није појавила на ЦНН - у....а јесте на тубу и фејсбуку. А аматер је није могао снимити.

Мора бити да је овај наш Бенгази поставио тај видео као либијски радар.

Libija mora da se oslobodi diktature i to ce uciniti sigurno jer UN je na strani ustanika i na strani NATOa koji vrsi vojnu intervenciju.Mislim da je Gadhafi lud ako se ne preda jer on ovako nece moci da opstane i vjerujem da ce se vojska Gadhafija okrenuti protiv Gadhafija koji vlaeda Libijom na osnovu diktature.Libija mora biti slobodna i mora biti demokratska drzava koja ce biti zasnovana na slobodi gradjana i koja ce bogatiti svoj drzavni budzet a ne da se cijelo bogatstvo sliva u rukama pojedinca kao sto je to slucaj sa Gadhafijem koji je platio zbog jedne pjesme Beyonce 20 miliona dolara.Te pare je mogao dati nekim siromasima a ne jednoj Beyonce koja ima dovoljno novca od svoje profesije.Mislim da je to jedna dezinformacija da Amerika zeli Libijsku naftu jer Amerika ne zeli nista od Libije a ono sto zeli od nje je sloboda i demokracija tako da se nadam da ce Libija dobiti slobodu i da ce se izgraditi sve sto je poruseno pa cak i razrusene Dzamije od Gadhafijevih snaga.

Jeremić:U Libiji treba da prestanu ratna razaranja - Srbija podržala Suverentiet i teritorijalni integritet Libije!

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog trenutne situacije u Libiji i dodao da je sada najvažnije da prestanu borbena dejstva i stradanja civila.

Jeremić je na konferenciji za štampu, posle susreta sa portugalskim kolegom Luišom Amadom, rekao da Srbija kao odgovorna članica medjunarodne zajednice podržava sve odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali da, sa druge strane, podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Libije.

Povodom vazdusnih napada na Libiju, šef srpske diplomatije je rekao da je Srbija imala gorko iskustvo sa vazdušnim napadima i da zato poziva na prekid ratnih razaranja i prekomernu upotrebu silu koja prouzrokuje staradanje civila.

Amado je rekao da zvanični Lisabon podržava sve odluke SB UN. On je dodao da te odluke daju legitimet zapadnoj koaliciji.

Jeremić:U Libiji treba da prestanu ratna razaranja - Srbija podržala Suverentiet i teritorijalni integritet Libije!

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog trenutne situacije u Libiji i dodao da je sada najvažnije da prestanu borbena dejstva i stradanja civila.

Jeremić je na konferenciji za štampu, posle susreta sa portugalskim kolegom Luišom Amadom, rekao da Srbija kao odgovorna članica medjunarodne zajednice podržava sve odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali da, sa druge strane, podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Libije.

Povodom vazdusnih napada na Libiju, šef srpske diplomatije je rekao da je Srbija imala gorko iskustvo sa vazdušnim napadima i da zato poziva na prekid ratnih razaranja i prekomernu upotrebu silu koja prouzrokuje staradanje civila.

Amado je rekao da zvanični Lisabon podržava sve odluke SB UN. On je dodao da te odluke daju legitimet zapadnoj koaliciji.
:think:
:hahaha1:

Libija mora da se oslobodi diktature i to ce uciniti sigurno jer UN je na strani ustanika i na strani NATOa koji vrsi vojnu intervenciju.Mislim da je Gadhafi lud ako se ne preda jer on ovako nece moci da opstane i vjerujem da ce se vojska Gadhafija okrenuti protiv Gadhafija koji vlaeda Libijom na osnovu diktature.Libija mora biti slobodna i mora biti demokratska drzava koja ce biti zasnovana na slobodi gradjana i koja ce bogatiti svoj drzavni budzet a ne da se cijelo bogatstvo sliva u rukama pojedinca kao sto je to slucaj sa Gadhafijem koji je platio zbog jedne pjesme Beyonce 20 miliona dolara.Te pare je mogao dati nekim siromasima a ne jednoj Beyonce koja ima dovoljno novca od svoje profesije.Mislim da je to jedna dezinformacija da Amerika zeli Libijsku naftu jer Amerika ne zeli nista od Libije a ono sto zeli od nje je sloboda i demokracija tako da se nadam da ce Libija dobiti slobodu i da ce se izgraditi sve sto je poruseno pa cak i razrusene Dzamije od Gadhafijevih snaga.
pa koji će coorac onda tamo

pa koji će coorac onda tamo

Radi mira i humanosti.ne zaboravite da je vojna intervencija pokrenuta da bi se zastitilo civilno stanovnistvo u Libiji i da bi Libija bila slobodna jer Medjunarodna Zajednica ne priznaje legitimitet Gadhafija i ona zeli da se Gadhafi sto prije svrgne sa vlasti.Inace to je glupa prica da Amerika zeli naftu jer Amerika zeli da obnovi Libiju i da Libija izgleda slobodno i demokratski i da bi Libija mogla da bude jos bogatioja od svojih prirodnih bogatstava.

Radi mira i humanosti.ne zaboravite da je vojna intervencija pokrenuta da bi se zastitilo civilno stanovnistvo u Libiji i da bi Libija bila slobodna jer Medjunarodna Zajednica ne priznaje legitimitet Gadhafija i ona zeli da se Gadhafi sto prije svrgne sa vlasti.Inace to je glupa prica da Amerika zeli naftu jer Amerika zeli da obnovi Libiju i da Libija izgleda slobodno i demokratski i da bi Libija mogla da bude jos bogatioja od svojih prirodnih bogatstava.
Nešto ovog tipa. Oni su oduvek poznati po svojoj humanosti
US-soldiers-Afghanistan-kill-team-600x449.jpg

To su pojedinacni slucajevi i sigurno se svaki takav slucaj objelodani i reklamira se se Medjunarodnoj Zajednici.Mislim da nijedan los gest nije ostao neprijavljen medijima i Medjunarodnoj Zajednici tako da nemojte bacati prasinu u oci jer ono sto je ucinila Ruska vojska Cecenima nije ni priblizno onome sto cine Amerikanci muslimanima.Ne podrzavam nistarije koji kolju i ubijaju nevine civile i takvi trebaju da budu zatvoreni.

To su pojedinacni slucajevi i sigurno se svaki takav slucaj objelodani i reklamira se se Medjunarodnoj Zajednici.Mislim da nijedan los gest nije ostao neprijavljen medijima i Medjunarodnoj Zajednici tako da nemojte bacati prasinu u oci jer ono sto je ucinila Ruska vojska Cecenima nije ni priblizno onome sto cine Amerikanci muslimanima.Ne podrzavam nistarije koji kolju i ubijaju nevine civile i takvi trebaju da budu zatvoreni.
I šta onda bude?

Calliburne, ti li si?:think:
Nije svako koga vređaš Caliburn. :lol:

samo po jedno sredstvo da odradi svoj posao sta je gadafi toga nagomilao---NATO je najebao...samo da ga ljudi ne izdaju...
Pajo, mislim da je tvoj optimizam preteran. :think:

jes ti procitao da je covek zamalo streljan..?? da je jedva glavu izvukao zivu..spasilo ga sto je oficir libiske vojske skolovan kod nas i zna srpski...jesi li procitao da je kasnije taj oficir mom drugu pricao da moli ruse da sto sporije rade--jer kad rusi zavrse moraju libijci da uce sistem i rade...
objasnio mi je covek prvi sta sistem poseduje i kako funkcionise....znam coveka 30 godina...koji razlog ima da laze..??
Ok, recimo da Libija ima jedan S-300. Pitanje je da li ima posadu za njega.
Druga stvar je što niko normalan ne bi upotrebio taj sistem u ovom trenutku, nego kasnije, u toku eksalacije sukoba, kada NATO uvede u borbu značajnije efektive.

Da imaju bilo sta vredno dejstvovali bi
Zašto?! :dontunderstand:
Rat se ne vodi tako što se istrči na ledinu sa svime što imaš, pa rokaj dok ne ostaneš bez municije ili dok jedna strana ne baci peškir.

Тако су CNN, BBC и остали причали и за нас, да су нас разбили после 3 дана итд..
Рат може бити дуг, зашто би либијска војска одмах отворила све своје карте...
Upravo tako.
Jugoslovenska PVO je bila 90% uništena posle prva tri dana... a onda Buđanovci.
Libijaska PVO je potpuno uništena posle tri dana... a onda puf! F-15E.
Svaka sličnost je potpuno slučajna. :per:

zar bi ti da si komandant u libiji odmah dejstvovao sa svim raspolozivim sredstvima..???
na kraju krajeva---ja ne znam da li je napravljena neka sabotaza recimo na sistemu....pisao sam vec da ameri nebi krenuli tako lako ako gadafi ima taj sistem...ali ako je sistem van funkcije zbog bilo cega rizik za NATO je sasvim prihvatljiv...secam se da mi isti covek rece da je trazio poljski telefon kako bi imao vezu sa radarskim kabinama---i odu u hangare pune neraspakovanih radara...trazili i libiski kapetan kaze ---vidis druze ima radar...uzmi koliko hoces telefon nema....
Upravo tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back