RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И изгубио би опкладу то је сигурно! Ни једна мала земља не може имати толико савремених система да је Америка не нападне авиацијом и крстарећим ракетама уколико то процени да је исплативо, односно да је тренутак за тако нешто. Разлог сами исценирају, то није проблем! Мале земље једноставно немају капацитет да се одупру Америци (остали у НАТО пакту су ту само као миље, е да Велики тиранин није усамљен у својим злочинима). Пуковник Золтан Дани је, на питање шта би било да смо ми имали С300 1999. године, који геђа 25 циљева у ваздуху истовремено, одговорио : "НАТО би послао 26 авиона"! И то је ТО! С300 није чаробљак који ствара непробојно поље изнад земље, то је само систем ПВО који је ефикасан уколико је у ширем и добро организованом ПВО систему и ако њиме рукују добро оспособљени оператери, уколико има подршку са земље, из ваздуха, радаре за рано упозоравање, дубину територије, конфигурацију тла које му омогућава прикривање до тренутка дејства и још којешта друго... Не заборавимо да пустиња и сув ваздух погодују савременој електроници и да није исто ратовати у пустињи, у Либији и Вијетнаму, који је покривен прашумама и где је влажност ваздуха велика, рецимо. :rtfm: СТРАШНО!

uh bog te..izgleda da smo kolege...recider koji si..?? makar i preko PP..??

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :super::super::super:

Libija: Pao američki avion! (VIDEO)

news_60162.jpg

Američki borbeni avion F-15E srušio se u jedno polje u Libiji zbog mehaničkog kvara, a pilota su spasili pobunjenici, objavio je danas britanski list Dejli telegraf na svom sajtu.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/60162/

_51785733_011591003-1.jpg

The F-15 reportedly went down near Benghazi in the east

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12816226

Bio si ucesnik WW2 pa mozes da pricas kog je datuma poceo?:think:

To o čemu ti sada pišeš se zove vera. Čekaj, zar ti nisi protiv vere i smatraš je nečim lošim za čovečanstvo?
Ili veruješ u ono što ti godi, ali ne u ono šta ti se čini dalekim i nepoznatim?
Ukoliko insistiraš na dokazima, onda ih traži u svakom aspektu života, pa tako i u religiji, II Svetskom ratu (WW2 se piše u nekim drugim zemljama) ili bilo kom događaju kome nisi prisustvovao, a nema proverenih dokaza (verodostojan video ili audio snimak).

Problem je što moderacija ne radi svoj posao i dozvoljava takvim prostačinama da
zagađuju forum.

Kakve veze imaju moderatori sa nečijim vređanjem?
Oni mogu da sankcionišu takvo ponašanje, ali je ono bitniji - moralno, pokazatelj stanja učesnika u raspravi.
Jednostavno uvredama se ne treba služiti. Pa šta ako neko ima drugačije mišljenje, neka ga argumentovano odbrani. To se ne čini uvredom.

covek koji je proveo ceo radni vek u PVO..?? mislim da nije nimalo naivan i glup...

AJMO TO RECI DIPLOMATSKIM JEZIKOM .... POSTOJAO JE UGOVOR , ROKOVI SU BILI UTVRDJENI .. I RADOVI U TOKU ... NESTO JE , DAKLE, POCELO DA SE RADI , ALI JE DOSLO DO NEOCEKIVANE AGRESIJE .. KOJA JE ZATEKLA TAMO ..... IZVODJACE I INSTRUKTORE ...

NARAVNO , MISLIM NA ONU PRUGU STO SU RADILE RZD - RUSKIE ZELEZNIE DOROGI ...

NEGO , PRIJAVISE LI ENGLEZI ONAJ TEHNICKI KVAR NA AVIONU ?? :think:

To o čemu ti sada pišeš se zove vera. Čekaj, zar ti nisi protiv vere i smatraš je nečim lošim za čovečanstvo?
Ili veruješ u ono što ti godi, ali ne u ono šta ti se čini dalekim i nepoznatim?
Ukoliko insistiraš na dokazima, onda ih traži u svakom aspektu života, pa tako i u religiji, II Svetskom ratu (WW2 se piše u nekim drugim zemljama) ili bilo kom događaju kome nisi prisustvovao, a nema proverenih dokaza (verodostojan video ili audio snimak).

Ti se to salis? Ili ozbiljno mislis da je Iran tu negde u rangu sa evropskim drzavama, samo drugaciji?

I nije bas da mi treba audio i video snimak da znam koji znacaj ima drugi punski rat za rimsku republiku.

I hvala sto me podsecas na srpski pravopis, dakle, mislio sam na Drugi svetski rat.

Ti se to salis? Ili ozbiljno mislis da je Iran tu negde u rangu sa evropskim drzavama, samo drugaciji?

I nije bas da mi treba audio i video snimak da znam koji znacaj ima drugi punski rat za rimsku republiku.

I hvala sto me podsecas na srpski pravopis, dakle, mislio sam na Drugi svetski rat.

AL SU LIBIJCI SRUSILI I ,, SPITFAJERA ,, ? :eek:

U kom smislu drugaciji? Tehnoloski, ekonomski sigurno da ne mogu da se mere sa zapadnim zemljama, ali po kulturi (i pri tom ne mislim na pozoriste, bioskop) su mnogo napredniji od zapadnog sveta. Pa te kulture su stare preko 2000 godina, i ti ih poredis sa americkom, starom 200 godina? Smesno. ili je mozda ljudski zivot manje vredan u Iranu/Libiji/Srbiji nego u Americi/Francuskoj/Britaniji? To bi vec bio rasizam/sovinizam (nazovi kako hoces...)

covek koji je proveo ceo radni vek u PVO..?? mislim da nije nimalo naivan i glup...

Нема сумње да неко са таквим знањем и искуством зна о ком систему се ради већ на први поглед. Е сад, има мали милион разлога да такав систем није оперативан јер једно је нешто набавити и дотеглити кући а друго је то и употребити када затреба. Уколико систем и постоји у Либији, и под претпоставком да је комплетан што пре свега подразумева довољан број ракета, онда није јасно шта Пуковник чека и зашто га не активира? Ако му НАТО уништи најелитније ОМЈ, бродове и поморске базе, авионе на стајанкама и аеродроме онда тај С300 више и нема шта да брани! Његова намена није да на крају рата буде приказан на паради већ да одврати од напада односно уништи авионе који су му у домету ако је до агресије дошло....А дошло је, ударају га авиацијом па само звони! Цела ОМ колона уништена на домаку Басре.... УЖАС!

U kom smislu drugaciji? Tehnoloski, ekonomski sigurno da ne mogu da se mere sa zapadnim zemljama, ali po kulturi (i pri tom ne mislim na pozoriste, bioskop) su mnogo napredniji od zapadnog sveta. Pa te kulture su stare preko 2000 godina, i ti ih poredis sa americkom, starom 200 godina? Smesno. ili je mozda ljudski zivot manje vredan u Iranu/Libiji/Srbiji nego u Americi/Francuskoj/Britaniji? To bi vec bio rasizam/sovinizam (nazovi kako hoces...)

:roll::roll::roll:

Ma pazi ako necu sada da ti objasnjavam sve detaljno. Reci cu ponovo, takvi kao ti nemaju pojma koliko su srecni sto zive u zapadnoj civilizaciji.

Неколико коментара /око КВАРА/:

Africa 22/03/2011 12:00:19
Nick Harvey can say what he likes, but we are either at war with Libya or we are International terrorists. There is no in-between.Report Unsuitable
3
Dragan,
11000Beograd 22/03/2011 12:41:12
Is these F-15 the First,or...?Report Unsuitable
4
wild wadi,
cloud cuckoo land 22/03/2011 13:02:11
If we got a fiver every time a warplane crashed due to "mechanical failure" which then turned out to have been shot down......

Truth is the first casualty of war.Report Unsuitable

Srušio se američki avion u Libiji, pobunjenici spasili pilota

Tanjug | 22. 03. 2011. - 07:39h 14:30h | Foto: AFP | Komentara: 118
Libijska pomorska baza Buseta, 10 kilometara udaljena od Tripolija, juče je bombardovana, rekli su svedoci.

Jučerašnji blog "iz minuta u minut" možete pročitati ovde.

14:30 Oba člana posade aviona palog u Libiji u američkim rukama
Oba člana posade američkog borbenog aviona F-15E koji se srušio u Libiji su bezbedni i nalaze se među Amerikancima, rečeno je danas u Berlinu. Neimenovani američki zvaničnik rekao je da je višenamenski avion Ospri mornaričke pešadije našao pilota, dok su drugog člana posade, koji je upravljao naoružanjem, našli libijski pobunjenici i predali ga SAD. Avion se srušio sinoć oko 22.30 po srednjeevropskom vremenu, a veruje se da je uzrok pada mehanički kvar.

Снаге лојалне либијском лидеру Моамеру Гадафију нападају град Зиндан користећи тешко наоружање. Војска лојална Гадафију гранатира и западни део Мисурате. Коалиционе снаге од суботе испалиле 159 томахавка.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back