RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gadafijev sin je u pomenutom intervjuu optužio francuskog predsednika Nikolu Sarkozija da je uzeo od Libije finansijsku pomoć za izbore 2007, a sada je Francuska prva i, za sada jedina, priznala pobunjenički Nacionalni savet u Bengaziju.

„Imamo sve bankovne detalje oko te pomoći i spremni smo da ih predočimo javnosti. Sarkozi vrati pare libijskom narodu”, rekao je Saif.

joj kad pocne da se kocoperi pevac :hahaha:

Prema diplomatskim izvorima, Rajsova je na sastanku rekla da SAD žele da predlože amandman na rezoluciju, pošto misle da, sa Gadafijevom vojskom koja maršira ka Bangaziiju, zona zabrane letenja neće biti dovoljna da zaštiti civile.

Dok se ovi odluce, Gadafi ce da zavrsi posao...cak mi se cini da mu je neko i rekao:"imas 72 sata da to zavrsis, ili krecemo"

среда, 16. мар 2011, 11:41 -> 23:06

Прве бомбе пале на Бeнгази

Гадафијеве снаге покренуле општу офанзиву на упоришта побуњеника на истоку и западу Либије. Истовремене битке у Мисрати и околини Аџдабије. Прве детонације потресле Бенгази. Два племена "пребегла" на страну Гадафија.

19.05 - Четворо новинара Њујорк тајмса нестало у Либији - добитник Пулицерове награде Ентони Шадид, Стивен Ферел и фотографи Тајлер Хикс и Линдси Адарио.
18.48 - Службеници Међународног комитета Црвеног крста напустили Бенгази.
17.39 - Шеф Уједињених нација Бан Кимун позвао Гадафијеве снаге да одмах прекину сукобе.
16.00 - Гадафијева авијација бомбардовала војни аеродром у Бенгазију. То је први напад на центар побуне. Либијска телевизија јавила да су два племена из тог града прешла на Гадафијеву страну.
Авијација Моамера ал Гадафија бомбардовала војни аеродром код Бенгазија, центар месец дана дуге побуне, која према свему судећи броји последње дане, после свеопштег колапса одбране на истоку и западу државе.

Po izvestajima reportera, ima indicija da libijskim pobunjenicima ponestaje municija

4951584294d6b8d2c6655a917573467.jpg

Sve što im nedostaje dobiće od Pukovnika .

Kroz cijev .

Od pocetka mi je bilo logicno da podrzavam Gadafija jer bilo kakva vlast koja ne dozvoljava da strane sile kontrolisu resurse njene zemlje je bolja i od 'najdemokratskije' vlasti koja to dozvoljava. Medjutim, nesto razmisljam, u ovom svetu nema pravde i gotovo uvek pobedjuje zlo. Mi to barem dobro znamo. Tako da tesko da se moze desiti da pobedi neko ko nema podrsku sila zla (SAD i EU). Prema tome ako Gadafi dovrsi ovaj posao i SAD ga ne napadnu i ne sruse, mozda ga oni zapravo podrzavaju samo se prave.:think: Kako se inace moze na vlasti odrzati dugo neko ko nema podrsku zapadnih bogova? Isto pitanje moze se postaviti i za Kastra i Caveza itd.

Od pocetka mi je bilo logicno da podrzavam Gadafija jer bilo kakva vlast koja ne dozvoljava da strane sile kontrolisu resurse njene zemlje je bolja i od 'najdemokratskije' vlasti koja to dozvoljava. Medjutim, nesto razmisljam, u ovom svetu nema pravde i gotovo uvek pobedjuje zlo. Mi to barem dobro znamo. Tako da tesko da se moze desiti da pobedi neko ko nema podrsku sila zla (SAD i EU). Prema tome ako Gadafi dovrsi ovaj posao i SAD ga ne napadnu i ne sruse, mozda ga oni zapravo podrzavaju samo se prave.:think: Kako se inace moze na vlasti odrzati dugo neko ko nema podrsku zapadnih bogova? Isto pitanje moze se postaviti i za Kastra i Caveza itd.

Ne verujem...pogotovu ako ispuni obecanje, pa odustane od zapadnih firmi i okrene se BRIK-u

Umesace se..samo da ih Gadafi pre toga otera u egipat

Nesto mi zapad ne izgleda previse zainteresiran za te revolucionare. EU vjerojatno smatra da ce se sa pukovnikom lakse dogovoriti oko nafte, a Ameri ionako ne uvoze iz Libije.

Ta saka pustinjske nejaci koja se voli fotkati pored zastarjelih pamova ima da najebe samo tako. Podsjetilo me ovo na jedan dogadjaj kad se u Iraku svojevremeno digla saka jada protiv Sadama uzdajuci se u pomoc sa zapada, a zapad ih iskulirao i pustio niz vodu dok ih je brko elegantno izgenocidisao.

Sve u svemu, samo nek brzo zavrse sa svim tim glupostima, cijena dizela je otisla u q.

Nesto mi zapad ne izgleda previse zainteresiran za te revolucionare. EU vjerojatno smatra da ce se sa pukovnikom lakse dogovoriti oko nafte, a Ameri ionako ne uvoze iz Libije.

Ta saka pustinjske nejaci koja se voli fotkati pored zastarjelih pamova ima da najebe samo tako. Podsjetilo me ovo na jedan dogadjaj kad se u Iraku svojevremeno digla saka jada protiv Sadama uzdajuci se u pomoc sa zapada, a zapad ih iskulirao i pustio niz vodu dok ih je brko elegantno izgenocidisao.

Sve u svemu, samo nek brzo zavrse sa svim tim glupostima, cijena dizela je otisla u q.

Cinjenica je da stoka iz SAD i njihove sluge iz EU ne pokazuju uobicajeni entuzijazam kao kad se inace namere nekog da svrgnu.

U principu, niko nema mnogo koristi od rata u Libiji...preraspodela je zavrsena, sad da se vratimo poslovima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back