Kami, da li možda ima još neki region gde se puštaju emisije poput onih na Pinku? Recimo Burska, Rumunija, Makedonija, BiH... možda neka zapadna zemlja ima svoje izvore šunda, samo se to ne gleda na našim TV kanalima?
A sa druge strane, taj Pink šund je šund samo ako ga gledaš. Mene to ne dotiče, jer ne gledam. Kao što ne gledam javne nastupe lidera LDP jer me ne zanimaju, kao što ne gledam prenose iz Haga sa suđenja Šešelju, jer me ni ta stranka ne zanima. Jednostavno ono što mi smeta preskočim, a protiv toga se borim na svoj način - tako što ja nisam deo te šund "kulture" i što tako učim i svoju decu.
E, sad... to što neko nedeljom, umesto da upali kandilo, ode u crkvu, pozorište, bioskop ili kod prijatelja na druženje, gleda Pink... to je već njegov problem. A taj problem nije slučajno nasto, gaji se od vremena kojeg se ti ne sećaš pa sve do danas kada nam prosveta štrajkuje, kada je kurpcija veća nego pre desetak godina.
A opet, sav taj šund je prolazan i nije merilo naše kulture. Niti trenutne niti tradicije.